Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Raivaustyöt

30.3.2012


Puiden kaadon ja poiskuljetuksen jälkeen alkoi luonnollisesti hakatun metsän puhdistaminen oksista ja risuista. Niitä oli todella paljon, koska tontilla oli tehty kaikkien kaadettujen puiden siistiminen. Useana päivänä menimme mieheni kanssa töiden päätteeksi tontille urakoimaan poikien pyöriessä jaloissa. Ei se aina helppoa ollut, kun pojat kyllästyivät nopeaa vaikeakulkuiseen maastoon ja siitähän kitinä alkoi. Mutta jos heillä oli hyvää evästä mukana (viinirypäleitä rasiassa), niin saimme aina jonkun hetken rauhassa tehtyä hommia. Vähän päivässä on paljon viikossa - se oli periaatteemme tämän loputtomalta tuntuvan työn kanssa. Isojen ja painavien oksien kantaminen tontin laidoilta kasoihin oli myös fyysisesti tosi rankkaa. Hiki virtasi ja lihaksia särki joka päivä - minulla tippui viikossa painoakin useampi kilo! Lopulta urakkamme alkoi helpottaa ja tontilla seisoa tönötti useampi pääsisäiskokon kokoinen kasa. Oksia oli niin paljon, että niiden hävitystapaa myös mietimme. Ne olisi voinut polttaa, mutta saimme hommattua niille edullisesti poiskuljetuksen kuorma-autolla.Ihaninta tässä vaiheessa oli nähdä nyt selkeästi pihaamme tuleva tie. Koska tontin etupihalla oli paljon koivuja, niin saimme tiestämme vähän kuin "kaupantekijöistä" koivukujan. Pitkän tien molemmin puolin jäi siis kauniisti koivuja riviin. Ihan kiva, ettei tarvitsisi alkaa alusta asti taimista kasvattamaan koivukujaa ;)


Kun risut ja oksat oli raivattu ja viety pois, saapui kaivuri tontille kaivamaan maata, poistamaan kannot ja tekemään pohjia tielle ja pihalle. Siitä vaiheesta en nyt taida postausta tehdä tai muuten menee koko ensi kesäkin vielä näissä muisteloissa ;D Paljon olisi teille kerrottavaa nykyhetkestäkin raksalla ja täällä kotona, joten ehkä pidän pienen breikin näissä muisteluissa, mutta palaan kyllä aiheeseen.

Kiitos kommenteistanne ja mukanaelämisestä! :)

1 kommentti:

Marie kirjoitti...

Oi koivukujat on niin ihania! Ihanaa tuollaista koko perheen yhdessäoloa, vaikka ei se välttämättä aina siltä varmaan tuntunut :). Mulla on sulle tunnustus blogissani :).

Proudly designed by Mlekoshi playground