Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kirjat

13.10.2011

Hei taas!
Tässä olen pidellyt vähän blogitaukoa - tietokone hajosi ja töissä on ollut kiirettä. Olemme myös sairastelleet sitkeää flunssaa, mikä ottaa aina veronsa kunkin jaksamisesta.
Nyt kuitenkin pientä juttua rakastamistani kirjoista!
Syksyhän on käpertymisen ja lukemisen aikaa.
Täytyy sanoa, että olen viime ruuhkavuosina ihan tippunut pois kirjauutuuksien junasta, mutta onneksi hyllyt notkuvat ihania vanhoja kirjoja - joista monet ovat vielä jopa lukemattomia. On se kiva jos omistaa pienen kotikirjaston, mihin turvautua yksinäisenä pimeänä iltana! :)

Useimmat kirjoistani ovat käytettyinä ostettuja, löytöjä.
Helsingissä asuessamme parasta olivat ne lukuisat ihanat kirpputorit, erityisesti Hietsu, josta löysin joka kesä kasseittain uutuuspokkareita vain n. 0,50e-2e/kpl. Helsingissä ihmiset kuluttavat ja kierrättävät kirjoja paljon. Rakkaus lukemiseen yhdistää useimpia suomalaisia, mutta erityisesti Helsingissä se näkyy ihan konkreettisesti jokapäiväisessä arjessa: ihmiset lukevat työmatkoillaan lähijunissa, busseissa, metrossa, ratikassa, pysäkeillä.....ihan missä vain on hetkikin luppuaikaa tai pakollista odotusta, niin sielä on nenät kiinni kirjassa! Itsekin muistan kantaneeni käsilaukussani aina vähintään yhtä pokkaria. :)
Kauniilla kirjoilla voi myös sisustaa. Kirjat eivät tarvitse olla hyllyssä aina perinteisessä asennossa, vaan niillä voi sommitella ja leikitellä miten tahtoo. Jotkut tykkäävät laittaa ne värijärjestykseen. Minä pidän niitä pinoissa. Minusta ne vaan näyttävät kauniimmalta niin.... :)
Lukemisen ja löytämisen iloa!
-Miia

3 kommenttia:

Irmastiina kirjoitti...

Minä myös rakastan kirjoja...mitä enemmän niitä on sen parempi...☺☺

Olen jopa niin hassu, että kerran sain ystävältä kirjan luettavaksi,joka oli mielestäni niin hyvä, että menin ostamaan saman kirjan itselleni....vaikka sen olin jo lukenut...☺

mammamiau, MiMa kirjoitti...

Me raahattiin kaikki meidän kirjat Huvilalle kun ei ehditä niitä lukemaan, että jos siellä sit ehtis...en muista koska olisin viimeksi lukenut jonkun kirjan...no jos sisustuskirjoja ei lasketa...elämässä just nyt niin paljon härdelliä etten ehdi, mutta oi, joskus vielä luen filtin sisään käpertyneenä takkatulen loisteessa...aah...

Miia kirjoitti...

MiMa,
tiedän, mulla ollut sama ongelma jo monta vuotta....onneksi on mitä odottaa sit eläkepäivillä ;)

Proudly designed by Mlekoshi playground