Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kaappiin kätkettyä

30.1.2012


Hei rakkaat lukijat,
kiireen ja sairastelun vuoksi on blogi jäänyt vähemmälle huomiolle viime aikoina.
Olette kuitenkin olleet sydämessäni ja olen jo kaivannutkin päästä jotain taas kirjoittamaan.
Minulta pyysitte silloin joskus lisää juttuja lastenhuoneesta, joten tässä tulee.
Kuvat ovat aika tummia kun illalla ne olen lampun valossa ottanut.
Ihanaa, että kevään aurinko alkaa pian valaisemaan päivää pidempään.

Tiedättekin jo, että lastenhuoneestamme löytyy tuo vanha liinavaatekaappi,
jota käytimme aikanaan hoitopöytänä. Nyt ajattelin paljastaa, mitä kaappi nykyään sisältää.
Kuten näette, on keskihyllyn hoitotaso nyt saranoilla taitettu hyllyksi ja kaappi on ihan täynnä leluja.
Se on poikien lelukaappi - olen päättänyt, että sinne pitää mahtua lähestulkoon kaikki lelumme tai muuten niitä on liikaa!
Ne lelut, millä ei leikitä, eivät kaappiin saa jäädä lojumaan, vaan laitan ne kiertoon.
Yritän pitää sisällön minimissä, mutta kyllä se meinaa vaan pursuilla tavarasta! ;)
Halusinkin ottaa rehelliset kuvat kaapin sisällöstä, eli en alkanut sommittelemaan ja karsimaan tavaraa.
Tässä siis kurkistus lelukaappimme....


Ylähyllyt ovat täynnä palapelejä ja muita pelejä. Salkutkin ovat pinossa ja täynnä pikkutavaraa.
Keskihyllyn rumpupeltilaatikot sisältävät puupalikoita ja muut pyöreät laatikot kätkevät sisäänsä muovailuvahat
sun muut rakentelujutut. Kaksi alinta hyllyä on sitten täynnä autoja ja muita muovileluja,
sellaisia mitä pojat itse yltävät ottamaan ja joilla leikitään useimmiten. Niillä ei ole mitään loogista järjestystä,
vaan kuten arvata saattaa, ne vedetään ulos aina kerralla ja heitetään siivotessa takaisin kaappiin, pois jaloista.
Dublot säilytämme Ikean ämpärissä, ne kun eivät kaappiin mahdu.


On huomattavasti helpottanut elämää, kun olemme keksineet kaappiin lukkosysteemin.
Ennen kaapin ovet olivat vapaasti avattavissa, mutta näin pienten lasten kanssa lopputulos oli aina ihan kaaottinen.
Ei siinä voinut edes kunnolla leikkiä, kun kaikki tavarat vedettiin aina kerralla alas.
Nykyisin otamme kaapista ulos vain ne lelut, millä pojat haluavat kulloinkin leikkiä.
Se pitää leikin hallittuna ja huoneen paremmin siistinä. En ymmärrä ajatusta, että lapsilla pitäisi olla kaikki lelut aina saatavilla. Olen huomannut, että leikki sujuu paljon paremmin, kun ei istuta jatkuvasti lelukasojen seassa.
Toki aina en jaksa kontrolloida poikia ja antaa leluja, tai kaapin ovet vaan unohtuvat auki.
Ei sekään ole niin vakavaa, mutta itse siitä sitten kärsin kaamean siivousurakan muodossa ;)

Muista huoneen kalusteista otin myös muutaman kuvan.
Säilytämme hienoimpia Puuha Pete-autoja esillä vanhassa kukkahyllyssä.
Ne ovat siitä helposti aina otettavissa ja kiva somistus huoneeseen. Leluillakin voi sisustaa.
Abelin pinnasänky on myös vanha löytö kirpputorilta, jonka olen itse maalannut valkoiseksi ja sen pallot vaaleansini-valkoisiksi. Oikeastaan kaikki muut kalusteet huoneessa ovat vanhoja paitsi Vepsäläisen palatuoli.


Sellaista lastenhuoneesta - toivottavasti viihdyitte kurkistuksen parissa! :)10 kommenttia:

Irmastiina kirjoitti...

Ihana vanha kunnon pinnasänky!
Hieno idea tuo lukkosysteemi, kunhan muistat vain oven lukita...☺

Hanna-Riikka kirjoitti...

Ihana lelukaappi. Meille kelpaisi myös moinen :)

Täti Ruskea kirjoitti...

