Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DIY: Lokerikko

3.12.2011


Jee, nyt voin virallisesti esitellä valmiin kuivamuonalokerikkoni. Monen vaiheen kautta se on viimeinkin valmis ja kunniapaikallaan keittiössämme. Maalasin lokerikon Tikkurilan Empiren kiiltävällä valkoisella maalilla. Omin käsin rakennettuna se on arvokkaampi kuin ehkä mikään tähänastisista esineistäni. Tämän aarteen kannan sitten uuteen kotiin ja tulevaan keittiööni varmasti ensimmäisenä. Tai sitten ne arvokkaimmat esineet kannetaan viimeisenä, etteivät hajoa keskeneräisyyden ja touhun keskellä. Niin ja symbolinen arvo ainakin tekijälleen on selvä...varsinkin kun tämän perinnöksi joskus lapselleni luovutan....katsos, kyllä äitikin osaa! ;) No joo...täytin lokerikon lasiset vetolaatikot lähes päivittäin tarvitsemillani aineksilla, kuten täysjyvähiutaleilla, mantelilastuilla, sokerilla ja harvemmin käyttämilläni, mutta niin somilla Mung-pavuilla. Lokerikon osat ruuvasin yhteen ja kittasin reiät ennen hiontaa ja maalausta. Minulla oli etuoikeus päästä koulun puukäsityöluokkaan työskentelemään, eli ei tarvinnut kylmässä autollissa väristellä. Tähän projektiin lähdin alunperin ehkä pienestä pakosta siitä johtuen, että ihanat vanhat vetolaatikot lojuivat käyttämättöminä kaapin pohjalla, koska emme omistaneet alkuperäistä lokerikkoa. Ehkä laatikoiden määräkin oli puuttellinen (yleensähän näissä näkee enemmän isoja laatikoita), eli oli pakko sommitella ihan oma ratkaisu. Mutta, kokemuksen puutteesta huolimatta, kun työhön vain rohkeasti tartuin itseeni uskoen (välillä meinasi kyllä luovuttaminenkin olla lähellä), niin innostuin myös projektista valtavasti. Eli voitte kuvitella, että nyt on niin voittajafiilis!! Jotenkin on myös sellainen kutina, että ei tämä innostus tähän jää.... ;)
Tervetuloa Uudet Lukijat & Inspiraationtäyteistä Lauantaita!


7 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Hieno! Pitäisi varmaan rohkaistua itsekin ja ottaa joku projketi työn alle :) Monesti sitä pystyy hirmu moneen asiaan kun vaan yrittää, liian usein tulee todettua että juu en osaa :D

Miia kirjoitti...

Niin on, ja kysymällä ja kokeilemalla sitä oppii mitä vaan :)

Tilda kirjoitti...

Hieno ja Upea!!!
T, Tilda

Hanna kirjoitti...

Tosi upea tuosta tuli!!!

Rouva M kirjoitti...

On tosiaan hieno lokerikko! Onnittelut :D
Ihana tuo teidän pieni kuusi. Olen tiennyt siitä lähtien kun muutimme, mihin joulukuusi laitetaan kodissamme. Nyt kuitenkin taitaa olla niin, että emme ole joulua täällä. Sen takia ajattelin samantyylistä pientä kuusta nyt jo muutamaa viikkoa ennen joulua. En vain vielä ole noin pitkällä asiassa kuin sinä :)

Elisabet kirjoitti...

On kyllä hieno! :) Palkitsevaa varmasti nähdä valmis työ.

Anonyymi kirjoitti...

Mulle ei kyllä selvinnyt tekstistä mitä tässä on tehty, paitsi maalattu...sori 😌

Proudly designed by Mlekoshi playground