Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Next Keittiö!

9.3.2012

Hejsan, jag älskar att bygga! Seuraava vaihe suunnittelussa ja tarjouskisailussa on KEITTIÖ - viimeinkin!!! Olen odottanut, että päästään tähän vaiheeseen, että voimme alkaa tosissaan valitsemaan keittiötä. Kokoajan on ollut kiireellisempiä juttuja ja tilausten tekoa, jotka ovat vieneet huomiomme, mutta nyt, täytyy sanoa, ollaan pääsemässä siihen mun lempiosuuteen tässä rakentamisessa. Jos olen jo näin innoissani siitä, että saan alkaa suunnittelemaan keittiötä, niin mitä se tunne sitten on, kun sitä keittiötä aletaan kasaamaan ja visio muuttuu konkretiaksi!! :D

Tässä vähän mun keittiömakua. Haluan selkeä- ja terävälinjaiset valkoiset peiliovet vähän vanhanajan tyyliin. Klassista, muttei ei siis liian koristeellisia muotoja. Nuorekkuutta ja trendikkyyttä klassiseen keittiöön haluan lisätä sitten pienillä yksityiskohdilla sisustuksessa, kuten nettikaupastani löytyvillä teollisuusvalaisimilla. En halua keittiööni yläkaappeja, vaan avohyllyjä tason yläpuolelle. Se tuo avaruutta. Tuollainen kaapistoseinä, kuten Ikean Ramsjö-keittiökuvassa, on kutienkin kiva. Jokin raskaampi seinä antaa myös ryhtiä tilaan.

by IKEA
Tasoihin en ole vielä perehtynyt. Niissä makunikin ailahtelee koko ajan kiiltävän valkoisen, mustan, betonin ja puutason välillä. Puu on lämmin ja kokemuksestani loistava alusta leivontaan, mutta pelkään kyllästyväni siihen ja pilaavani sen huolimattomuudellani. Minua kiehtoisi modernimpikin lookki, ja tykkään myös mustan tuomasta ryhdikkyydestä. Ehkä harmaa betoni voisi olla se juttu, luonnonmateriaaliana kodikas mutta näyttävä. Olen harkinnut jopa betonitason itse työstämistä, kiitos blogistisiskojen rohkean esimerkin.
  
by NIXI
Meille tulee saareke ja siihen vesipiste. Hella tulee sen vastapäätä ikkunan viereen (päinvastoin kuin alakuvassa). Saarekkeeseen tulee siis myös astianpesukone ja vetolaatikoita. Toiselle puolelle saareketta jätämme jalkatilaa baarijakkaroille. Saarekkeeseen en vesipisteen takia halua puutasoa, vaan paremmin vettä ja kuumia kattiloita kestävän tason, esim. kivitason tai betonitason. Ikkunoiden alla kiertävä seinätaso voisi sitten olla puutaso, eli se leivontatilani. Ei yhtään hassumman näköinen, vaikka tasot olisivatkin hyvin erilaiset.

by Vanhan Ajan keittiöt

Tässä vielä kuva betonitasosta Vintage House blogin keittiössä. Ihana!


Nyt vielä viimeinen kuva tyyliin back to reality. Emme siis ole keittiötä asentamassa ihan hetkeen, kun taloakaan ei ole vielä rakennettu! :) Mieheni siis rakentaa työn ohella parhaillaan autotallimme ullakkotilaan puulattiaa. Sinne tulee säilytys- ja varastotilat. Mutta ensi syksy tulee nopeampaa kuin uskonkaan ja sitten täytyy keittiö jo olla kotiovella.


Wish Me Luck!

10 kommenttia:

Linda kirjoitti...

Keittiön suunnittelu on kyllä ihana vaihe! Mistä eri firmoista olet ajatellut pyytää tarjouksen? Minähän uskoin jo tehneeni päätöksen keittiötoimittajasta, mutta ehkä ihan hyvä että aloin miettimään muitakin vaihtoehtoja. Noissa on kuitenkin niin huimat hintaerot, ja on tullut huomattua ettei se Luxus-versiona pitmäni ehkä olekaan sitten maineensä väärti. Mutta samoja vaihtoja teillä yllä olevien kuvien perusteella kuin meilläkin, mahtava seurata tätä teidän projektia kun omassa on paljon samaa. :) Minne päin te rakennattekaan?

Miia kirjoitti...

