Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hälsningar från Juthbacka!

20.8.2011


Tjena,
I går var jag i Nykarleby.....meinaa jäädä ruotsi päälle vaikken sitä paljo puhua osaakaan ;) Olin siis turistina ruotsinkielisellä rannikolla, kuuluisilla Juthbackamarkkinoilla. Nämä Suomen suurimmat rompemarkkinat ovat siitä mahtavat, että olo on kuin Strömsössä, mutta siellä koko kansa on yhtä, kaksikielisyys ja monikulttuurisuus tuntuu ihanalta rikkaudelta!
Myyjiä on sekä sisämaasta että rannikolta, mutta kieli ei ole kenellekään ongelma. Ja mikä tunnelma - tänne on pakko päästä joka vuosi <3
Markkina-alue on suuri ja se sijaitsee kaupungin halki virtaavan joen rannalla. 
Löytöjä voi tehdä loputtomasti, ja aina saa tinkiä. Tällä kertaa en ihme kyllä ostanut yhtään huonekalua vaikka pitkäperäinen automme olisi sen sallinutkin, mutta kyllä jotain pientä jäi käsiin. Valikoimassa on kaikkea vanhaa: lamppuja, vinyylilevyjä, koreja, kattiloita....vad som helst
Vinkkejä ensi vuoteen:
1) Älä ole niin tollo kuin minä, että laitat jalkaasi valkoiset uudet tennarit, sillä maasto on ajoittain kuraista...kumpparit on viisain ratkaisu!
2) Varaa mukaasi paljon käteistä.
3) Eväätkin reppuun on hyvä juttu, ettei tarvitse jonottaa ruokateltoille.
4) Tule ajoissa paikalle, niin vältät pahimman ruuhkan ja teet parhaat löydöt.
5) Jos mahdollista, jätä lapset kotiin.
Eli jokseenkin samat säännöt kuin festareilla, ihmispaljouteen on hyvä varautua!
Tällä reissulla sain myös vahvistusta paneelidilemmaani rannikon huviloita ja kauniita vanhoja taloja ihastellessa. Siitä kirjoittelen postausta sitten seuraavaksi....ai niin, mutta vielä ne mun löydöt! =)
 * Yläkuvan posliinit täydentämään keräilyastiastoani (2x 8e ja 2e)
* Ihana vanha ja iso turkoosilla alkuperäismaalilla oleva pesusaavi (20e)
* Vanhoja, mutta erittäin hyväkuntoisia käsintehtyjä pellavakeittiöpyyhkeitä (2e/kpl)
Miten kauniita aarteita sitten tulevaan kotiin ja jo tähänkin päivään <3

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

VOOOOI, mä oon ihan vihree... Olisin niin halunnu lähtee, mut nyt ei vaan voinut, ehkäpä ensi vuonna ;)

~Niina (melkee naapurista)~

Laura kirjoitti...

moi! noi oli siis niin ihanat markkinat, ihan uskomatonta!
meinasin pudottaa silmät päästä, kun aluks tuntui et onko täällä mitään markkinoita ja sit tadaa! kyllä, ensi vuonna paljon rahaa mukaan ;) ja lapsoset kotiin!
ihania juttuja löysit. mukavaa sunnuntaita!:)

Marika kirjoitti...

Kivan kuuloista ja näköistä! Mua niin harmittaa kun en päässytkään, opiskelut sotki taas aikataulut, mutta ensivuonna yritetään uudestaan.

Miia kirjoitti...

Niina ja Marika, ensi vuonna sitten heti vaan varaatte päivän kalenteriin ja menoksi! Ei se tavara onneksi maailmasta mihinkään lopu, vaihtaa vaan omistajaa ;)

Laura, hienoa että pääsit tulemaan...ajattelinkin sua siellä et olitkohan sinäkin joissain :) Teitkö mitään löytöjä? Joo eikö olekin mahtava tapahtuma!

Reeta kirjoitti...

Multaki jäi ikävä kyllä väliin. Mun suosikit noista sun löydöistä oli nuo posliiniastiat, ihanat! Tarjoakko mulle niistä joskus teetä ;)

Proudly designed by Mlekoshi playground