Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Takan valinta tehty!

12.2.2012


Olen pitänyt vähän taukoa rakennusasioiden mietinnöistä (vaikkei saisi...). Viimeiset kuukaudet ovat menneet niin intensiivisesti ovia ja ikkunoita pähkäillessä ja tarjouskisaa käydessä, että pieniä ajatusbreikkejä on välillä ollut pakko ottaa. Nyt on kuitenkin vihdoin, pitkän pyörittelyn jälkeen ovet ja ikkunat tilattu (kuten näette yhteistyökumppanimme sivupalkissa) ja enää vain odottelemme saapuvia toimituksia - stressi siis näiltä osin on helpottanut. Se on aina iso helpotus kun saa jonkin vaiheen jättää taakseen! Tosin uudet haasteet taas odottavat paneutumistamme, seuraavaksi pitäisi valita takka ja keittiö. Onneksi tänään sain jostain ihmeinspiraatiota alkaa miettiä takkaa. Tai oikeastaan se inspiraatio lähti viime yöstä kun surffailin pitkästä aikaa yhteen lempiblogiini, Lundagårdin ihanaan tupaan. Sieltä löysin ja varastin tuon ihanan vanhan takan mallin, jolle olenkin nyt tänään alkanut metsästää tekijää....ja sellaisen ehkä jo löysinkin yhden käymäni sähköpostikeskustelun välityksellä. Tuohon takkaan aioin vain teetättää lasisen isomman luukun, josta tuli näkyy läpi. Tykästyin takan yksinkertaisuuteen, valkoiseen rappipintaan ja vanhanaikaisuuteen. Pieni koristetaso on sievä ja minulle ehkä ihan riittävä laskutilaksi (vaikka tavaraa olisi kiva hamstrata enempikin takan reunalle). Mutta tämä on niin minun näköiseni takka, love it! <3

Kuva pihistetty Lundagård -blogista 

Olin jo aivan lähellä päätyä manttelitakkaan, alla olevien kuvien näköiseen, mutta en saanut siitä sielulleni rauhaa....jokin tunne sisimmässä oli yhä levoton. Ehkä minulla oli pieni aavistus, että amerikkalaishenkinen manttelitakka olisi vähän liian fiini meidän vanhaa tyyliä tavoittelevaan taloomme. Toki manttelitakoissakin on hurjia eroja: on todella kruusattuja pylväsmalleja ja sitten kauniin skandinaavisen selkeitä ja pelkistettyjä. Sellaisista itse pidän ja mikäli sisustustyylini olisi vähänkin kypsempi ja juhlavampi, niin tällaiseen ehkä päätyisin.

Kuva pihistetty Villa Fridhem -blogin kautta

Tuossa manttelitakassa on kyllä ehdottomasti se hyvä puoli, että laskutaso on tarpeeksi syvä kaikille ihanille koristeille. Ja se on klassinen, kestää aikaa ja erilaisia sisustuksia. Tykkään tuon alemman kuvan mallista, se on tarpeeksi ulkoneva seinästä ja sen koristelista on hieno. Mutta ei vaan tunnu ihan omalta. Voihan olla, että innostun vielä suunnittelemaan jonkin ihan oman version noiden kahden suosikkini väliltä. Lundagårdin takka vähän syvemmällä laskutasolla. Se olisi jo täydellinen!
Hei joku hyvä muurari, sinua kaivataan! :)


5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita ovat molemmat :)

Mites kakluuni? Niitähän nykyään puretaan vanhoista taloista ja muurataan uuteen, jos teitä vanha tunnelma kiehtoo..

Tykkään todella paljon sun raksa postauksista! Oon saanu ideoita juurikin esim. oviin. Ja laudoitukseen! KIITOS :)
Pohjapiirrustuksenne olis kiva nähdä, itse ollaan vielä sitä viilaamassa..

T.Tulevan kesän rakentaja

Irmastiina kirjoitti...

oikein mielestäni valitsit...☺

Miia kirjoitti...

Irmastiina, kiva kuulla :)

Tulevan kesän Rakentaja, hienoa kuulla...pitääpä siis enempi kirjoittaa raksasta ja tuleva kesähän tulee olemaankin vain sitä! Olen joo vähän pihtaillut tietoisesti piirrustuksiamme, mutta katotaan jos malttasin nekin vielä täs paljastaa :) Se on vaan niin ollu itelle pyhä ja iso asia, kun reilun vuoden niitä mieheni kanssa piirrettiin ja pohjaa suunniteltiin. Mutta paljastuu se kohta muutenkin kun talo valmistuu ja kuitenkaan en malta olla kuvaamatta joka nurkkaa ;) Pistän toiveesi korvan taakse! Tsemppiä teillekin viilaamisen, huolella suunnittelu kannattaa.

Ruususuun äiti kirjoitti...

Hyvää ystävänpäivää! <3

Miia kirjoitti...

Kiitos samoin sinulle, Ruususuun äiti <3

Proudly designed by Mlekoshi playground