Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lisää keittiöstä

12.3.2012


Ajatukset ovat olleet koko viikonlopun ja edelleen ovat keittiössä. Haaveilen isosta saarekkeesta, mutta saa nyt nähdä minkä kokoinen on mahdollista saada keittiöömme sopimaan. Keittiömme on toki koko talon isoin huone (32m2), mutta silti tuntuu, ettei sitä tilaa ole koskaan sielä liikaa. Olemme jo huomanneet, että lähes kaikki elämä perheen kesken keskittyy keittiöön, joten sille tahdoimme lohkaista isoimman siivun. Saareke on tällä hetkellä suunniteltu 1100 x 1800 kokoon. Sen ympäröimillä käytävillä on kuitenkin sovittava hyvin liikkumaan ja toimimaan, joten en tiedä tohtiiko saareketta enää suurentaa. Käytävät on nyt suunniteltu metrin leveiksi. Mikä on teidän kokemuksesta hyvä saarekkeen koko tai käytävien leveys?


Tässä selailin taas, ties monennenko kerran, Ikean keittiösivuja ja inspiraatiokuvia. Ikealla on aina ollut freshejä ja jopa aikansa edellä olevia ratkaisuja - heiltä saa kivoja ideoita. Emme tällä tietoa ole ostamassa kuitenkaan Ikean keittiötä, vaikka olen niistä paljon kehuja kuullut, koska haluaisimme viime postauksessa kertomani vanhanajan runkorakenteen, jota ei Ikeasta vielä saa. Mutta kodinhoitohuone onkin sitten asia erikseen, sinne Ikean kaapistot ovat todennäköisesti tulossa. Tässä joitain lemppareitani, jotka saatan käydä Ikeasta ostamassa kesälomareissulla. Onko teillä näistä hyviä/huonoja kokemuksia?

Keittiökaapistojen vetimet ovat vielä hakusessa. Ne pitää olla juuri omannäköiset eikä melkeen. Paljon on kivoja vaihtoehtoja markkinoilla, mutta se onkin sitten ihan oma työnsä valita se sopivin, mihin ei heti kyllästy. Tuo Ikean vedin on nätin siro ja yksinkertainen. Tykkään myös apteekkivetimistä ja keraamisista nupeista, ja Nixin Huvila-vetimet olivat upeat myös. Nupeilla voi onneksi vaihtaa kaapistojen ilmettä helposti. Onko sinulla kenties jokin vedin/nuppikauppa tiedossa, mitä voit suositella? Itse olen ostanut ja vaihtanut kaappeihin nuppeja paljon Country by mail liikkestä Ruotsista, kuten nämä allaolevat.


Vielä teille leffavinkki. Yksi parhaista näkemistäni elokuvista pitkään aikaan on Piiat (The Help). Katsottiin se tässä jokunen aika sitten ja itkua niin taas väänsin. Suosittelen ihan jokaiselle!


Hyvää maanatai-illan jatkoa, nyt äkkiä Täydellisten seuraan! :)


7 kommenttia:

saaramaija kirjoitti...

Mä luin ton kirjan jouluna ja se oli kyllä ihan hyvä Pitäis katsoo leffa kans...

Linda kirjoitti...

Mäkin olen lukenut tuon kirjan, ja se oli kyllä todella hyvä. Pitää vuokrata leffakin. :)

Amalfin sitruuna kirjoitti...

Oi oi! Ihana keittiöprojekti!

Meilläkin on ilouutisia: muutamme huomenna! Tarina on pitkä ja loppu onnellinen, sillä 112 neliötä odottaa ja keittiö on hyvä!
Hyvä se on, mutta keittiöremppa on jossain vaiheessa edessä, sillä keittiösaareke on toimimaton ja ehkä hitusen pienikin ja tahtoisin 60 cm:n levyisen uunin.

Keittiösaarekkeita en ole pahemmin nähnyt livenä, joten hakusessa on että mitähän kaikkea siihen voisikaan liittää. Liettä tai vesipistettä en siihen halua, mutta kaappitilaa voisi käyttää uudella tavalla, samoin toivoisin siihen leipomistilaa.

Sitten voisi miettiä, että pitäisikö saareketta käyttää myös pöytätilana olohuoneesta käsin eli baarijakkaraa olkkarin puolelle.
Yksi haave on sijoittaa keittokirjat johonkin keittiön läheisyyteen (niitä meinaan on!). Tässäkin olisi mahdollisuus käyttää keittiösaarekettta tai sitten hommata keittiönkaapiston ylle vielä yksi hyllykkö lasiovineen ja valoineen, kuten Adam Pricen keittiössä (artikkeli ja muuta keittiöremppajuttua oli helmikuun Divaanissa). Oli komea keittiö, mutta se olikin huippukokin keittiö. :-)

Keittiön uusiminen on meille ajankohtainen sitten kun rahaa on (argh, pitää mennä töihin ;-)) eli parin vuoden päästä. Nyt tehdään vain välttämätön, eli uusitaan sinne toimiva hylly ja annetaan muut olla. Kyllä se mulle käy, sillä tilaa on muuten ylliinkyllin. Ja olen perinteisesti ollut hyvä sopeutumaan.

Mielenkiinnolla lueskelen teidän projektia :-)
Kärsivällisyyttä ja iloista kevättä!

Amalfin sitruuna kirjoitti...

Niin juu, lueskelin vielä keittiöpostauksia ja mietin sitä käytävien leveyttä.
Itse miettisin nimenomaan käytännöllisyyden kannalta, eli jos on uuni, josta täytyy ottaa ulos hervoton joulukinkku tai kalkkuna tai mikä tahansa tilaavievä ruoka, niin mahtuuko sen ottamaan ulos ergonomisesti? Samoin astianpesukoneen käyttämisen kanssa.

Miia kirjoitti...

Kiitos sinulle, Amalfin sitruuna, paljon hyviä ajatuksia. Ihanaa että olette löytäneet uuden kodin ja pääset visioimaan remonttia :))

Marika kirjoitti...

Meidän saarekkeen koko on 1000x1400 ja on ihan hyvän kokoinen. En ainakaan pienempää tekisi, ennemminkin suuremman. Tilaa saarekkeen reunoilla on noin metri, paitsi uunin puolella on hiukan enemmän sen vuoksi, ettei takapuoli tökkää kaapistoihin kun kurkkaa uuniin :)

Tanja kirjoitti...

Hyvältä näyttää, ja odotankin jo kovasti mihin kauniiseen vaihtoehtoon päädytte. Meillä kanssa saareke on 1100x1350 ja on ollut tosi toimiva kahden baarijakkaran kanssa. Toki olisi kiva jo uudistaa pintoja...mutta saarekkeesta emme luovu :) Hyviä hetkiä sinne keittiön suunnitteluun!

Proudly designed by Mlekoshi playground