Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ulko-ovien Top 4

20.1.2012


Olen vähän vaativa ja hankala tapaus. ;) Nimittäin ulko-oven valintaakaan en ole tehnyt helpoksi. Sanonta "Se on hyvä, jos ei paremmasta tiedä" pätee tähänkin ongelmaan. Aiemmin olisin tyytynyt lähes minkälaiseen oveen vain, mutta inspiraatiokuvieni myötä olenkin alkanut metsästää lähes täydellistä ulko-ovea. "Voi kun saisi samanlaisen oven kuin Humlebackenilla", on ajatus mihin törmään itsessäni usein. Ei olisi pitänyt tilata Vakrea tai tutustua Ruotsin ulko-ovitarjontaan, sillä se saa suomalaisen pään ihan sekaisin illuusioista. Suomen valikoimat kun eivät ole ihan niin kattavat ja sitten vain alkaa harmittaa, kun ei saakaan samanlaisia ovia kuin on sisutuslehdissä nähnyt. No ehkä Ruotsista tilaamalla tai teettämällä saa mitä haluaa, mutta se nyt ei ole vaihtoehto. Hintakin ratkaisee. Tämä on taas niin tätä...vision vs. reality.

Haaveeksi jäävät Humlebackenin kauniit pariovet:  http://humlebacken.blogg.se/   

No mutta ettei nyt menisi juttu ihan överiksi, löytyy sitä Suomestakin joitain kivoja ovimalleja, joista saan valita. Oven valintaan vaikuttaa myös kuistin lasien ristikot, jotka ei muuten tarvitse olla ilmeeltään samanlaiset kuin oven ristikko, kuten eivät ole Humlebackenillakaan. Ristikon vaihtelu ovessa ja ikkunoissa antaa mielestäni talolle kivaa särmää. Meidän kuistillemme tulee
yksi ovi, tällä näkymin jokin allaolevista: Tuosta top 4:sta olen nähnyt livenä Skaalan lasittoman peilioven sekä Jeld-Wenin vasemmanpuoleisen kaksilasisen oven. Skaalan lasiton ovimalli UO 222 T on yksinkertaisen kaunis ja selkeä, mielestäni ehdottomasti paras vaihtoehto, jos lasittomaan oveen päädytään. Jeld-Wenin kaksilasinen ovi CI881 W91 on siitä kiva, että se näyttää äkkivilkaisulla ihan pariovilta. Salmiakkivaihtoehdot eivät ihan vastaa Humlebackenin ovea ristikoltaan ja peileiltään, mutta kelpuutetaan! Ihmetyttää, että Suomen klassisissa ovimalleissa ei meinaa olla tuollaisia selkeitä yksinkertaisia peilikuvioita, kuin näette Humlebackenin ovissa,
vaan  hirveästi on kaikkea kruusausta....lisää salmiakkeja, paneliraitaa jne. Top 4 on siis selkeimmästä päästä mitä löysin, menemättä kuitenkaan moderniin tyyliin.


Tämän ovi-inspiraatiokuvan haluan vielä jakaa, sillä siinäkin on niin kaunis yksinkertainen ovi ilman turhaa krumeluuria. Kiva neliöikkuna ja peilit alla. Mutta nyt ilonpilaustieto, tällaista ei löydy maamme markkinoilta. Olen kyllä kollannut, mutta ainakaan vielä ei ole vastaan tullut ihan samanlaista (jotain sinne päin taas löytyy). Niin, että joko tarvitsen vinkkejä löytämään edullisen puuseppäovivalmistajan tai heitän inspiraatiokuvat roskikseen ja olen erittäin tyytyväinen! ;D Sanoinhan, että ruottalaiset sekoittavat pään.


Olisiko sinulla minulle hyviä vinkkejä?
Mikä on sinun lempparisi minun Top 4:sta?

7 kommenttia:

Marsa - Sininen Kuisti kirjoitti...

Ymmärrän täysin oviprobleemisi! Kuistiamme rakentaessa etsiskelin kauniita ovia ja sellaiset sitten löysinkin, mutta höyry nousi korvista kun suurin osa ovimyyjistä oli sitä mieltä, että ovessa tärkeintä on lämpöeristys ja ulkonäöllä ei ole väliä... Rakennusapteekki tekee uusia mahtavia ovia ihan asiakkaan toiveen mukaan, mutta ne ovat hintavia. Tosin varmaan huippulaatua. Itse tilasimme Pihlalta, jossa sattui hyvä myyjä ja sain tehtyä haluamiani muutoksia oviin, mm. peilikuviot myös oven sisäpintoihin - yleensä kuviot on vain ulkopuolella. Mulla on hänen yhteystiedot, jos haluat, jätä blogiini pyyntö, niin laitan sinulle sähköpostilla tiedot. Ihana blogi muuten sinulla, en ole tainnut käydä aiemmin.

