Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Irtiotto

28.7.2011

Saimme viettää ystävien kanssa vuorokauden mittaisen ihanan irtioton mökillä. Ja mikä parasta, lapset jäivät mummujen hoitoon, joten rentoutus oli totaalinen. Hyvässä seurassa ja kauniissa maisemissa ei tietenkään maltettu mennä nukkumaan, vaan valvoimme aamun auringonnoousuun asti. Pitäähän sitä edes yksi kaunis kesäyö kokea alusta loppuun asti.
Ihana myöhäisillan seikkailu oli veneilymme läheiseen saareen, missä keitimme maukkaat pannukahvit nuotiolla. Auringonlaskua katsellessamme saimme kofeiinista uutta virtaa pysyä hereillä - ja ei kun uimaan, saunomaan ja grillaamaan makkarat kotirantaan. 
 
Mökkeily veden äärellä on ehdottomasti yksi kesän parhaista asioista. Tänä kesänä siihen ei ole meillä ollut aikaa, mutta haaveissani on myöhemmin jakaa omille pojilleni niitä samoja lapsuuden muistoja, mitä itse olen saanut kokea. Kalastusta, uimista aamusta iltaan, omien pienten ahvensaaliiden paistamista nuotiolla, kotiloiden sekä kiviaarteiden etsimisen ja löytämisen jännitystä, telttailua ja makuupussin lämpöä....yksinkertaisista luonnon tarjoamista eväistä muistan rakentaneeni ne rikkaimmat leikkini. 
Ystäväpariskunnan kanssa nelistään jaettu aika on arvokasta varsinkin näin hektisen elämäntilanteen keskellä. Me naiset saimme kerrankin keskenään, ilman lapsia, höpöttää omista tunteista ja ajatuksistamme ja miehet omistaan. Se oli varmasti terapiaa kaikille, varsinkin minulle ja miehelleni. Toisen, ulkopuolisen näkökulman saaminen omaan elämäntilanteeseen ja tunteisiin on tervettä. Se on ihan erilaista kuin vain oman puolison kanssa jutellessa, vaikka sitäkin on ikävä :) Ystävät tuovat todellakin perspektiiviä omaan elämään!
Kun kello koitti neljä aamulla ja olimme valvoneet nuotiolla jo riittävän kauan pitämään silmät auki, niin kömmimme kukin omiin koloihimme nukkumaan. Näin pienten lasten vanhempina oli ihan mahtavaa voida nukkua aamulla niin pitkään kuin sielu sietää, eli puoleenpäivään. En muista milloin olisin nukkunut viimeksi niin myöhään.
Uuden päivän valjetessa nautimme vielä viimeisestä rauhallisesta aamiaisesta rannassa ja sitten olikin aika alkaa valmistelemaan kotiin lähtöä. Hyvät eväät on mökkeilyssä kaiken A ja O, ja ulkona kaikki maistuu moninverroin paremmalta!
Se on kyllä ihmeellistä, miten yksikin vuorokausi voi rentouttaa niin paljon, että tuntuu kuin oltaisiin oltu pidemmälläkin lomalla!
Tällä jaksaa taas pitkään,
Miia

6 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Ihana retki oli varmasti, mukavaa kun saitte jakaa hienon päivän ystävienne kanssa :)

Miia kirjoitti...

Hei Marika,
kiva kun jaksat kannustaa, kiitos :)
olet ollyt mielessäni ja varsinkin se haavehaaste, kyllä minä sen vielä teen ;)
Ihanaa kesän jatkoa sinulle!!

Suvi kirjoitti...

Moi Miia,

eksyin lukemaan sun blogia facebookin kautta, Virpi ja jotkut muutkin mun kaverit oli siellä tykänny sun blogista. Onneks eksyin, jo pelkkien kuvien katteleminen on pelastanu ja piristäny monta päivää :) Ja kivat tekstit on vaan plussaa ;) Kiitos ihanasta blogista!

-Suvi

Miia kirjoitti...

Kiitos Suvi, ihana kuulla :) blogi on pelastanut munkin monta päivää ja siksi sitä aloin tekemäänkin...itseäni varten, mut aina parempi jos se ilahduttaa muitakin :)
tervetuloa ja hyvää jatkoa sinulle!

Marleena kirjoitti...

Täällähän aivan rentoutuu pelkästä tarinasta ja ihanista, tunnelmallisista kuvista! On hienoa, että osaat antaa arvoa pienillekin hetkille, etkä kurkota koko ajan tulevaan. Elämä on tässä ja nyt. Sitä olen yrittänyt itsekin opiskella viime aikoina, joskus jopa onnistuen. Rentouttavaa loppuviikon jatkoa!

Miia kirjoitti...

Kiitos Marleena, juu se on ainakin minulle ollut käänteentekevä juttu ja oivallus, osata nauttia elämästä juuri nyt. Minä olen kyllä helposti haaveilevaa ja haihattelevaa tyyppiä, että ei ole ollut ihan helppo yhtälö ;)
Hyvää viikonloppua sinullekin!

Proudly designed by Mlekoshi playground