Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kulttuurituristina Turussa

29.9.2011

Turku, Euroopan kulttuuripääkaupunki 2011, tarjoaa parhaillaan matkaajille monenlaista tasokasta sielun -ja silmänruokaa. Työkavereiden kanssa vietetty viikonloppu kulttuurin äärellä oli virkistävä ja sivistävä kokemus. Suosittelen!

Turun ihana Noa Noa -liike ja sen ikkunassa ehkä maailman kauneimmat kengät, Dotty, Eerikinkatu 17

Logomon TULI ON IRTI! -näyttely 
kertoo Pohjoismaiden historian suurimmasta kaupunkipalosta, joka poltti lähes koko Turun syyskuussa 1827. Tämä Heurekan ja Turun museokeskuksen yhteisnäyttely sisältää taidokkaita multimedia -ja pienoismalliesityksiä sekä käsinkosketeltavaa konkretiaa traagisesta palosta.
Loistava näyttely mm. koululuokille kierrettäväksi: historiaa, tietoa ja tulikasvatusta samassa paketissa. Tässä yhden koululaisen taiteellinen näkemys näyttelyn sanomasta.


Logomo on paikkana jo upea näky, vanhaan asemahalliin rakennettu tapahtumakeskus, joka tarjoaa paljon muitakin mielenkiintoisia tapahtumia. Lisätietoa tarjonnasta saat täältä: http://www.logomo.fi/.


Päivällispaikaksi voin suositella Haraldin Viikinki-ravintolaa ja härän pihviä. Hieno tunnelma ja maukas ruoka! 


Tykästyin Turussa erityisesti siihen, että kaupungin keskustassa on katujen kupeessa paljon vaahteroita. Näin syksystä kaduille pudonneet lehdet antoivat ihanan tnnelman! Mikä kaunis kaupunki <3


Näkymä hotellihuoneestamme.

Toisena päivänä suuntasimme Turun taidemuseoon
Carl Larsson - Unelmia harmoniasta taidenäyttelyyn.
Ei siitä ole pitkä kun itse prinsessa Victoriakin oli katsomassa tätä samaa näyttelyä Turussa.
Näyttely koostuu Larssonin keskeisestä akvarellituotannosta, joka kuvaa kauniilla inspiroivalla tavalla perheidylliä, lapsuutta ja kodin boheemia sisustuksellista kauneutta. Olin ihan haltioissani joka taulusta, voi kun olisin voinut viedä niistä edes yhden kotini seinälle ;) 

Näyttely on avoinna 8.1.2012 asti. Jos vain maltat, niin kannattaa ottaa opastettu kierros....tauluista saa niin paljon enemmän irti kun tietää niiden tarinan ja taustat, mitä taiteilija ajatteli ja halusi taideteokseensa elämästään välittää. Voi miten mieletön tarina sinulla Larsson! <3
Lisätetoja täältä: http://www.turuntaidemuseo.fi/


Muistoksi tästä ihanasta kokemuksesta ostin Larssonin kauniita postikortteja sekä käsintehdyn Elin Danielson-Gambogin, suomalaisen 1800-luvulla eläneen taidemaalarin omakuvasta tehdyn kaulakorun.


Kotimatkalla poikkesimme vielä yhdessä merkittävässä suomalaisessa nähtävyydessä, eli keskiaikaisessa Tyrvään vanhassa kirkossa. En ole ennen edes tiennyt, että Suomesta löytyy näin kaunis ja vanha kirkko. Kirkon upea sijaistipaikka kuuluu Suomen kansallismaisemiin. Suosittelen lämpimästi!
-Miia

3 kommenttia:

Laura kirjoitti...

voi nyt iski turku-himo... noa noa, en kestä! :) oli varmaan kiva matka! hei, tuossa kaulakorussa oleva lady näyttää jotenkin vähän sinulta..? :) leppoista viikonloppua!

Irmastiina kirjoitti...

Ihana matka teillä onkin ollut!
Asun aivan Turun naapurikaupungissa ja tuntui hyvältä lukea ylistystäsi vaikka en nyt ihan turkulainen olekkaan...☺

Laura kirjoitti...

Kuulostaa ihanalta teidän reissu. Olen lukenut monesta paikasta, että Turussa olisi Larssonin näyttely. Mukava kun pääsit nauttimaan siitä. Täältä Rovaniemeltä ei taida tulla lähdettyä sinne, jos ei muuta menoa ilmene sille suunnalle. Rentouttavaa viikonloppua!

Proudly designed by Mlekoshi playground