Täti Ruskea kirjoitti...

Mun suosikki noista sun vaihtoehdoista on tuo täysin "lasiton" ovi eli ylhäällä oikealla.

Meidän v.2003 - 2004 rakennetussa talossa on valkoinen peiliovi, jossa "peilit" vaakatasossa niin, että keskimmäinen on kapeampi kuin ylä- ja alaosa. Peilit samanlaiset sekä sisä- että ulkopuolella. Oveen kuuluu myös ns.vasikkaovi eli kapeampi lisäpuolisko, jonka saa tarvittaessa auki, jos tarvitsee vielä leveämmän aukon. Perusoven leveys lienee 1m ja olisko vasikkaovi 30cm. Vasikkaovessa on myös sama peilikuviointi. Oven yläpuolella on vielä matala neljän lasiruudun levyinen "ikkuna" Kannustalo-tyyliin (meillä ei ole Kannustalo, mutta tyyliltään yhteneviä juttuja).

Mieheltä kun äsken kysyin, mistä meidän ovi hankittiin, hän ei suoraan muistanut valmistajaa. Muisteli, että olis ollu joku pienempi firma Pohjois-Pohjanmaalta. Meillä oli tarkkaan selvillä, millasen oven halusimme, mutta sitäpä ei löytynytkään "perusvalmistajilta". Tällä valmistajalla oli toiveemme mukainen ovi mallistossa, johon sit mittojen mukaan lisättiin tuo vasikkaovi. Olemme olleet tyytyväisiä.

Tosin eipä tainnu musta olla paljoa apua, kun ei muistettu edes firman nimeä eikä googlaamallakaan löytynyt. Joissakin rakennuspapereissa toki varmasti on, muttei tähän hätään :(

Onnea oven etsintöihin!

t. Neljän pojan äiti, joka joutui jälleen muuttamaan blogger-nimimerkkiään. Josko tällä nyt mentäisiin...

Anne kirjoitti...

Hei! Liian harvoin ehdin kommentoimaan, mutta nyt laitan pari linkkiä, johon ollaan itse oltu tyytyväisiä:

Keskustaan keltaiseen taloon otimme ikkunat täältä:
http://www.petalaxsnickeri.fi/FINdorrarram.htm
He tekevät vaikka minkälaisia ovia tahansa tilauksesta. Nyt olemme suunnittelemassa tuohon ulkorakennukseen sitä puotia ja täältä samaisesta paikasta olisi siihen tulossa ikkunat ja ovi. Itse olen niihin mallit piirtänyt. Kannattaa kysyä sieltä tarjousta, ei ne maksa niin paljon kun luulisi.

Oven otimme keskustan taloon Avecilta, mallina koristelasipeiliovi A78 maitolasilla.
http://www.avec-ovet.fi/ulkoovimallistot

Ovi on kyllä niin näkyvä elementti, että siihen kannattaa panostaa :) Meilläkin on mun mielestä menossa etuovi vaihtoon jossain vaiheessa ehdottomasti ;)

Kiitos kivasta blogista!

Anne

Anonyymi kirjoitti...

Moi, meillä vaihdettiin vasta ovet ja tällainen firma kuin Päijänne ovet - tekee vaikka piirustuksen mukaan toiveidenmukaiset ovet. (Hinta ei ollut päätä huimaava.) *ei ollut maksettu mainos heh* t. MK
halvemmat kuin Jeldwenin 48 =)

Marika kirjoitti...

Tosi kauniita kaikki ovimallit! Erityisesti itse pidän noista joissa on lasia mukana, ettei ole ihan umpiovi. Meillä on muistaakseni Pihlan ulko-ovi (näkyykin mun blogissa joulunaikaissa kuvissa), mutta en löytänyt enää niiden netti kuvastosta samaa ovea.
Laitettiin reunoille vielä kapeat ikkunat ja on kyllä tykätty.

Ulko-ovella saa kyllä paljon näköä sisääntuloon.

Miia kirjoitti...

Kiitos paaaaaaljon kommenteista ja linkeistä, avusta!, kaikille!! :))
Olipa erityisen hyödyllistä kuulla noista uusista firmoista, mitä emme ole tienneetkään ottaa huomioon...Päijänne, Avec, tuo pohjanmaan firma....Kiitos! <3 aion tehdä tarjouspyynnön niihin ehdottomasti.

Anonyymi kirjoitti...

Sulla on kiva blogi! Itsekin pähkäiltiin kauan ulko-oven hankinnassa,kun ei haluttu ihan tavallista :)
Otettiin Ovitehdas Vihannolta tuo nro 14 "KIDE", vähän modernimpi tyyli http://www.ovivihanto.fi/ulko-ovet/ Ollaan tykätty kovasti! - Sanna

Proudly designed by Mlekoshi playground