Olipas "herkullinen" kurkistus lelukaappiin ja lastenhuoneeseen! Aivan ihana! Tämä oli ainakin minulla ollut toiveena, joten kiitos sen toteutuksesta!

Tiedätkö saako noita Mailegin isompia rumpupeltirasioita vielä jostakin? Meillä on noita pienempiä, mutta isompia oon jäänyt kaipaamaan. Entä mistä tuo rumpu kaapin päällä on? Entä nuo hedelmäkorit?

Meillä kun on kaksi isompaa (koululaista) ja kaksi pienempää poikaa, niin olin jo ehtinyt tottua siihen, että lelut ovat yläkerrassa lasten omissa huoneissa ja nyt pikkupoikien myötä meinaa olla vaikea uudelleen tottua siihen, että niitä "lainehtii" pitkin alakertaa. 2v ei voi vielä olla yksin ylhäällä huoneessaan ja siksi puuhaa on oltava myös alakerrassa. Vauvan kanssa kun monet päiväpuuhat keskittyvät juuri alakertaan. Raivattiin sitten kirjastohuoneesta muutama hylly kirjoille ja palapeleille, lisäksi on duplot isossa korissa, leikkihella tykötarpeineen keittiössä ja sitten vähän toiveiden mukaan vaihdellen jotakin yläkerrasta, kuten tällä kertaa pätkä junarataa ja autorata Cars-pikkuautoineen. Toisaalta jos ollaan jouduttu esim. kovien pakkasten tai sairastelujen vuoksi olemaan sisätiloissa, aukeaa yläkerrasta ikään kuin toinen "leikkimaailma" ja taas on lisää tekemistä erilaisin leluin ;)

Ehkä jo kerroinkin, että seuraava projekti on pikkupoikien yhteinen huone. Yhtenä tehtävänä on löytää iso kaappi leluille ja ehkä vähän vaatteillekin, siksikin oli mukava kurkistaa tarkemmin teidän kaappiin :) Tietty visio kaapista on itsellänikin jo mielessä ;)

Marika kirjoitti...

Ihana lastenhuonepostaus! Tykkään näistä kun lastenhuoneista saa niin kivannäköisiä :) Mahtava tuo lelukaappi/hoitotaso, oon ihastellut sitä siitä asti kun sen ensimmäisen kerran esittelit.

Vanha pinnasänkyni on hyvin samantyyppinen kuin tuo Abelin. Hieno sekin!

Mukavaa viikon jatkoa!

Monica kirjoitti...

Ihana huone ja etenkin tuo kaappi, onpa todella kaunis <3 Olen käynyt blogissasi joskus pikaisesti ennenkin ja silloinkin kuvissa näkyi tuo kaappi, kertakaikkisen ihana! Kiva blogi, oli pakko linkittää omaan suosikkilistaani ja tulla jatkossakin katsomaan :)

Miia kirjoitti...

Täti ruskea,
Mailegin isoja rumpurasioita ei ole käsittääkseni tällä hetkellä saatavilla, mutta voihan olla että ne tulevat vielä uudestaan valikoimiin.
Ne ovat kyllä kivoja että itekin kaipaisin niitä lisää!
Puiset hedelmäkorit ovat laatulöytö Tokmannilta - joskus halpiskaupoistakin voi löytää jotain oikeesti laadukasta merkkikamaa. Nämä hedelmät kyl kestävät leikissä muovisia paremmin. Rumpu kaapin päällä on vanhempi ostos jo lopettaneesta nettikaupasta (ihan pieni putiikki)...en muista valitettavasti sen merkkiä enää, jokin tanskalainen oli ja niitäkin on kai vaikea enää saada.
Kiva kuulla teidän projekteista ja kodista....oikeesti on tosi mukavaa kun lukija vaivautuu kommentoimaan ja kertomaan myös omista jutuistaan ja itestään mulle....se olisi ihanaa jos saisi enempi tälläistä vastakaikua :) Onnea teille kaapin metsästykseen!

Irmastiina, niinpä! :)
Marika, samoin sulle! <3

Monica, mukava että tykkäät blogistani. Tervetuloa myös bloggeriin jäseneksi :)

Täti Ruskea kirjoitti...