Hei Linda, koen ihan samoin sun blogin kanssa :) Ihanaa että voidaan jakaa tätä samaa elämänvaihetta ja saada ideoita toisiltamme.
Joo noilta firmoilta aioin hankkia tarjouksen ja varmaan muiltakin. Kuitenkin kun tulee iso keittiö (meillä 34m2), niin kannattaa miettiä hinta tarkasti. Siinä voi joo tulla isojakin eroja. Tyylistä ja laadusta en kuitenkaan halua tinkiä, jos mahdollista. Ikeakaan ei minusta ole ollenkaan huono vaihtoehto, heillä on kivoja uusia malleja hyvään hintaan. Vanhan Ajan keittiöltä olen tarjouksen jo saanutkin. Rakastan heidän kädenjälkeä! Rakennamme Etelä-Pohjanmaalle. Entä te?

Irmastiina kirjoitti...

Oi ihanaa pääset suunnitelemaan jo keittiötä!!!

Nuo keittiöt ovat kyllä minustakin kauniita...:)

Anne kirjoitti...

Hei!
Kiitos Miia tuosta betonitaso-vinkistä! Meillä on just ollut mietinnässä meidän keittiön saarekkeen(jos muistat) tuunaaminen ja ollaan pähkäilty kaikkien mahdollisten tasojen välillä. Tämä oli ehdottomasti paras idea meidän ongelmaan. Hyvältä näyttää teidän autotalli, varastotilaa ei ole koskaan liikaa :)

Anonyymi kirjoitti...

Hyvältä näyttää!
Mulla samantyylisiä suunnitelmia, joten siksikin varmasti kuvat kolahti ;),
Valkoinen allas (meni loppujen lopuks miehelle läpi), valkoiset kaapit. Meidän keittiö aika U-mallinen, joten yksi seinä tulee olemaan maasta kattoon kaapitettu, muut kevyempiä. Ajattelin lasillisia vitriinikaappeja ylös koska musta ei oo avohyllyjen pölyjä pyyhkimään! Kauniita ovat kyllä :) Tasot on mullakin vielä vähän auki, taidan kuitenkin kääntyä puuhun ja vaalean värisiin. Musta houkuttelisi myös, mutta ajattelin tuoda kontrastia rosterisilla kodinkoneilla jottei tulis liian lällyä :) Välitilan laatta joko vaalea mosaiikki tyylinen tai tiililadonta. Se on yleinen mutta.. Ihana silti!

Me käännytään varmaan Ikean keittiön puoleen. Oon kuullu hyvää hinta-laatu-suhteesta, esim. Toukokuun tyttö- blogin Hannikselta. Laitahan postausta kun päätökset ovat syntyneet ;) Tsemppiä työmaalle!

T. Toinen raksailija

Linda kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Linda kirjoitti...

Hei taas. Kirjoitin tänne vielä eilen illalla, muttei ole viesti tänne asti päätynyt, outoa. :) Me rakennamme Espooseen, kilometrin päähän nykyisestä kodistamme. 500m miehen lapsuuden kodista. Tervetuloa joskus tontille/talolle jos olette täällä päin käymässä.

Meillä on nyt kaksi melko tasavahvaa kandidaattia ja niistä on vaikea päättää; painaako vaakakupissa enempi hinta vai yksilöllisyys? Pitää kilpailuttaa samalla khh ja kph-kalusteet niin ehkä kokonaisuus sitten ratkaisee. Todella vaikeaa, kun kumpaakaan ei voi syyttää huonosta palvelusta tms, päinvastoin! Seuraan mielenkiinnolla teidän prosessianne, varmaan päädytte kuitenkin johonkin täydellisen ihanaan ja hyvällä maulla valittuun ja minulle iskee sitten "annoskateus". Tyypillistä!

Miia kirjoitti...

Anne, hienoa että postauksesta oli jotain hyötyä :) Helsingissä on ainakin firma (muistaakseni nimeltä "sisususbetoni" tms.) joka tekee tyylikkäitä betonitasoja.

Linda, jotenkin mielsin sut rannikolle Turun suuntaan, mutta Espoo on ihan yhtä hyvä ;) (puhuu entinen espoolainen) Teidän Villasta tulee ihan yhtä upea, turha kokea annoskateutta! :) Ja tällä pohjanmaalla on tonttien hinnat vähän eri luokkaa, joten voi tehdä isommasti. Olisi kiva kuulla tarkemmin keittiövaihtoehdoistanne, onko sinulla sähköpostia johon voin mailata? Kiitos myös kutsusta, jos sinne joskus pääsen niin voisin poiketa ehdottomasti katsomassa miten teillä edistyy :) Meiänkin pitäisi kilpailuttaa myös khh-kalusteet.

Tsemppiä myös sinulle toinen raksailija, kiva kuulla teidänkin suunnitelmista. Hyvältä kuulostaa!

Linda kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Miia kirjoitti...

saatu, kiitti :)

Proudly designed by Mlekoshi playground