Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Panelointia ja elämää raksalla

21.9.2011

En ole varmaankaan muistanut kertoa, mikä oli päätöksemme talojen paneloinnin suhteen. Eli päädyimme tekemään pystypaneloinnin ikkunoihin asti ja sitten loput yläosaan vaakaa ja leveämpää. Kuten nyt arvata saattoi...olihan puheeni kallistuneet tähän suuntaan jo kun viimeeksi aiheesta kirjoittelin. Se on minun makuun, toivottavasti onnistuu ja näyttää hyvältä! :)

Tänään kävin tsekkaamassa tontilla kun miehet aloittelivat ja sommittelivat panelointia ja miettivät mihin korkeuteen raja tallin kohdalla vedetään (ikkunat matalemmalla kuin talossa).
Raja vedetään tallin osalta hivenen ylemmäs kuin sitten talossa, koska ikkunoiden mataluuden vuoksi pystypaneloinnista tulisi liian lyhyt jos sen veisi vain ikkunoiden alareunaan asti. Kompromisseja joutuu tekemään. Mutta hyvä tästäkin varmasti tulee.... :)
Kattotiilet odottavat yhä nosturin saapumista. Viikonloppuna sitten nosturi saadaan jos hyvin käy. En antanut  miehelleni lupaa olla säästeliäs tässä kohtaa, nosturin hommaaminen lisää katon tekoon turvallisuutta ja vähentää katolla edestakaisin kiipeilyä.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, siinä tavoiteltava rakentamisen motto!
Vähän väliä mieheni isänsä kanssa tarkistaa kannettavasta piirrustuksia...siitä onkin jo tullut heille sanonta, et "Katotaanpas mitä CADI (AutoCad) tähän sanoo".....se kun harvoin valehtelee ;)
Pikkupojatkin haluavat niin päästä osallistumaan. Tässä esikoisemme on teknisen tilan viritelmien kimpussa ja tärkeänä mukamas tekee siihen omia asennuksiaan...ei ole kauas omena puusta pudonnut! ;)
Tonttimme etupihalle muodostuu kartanomainen ajoympyrä, jonka keskelle on vedetty sähköt mahdollista tulevaa lyhtyä tai suihkulähdettä varten. Ajoympyrä on käytännöllinen ratkaisu pihaan jos tilaa siihen riittää, niin ei tarvitse autoilla peruutella. Jotain nättejä kukkia (ajattelin sitä villilaventelia) tai puun voisi siihen sitten istuttaa. Keskeiselle paikalle kun tulee, niin pitää harkita tarkkaan :)
Riemullisin raksaterveisin,
Miia

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä on suloinen näky, kun isä ja poika rakentaa yhdessä. Aivan meitä ilahduttaa tommoiset kuvat.t:mä ja mun mies

Proudly designed by Mlekoshi playground