Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vuodet vierii...

26.10.2011

Tässä vähän muistelmia vuosien takaa, esikoisen vauva-ajoilta.
Nämä kuvat ovat nykyisestä asunnostamme kolme vuotta sitten, kun Elia oli n. puolivuotias. Hänelle oli ihanaa laittaa lastenhuonetta, kun kaikki oli niin uutta ja yhden pienen kanssa paikat pysyivät vähän paremmassa kunnossakin kuin nykyään noiden termiittien temmellyksessä. ;)
Vaikka kuten kuvista näkyy, osasi tämä istuva "tattikin" jo tuo jalon sotkemisen taidon!


Huomaan välillä jo vähän haikeudella miettiväni tämän 70m2:n vuokra-asuntomme suojissa kerrytettyjä ihania muistoja. Olemme asuneet mieheni kanssa vuokralla lähes vuosikymmenen, joista puolet kaupungissa pienissä asunnoissa (ensimmäinen 35m2) ja viimeiset puolet täällä maaseudun rauhassa, tässä entiseen verrattuna erittäin tilavassa kodissa. Täällä molemmat lapsemme ovat syntyneet ja kasvaneet. Täällä meistä tuli lapsiperhe. Täällä minun elämäni mullistui monella lailla. Täällä sain sisustaa ensimäisen lastenhuoneen vauvalle. Nyyh :,)

Tulevassa talossa neliöitä onkin sitten ihan liikaa ainakin siivoamisen näkökulmasta, 180m2. Se varmasti riittää loppuelämäksi! Jos kaikki menee kuten olemme toivoneet ja laskelmoineet, muutto uuteen kotiin olisi vuoden päästä, jouluna 2012. Kun aloitimme rakennusprojektin talon suunnittelulla vuosi takaperin, niin tämä tavoitteemme tuntui vielä kovin kaukaiselta, haaveelta vain. Huokailin monesti itsekseni, miten jaksan odottaa niin kauan. Mutta jos olen jaksanut odottaa omaa kotia jo 8 vuotta, niin kyllä nyt yhden vuoden vielä jaksaa ihan helposti! Ja näitä kuvia katsellessa hoksaa, miten nopeaa aika kuitenkin kuluu...elämä on ollut niin antoisaa neliöiden määrästä riippumatta.
Ja enää vain vuosi!! :D

 Pikkupalleromme ovat hetken pieniä...
nautitaan heistä juuri N-Y-T!

9 kommenttia:

maiju kirjoitti...

Voi mikä pallero, ihana! Meillä lastenhuone on yleensä moitteettomassa kunnossa, mutta leluja löytyykin sitten muualta kotia ihan kiitettävästi :)

Anonyymi kirjoitti...

Eksyin blogiisi ekaa kertaa. Ihania kuvia ja tunnelmia! Seuraan jatkossakin perheenne elämää ja rakennusprojektia. Yksi kysymys olisi liittyen valokuviin, joissa on vanhaa tunnelmaa..Oikeassa reunassa sinulla on linkki sivulle, jossa kuvia voi ilmeisesti "vanhentaa". En perehtynyt sivuihin sen tarkemmin, mutta miten "vanhentaminen" käytännössä toimii.. Eihän kuvat tallennu mihinkään muualle? Kiva jos ehdit vastata jotain.

-Lumimarja-

Reissuja ja romantiikkaa kirjoitti...

Ihana, niin ihana töröttäjä. Oma junioritar on jo 1 v 10 kk..niin se aika todellakin rientää ja onneks elämä helpottuu.

Teija kirjoitti...

Olipas kaunis ja haikea postaus tämä. Nyt 3-kuukautisen vauvan äitinä pitäiskin taas muistaa, miten nopeesti se aika kuluu, ja nauttia joka hetkestä. Ainakin viimeiset 5 vuotta (esikoinen) on menneet tosi nopeesti, liian nopeesti.

Jaksuja raksalle :)

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa, että pidätte mielessä ajan nopean kulumisen! On kuulkaa oikeasti silmänräpäys siihen, että vauvanne on täysi-ikäinen!

Tosin on myös todettava, että juuri mitään en tällä hetkellä muista varsinkaan kuopuksen vauva-ajasta. Nukuin niin vähän, että muistijälkiä jäi kovin niukasti...

Mut ylen lyhyeltä aika tuntuu näin jälkikäteen ajateltuna.

Sanna kirjoitti...

Onpa liikuttavia kuvia, varsinkin tuo ensimmäinen :') Melkein itku tuli. Mulla itellä 7kk poika, joka jo kovasti harjottelee istumista :)

Miia kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista, olette blogien suola :)

Lumimarja, ei kuvan pitäisi mihinkään tallentua...painat vain "lataa tiedosto" ja tuot kuvan koneeltasi...sitten kun kuvasi ilmestyy, niin paina hiiren oikeaa nappia sen päällä ja sieltä valitset "tallena kuva nimellä" ja sitten valitset vaikka työpöydän mihin tallennat. Tuo on kiva pikalinkki mikä tekee vanhanaikaisia kuvia. Itse muokkaan omat kuvani yleensä photoshopilla...se onkin vähän kinkkisempi juttu. Toivottavasti tämä vastasi kysymykseesi :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vastauksesta!
Nyt vain kokeilemaan "vanhentamista".Tekee kivan sävyn kuviin. Sinulla on tosi taidokkaita kuvia ja silmää arjen kauneudelle. Mukavaa joulunodotusta!
-Limimarja-

Anonyymi kirjoitti...

Hei mistä matto on/minkä merkkinen, kokoinen, värinen? Ihana. P

Proudly designed by Mlekoshi playground