Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Talon pohjapiirros näkyy jo!

10.7.2011

 Tontilla tapahtuu kokoajan kovaa vauhtia, vaikka siellä ei vielä tänä kesänä mieheni ja appiukkoni lisäksi ulkopuolisia työmiehiä olekaan. Mutta ei hätää, nämä miehet ovat todellisia metsien miehiä...ennenkin kaataneet puolihehtaaria metsää ja raketaneet taloja omin käsin! Minulle kaupungin kerrostaloasunnoissa kasvaneelle on suorastaan ihmeellistä nähdä, että tälläistä alkukantaista maskuliinista voimaa ja potentiaalia yhä löytyy. Mieheni suunnitteli ja meinaa myös rakentaa oman talonsa itse - se on hänen elämäntyö, perintö ja täyttymys! Olen onnellinen, että saan tollona todistaa tätä minulle vierasta elämän ulottuvuutta ja pitäytyä vielä tässä vaiheessa kynääni.
Pikkunassikoistani on lujaa vauhtia kehkeytymässä isänsä poikia. Rekat, traktorit, rakennustyömaa...niitä Elia ja Abel ihan kirjaimellisesti ja omin sanoin rakastavat! Elian lempitunnari, mitä hän vähänväliä laulaa ja hyräilee, on Mighty Machines (jos tiedätte sen lasten dvd-sarjan, jossa esitellään kaikenmaailman raskasta rakennustyökalustoa ja ajoneuvoja). Puheenaiheet pyörivät paljon, ja varmasti pitkään, näiden aiheiden äärellä....voimalliset koneet! :)

Tontillamme on nyt väliaikaisesti iso hiekkakasaseinämä, joka oli poiken ihan paras huvi tänään. Sen huipulle kiipeiltiin helteessä viimeisinkin voimin ja sieltähän oli mahdottoman hauskaa laskea alas ties millä tyylillä. Ihan tuli heidän ilonpitoaan katsellessa omat muistot Uuden-Seelannin hiekkasärkistä mieleen. <3
Whiuuuuu......ja.....kupperiskapperis! :D 
 Koitan kuitenkin omaa haavelijaminääni aina välillä muistuttaa siitä, että rakentaminen on miehen näkökulmasta katsottuna ja koettuna raakaa työtä. Ei se talo nouse itsellään ellei osta talopakettia avaimet käteen, vaan se vaatii aikaa, ponnistuksia ja uhrauksia koko perheeltä. Mies on poissa, sekä suurimman osan aikaa hikinen, nälkäinen ja väsynyt!! Mutta olen siitä todella onnellinen, että saan nämä rakentamisen sesonkiajat, eli kesät, olla kotona lasteni kanssa. Se voisi olla liian rankkaa, jos tässä pitäisi nyt heitä viedä yksin hoitoon ja kulkea töihin. Tämä combo siis toimii! Mutta kertokaa ihmeessä omista kokemuksistanne....rakennustarinoita (ainakin niitä positiivisia) on aina kiva kuulla. :P

8 kommenttia:

Pauliina kirjoitti...

Voi..samaistuin niin kertomaasi :) Ennen tätä talon rakentamis projektin alkamista en ollut maan pinnalla asunut..kerrostalossa tai rivitalossa, toisessa kerroksessa. Ja kaupungissa. Vieläkin hämmästelen miten mun mies osaa tehdä kaikkea, vaikka rakentaja ei ammatiltaan olekaan :) Ompas tämmänen entinen kaupunkilainen oppinut kunnon maalaisten tavoille :D

Irmastiina kirjoitti...

Voi miten ihanlle paikalle talonne nousee... peltoa, latoa ja mahtavia kuusia...☺

Miia kirjoitti...

Joo Pauliina, sama stoori täälä! :)

Irmastiina, kiitos. On se tosi kaunis paikka, ihan meiän unelma <3

Marika kirjoitti...

Aivan kuin tuossa ensimmäisessä kuvassa tuuleteltaisiin, että "Jee, kohta päästään tossun valamiseen ja kivijalan tekoon :)"

Anonymous kirjoitti...

Meillä ollaan tällä hetkellä samassa tilanteessa kuin teillä. Mies on aamusta iltaan raksalla rakentamassa taloa pitkästä tavarasta, minä kotona kahden lapsen (3v ja 3kk) kanssa.
Välillä sitä on itsekin aivan poikki ja tekee mieli raivota mies kotiin avuksi ja tueksi, mutta yritän aina puhallella hetken ennen kun tartun puhelimeen. Pitää kuitenkin muistaa, että joka hetki jonka mies on raksalla tuo lähemmäs sitä hetkeä kun me kaikki asutaan siinä talossa. Onneksi lähistöllä on perhettä ja ystäviä hälytysvalmiudessa :)
Tsemppiä rakentamiseen, seuraan mielenkiinnolla etenemistä ja blogia muutenkin.

-Maria

Miia kirjoitti...

Marika, juu siltä se näyttää vaikka kantaakin oikeasti vaan rautatankoa...mut varmasti sisällä "jupileeraa" kuten meilläpäin sanotaan :)
Nyt juuri parhaillaan ovat valamassa ja talliin jo muuraamassa kivijalkaa. Jee!

Marika, kyllä tiedän tunteesi, niitäkin päiviä riittää kun ei jaksaisi. Mutta jotenkin se unelma vaan kantaa :) Minulla elämäntilanne lasten kanssa on jo vähän helpottanut kun pienempikin pärjää jo monissa jutuissa omillaan ja isomman vauhdissa mukana :) Kiva kuulla, että seurailet ja viihdyt blogissa. Tsemppiä ja voimia paljon sinnekin projektiin!

Anonymous kirjoitti...

Voi ihanaa, kun teidän taloprojeksi jo starttasi näin mukavasti! Sitten kun valmistuu niin tullaan joskua käymäänkin, eihän tässä oo loppujen lopuksi pitkä matka! ja Elena jaksaa aina kysellä kummitädin ja sen perheen kulumisia. Hennakin tuli melkein neljan vuoden tauon jalkeen käymään ja että oli kiva nähdä!!!( se siitä Elena kummeista)..:) Mutta mukavaa raksavuotta teille, ei mitään paineita kyllä se siitä valmistuu!!! <3

Miia kirjoitti...

hei vera,
joo kiitos, hyvin on menny rakentaminen tähän asti. ehottomasti sitten tulette käymään! :)
Ihana Elena. joo se on varmasti sellasta, että olis kivempi nähä kummeja useammin. Sano terkkuja!! Haluisin tulla teitä kyl viä täs kesän aikana kattoon...palataan! :)

Proudly designed by Mlekoshi playground