Kiitos kattavasta vastauksestasi! Noi hedelmät siis sisältyi koreihin? Meilläkin on paljon puisia hedelmiä. Ovat käytössä "hellaleikeissä" keittiössä, mutta suunnitelmissa on virittää myöhemmin pikkupojille kauppa. Isoilla jo oli aikanaan, mutta jossain vaiheessa muut leikit ohittivat sen ja kauppa pakattiin vintille. Nuo korit olis just sopivia kaupan tiskille ;)

Anonyymi kirjoitti...

Minäpä kerron meidän historiasta:

Kun esikoinen oli pieni, hänellä olivat lelut yhdessä muovilaatikossa olohuoneessa! "Meille ei osteta turhia leluja." Hihii. Kestikö tätä idylliä kaksi vuotta???

Toisen lapsen synnyttyä nukkuivat vielä pari vuotta äidin ja isän huoneessa yläkerrassa, mutta alakerrassa oli olkkarin vieressä leikkihuone - täynnä leluja. :-)

Sitten siirtyivät yhdessä yläkerrassa vanhempien naapurihuoneeseen asumaan, lelut siirtyivät alakerrasta tähän huoneeseen. Pari vuotta meni näin, kunnes kuopus sai oman huoneen, jolloin oli kaksi huonetta täynnä leluja.

Samoissa huoneissa asuvat vielä nytkin täysi- tai melkein täysi-ikäisinä. Lelut ovat kadonneet vinttiin, mutta huoneet ovat vielä täydemmät. Sillä tämä äiti on jo monen monta vuotta sitten lopettanut lasten huoneiden siivoamisen. Suljen oven, jos kaaos alkaa vyöryä yleisille alueille, ja kannan nuoremman alakertaan jättämiä tavaroita kasaksi keskelle hänen huonettaan. Vanhempi pitää tavaransa kyllä huoneessaan, mutta oman mielenrauhan takia huoneessa kannattaa vain käväistä viemässä kuivurista vaatteita kasaksi sängylle (havaitakseen että edellisenä päivänä viety puhtaiden vaatteiden kasa on siirtynyt niinkin kauas kuin nojatuoliin...)

Ihmettelin aikoinaan oman äitini kärsivällisyyttä huoneeni sotkuisuudesta. Ei se tainnut olla sen enempää kärsivällisyyttä kuin itsellänikään. En vain kerta kaikkiaan jaksa enkä viitsi vaivautua, itsepähän sotkuissaan asuvat - niin kuin minäkin aikanani. Ja silti ihan siistinpuoleinen olen nykyisin "omilla alueillani kotiamme"

Miia kirjoitti...

Anonyymi, olipa ihana historiikki, josta heijastui äidin pitkän kokemuksen ääni :) Musta kuulostaa ihan järkevältä tuo, että nuorelle ja kouluikäiselle lapselle jätetään vastuu huolehtia huoneestaan. Ei äidin kannata kuitenkaan ihan kaikkea tehdä lapsen hyväksi ;)

Meillä myös on olohuoneessa oma pieni piironki, jossa säilytämme muutamia lautapelejä ja palapelejä yhteisiin hetkiin. Yksikerroksisessa talossa on ehkä se etu, että lelut ovat lastenhuoneessa, joka kuitenkin on melko lähellä keittiötä/olohuonetta missä aikuiset ovat, niin niitä ei tarvi kauas roudata. Tämä oli yksi syy miksi päädyimme 1-kerroksiseen.
Mutta kyllä lasten "vintissäkin" on etunsa.

Täti ruskea, kyllä hedelmät kuuluivat koreihin ja setti oli muistaakseni yllättävän edullinenkin vaikka yleensä puulelut maksavat paljon, kannattaa käydä Tokmannilta kyselees. Ihana idea tehdä pojille kauppa, sen voisi itekin toteuttaa. Meillä tosin on hella mennyt jo rikki leikeissä :/

Täti Ruskea kirjoitti...

Me taas aikanaan haluttiin nimenomaan kaksikerroksinen talo mm. siitä syystä, että olisi edes se alakerta aina suht siistinä, kun lasten lelut ovat yläkerrassa. Olemme edelleen tyytyväisiä ratkaisuun, koska asia on juuri noin kuin olimme ajatelleet. Poikkeuksena vain tämä "pikkulapsivaihe", jolloin leluja on luonnollisesti oltava myös alakerrassa. Varmasti toimii myös yksikerroksinen juttu ja on kätevä etenkin silloin kun lapset ovat pieniä. Pääasia, että tavaroille löytyy paikat :)

Proudly designed by Mlekoshi playground