Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Keittiösuunnitelmani

13.4.2012


Hei, tässä tämä nyt on - keittiösuunnitelmani! Kaapistot tulevat mistä tulevat, mutta tyyli olisi tämän näköinen. Isoon saarekkeeseen haluan istumajalkatilan sijaan kaappeja ja laatikoita ihan ympäriinsä, varsinkin kun yläkaappeja ei juuri tule. Ennemmin hyödynnän saarekkeen säilytystilana - istua kuitenkin voi ihan lähellä olevan ruokapöydänkin ääressä. Uuniksi haaveilen 90cm leveää vanhantyylistä uunia ja sen päälle valkoista/harmaata/mustaa liesikupua (ei rosteria). Meidän keittiön sienät tulevat täyskorkeasta leveästä paneelista ja kaakelia en halua seinälle myöskään. Avohyllyt on mulle ihan must. Vesipisteen sijoitamme tosiaan saarekkeeseen, niin ei kaakeli seinille ole senkään puolesta tarpeen.  Keittotason kohdalle voi sitten laittaa suojaksi vaikka lasin. Saarekkeen tasoksi tulee toki jokin vedenkestävä materiaali, betoni tai komposiitti. Muualle ehkä puu. Jääkaappi ja pakastin jäävät kivasti piiloon eteisen puoleiselle seinälle lastenhuoneen oven viereen. Keittiöön jää yksi seinä vapaaksi antiikkista vitriinikaappia varten, tuohon aika lähelle ruokailutilaa. Eikö olekin ihan toimiva ja avaran oloinen suunnitelma? Mitä tykkäätte?


Ainut murheenkryyni on enää mikro, jolle emme ole vielä keksineet sopivaa paikkaa. Sen voisi joko sijoittaa piiloon tuohon ainokaiseen yläkaappiin tai sitten laittaa sille seinälle täyssyvä kaapistotorni, johon tulisi päällekkäin upotetut mikro ja uuni. Silloin en tosin saisi vanhaa itsestäänseisovaa uunia, vaan pelkän keittotason. Hmm....miten sinä sen tekisit? Ideoita kaivataan. Vielä odottelen tarjousta parilta keittiövalmistajalta, niin sitten ratkeaa keneltä keittiön ostamme.

Hyvää viikonloppua!

11 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Suunnitelmasi vaikuttaa hyvälle. Meillä on keittiössä samoja elementtejä kuin teille on tulossa. Ei yläkaappeja vaan avohyllyt, paneeliseinät... Meidän keittiösuunnittelija keksi hyvän idean sijoittaa jääkaapit, uunin ja mikron omaksi rykelmäkseen samalle seinälle. Uuni on integroitu ja juuri hyvällä käyttökorkeudella. Alle mahtuu kaksi laatikkoa ja uuninpäällä on kippikaappi (?) jonka sisällä on mikro. Tosi kätsy kun on piilossa, mutta helposti saatavilla. Meidänkin suunnitelmassa oli yksi vitriinikaappi, mutta kun löysin vanhan hyllykön laitettiinkin se keittiöön ja se tilattu joutui varastoon ;)

Annukka kirjoitti...

Onpa ihana keittiösuunnitelma! Alkoi hymyilyttämään, meille on tulossa tyyliltään samanlainen (ovet, materiaalit, yleisilme) mutta ratkaisuiltaan melko perinteinen L-mallinen kulmaliesineen ja yläkaappineen. Mutta, se mihin kiinnitin huomioni, oli tuo liesituuletinasia! Oon pohtinut kanssa vaihtoehtoja ei-rosteriselle huuva-malliselle liesituulettimelle, mutta jotenkin en uskalla päättää valkoisen puolesta. Pelottaa oisko se muovisen oloinen? Onko sulla suosituksia antaa? :)

Edellisessä asunnossa meillä mikro oli jemmattu korkeaan pystykaappiin ja se toimi siellä loistavasti (ja oli ihanasti katseelta piilossa). Itse laittaisin sen ehkä tuonne ainokaisiin yläkaappeihin, silloin ei tason kivan suora linja rikkoontuisi täyskorkean kaapin vuoksi. Lisäksi ikkunasta tuleva valo pääsisi kenties paremmin tilaan kun isoa kaappia ei tulisi ikkunan viereen. Miksihän mikrojen täytyy olla niin tökerön näköisiä? Välttämätön kodinkone, mutta voi ei miten ruma! :)

Anonyymi kirjoitti...

Kauniilta näyttää! Minä myös piilottaisin mikron kaappiin. Laittaisin tuon yläkaapin samansyvyisenä kuin nyt, mutta alkamaan suoraan tason päältä ja jos näyttää liian raskaalta, niin laittaisin ihan yläosaan jonkun pienen ikkunan tai jotain.

Laura kirjoitti...

Yläkaapittomuus rulaa! Meillä on keittiö niin pieni, että yläkaapit oli pakko laittaa, jotta saa tarpeeksi säilytystilaa.

Montako kertaa päivässä käytät mikroa? Jos et ihan kauhean montaa kertaa, niin mitä jos se olisi alakaapissa, jossa olisi esim. kippi- tai rulo-ovi? Joutuishan sitä kumartelemaan, mutta kestäiskö sen? Onhan tavallinenkin uuni pöytätason alapuolella :-)

Anna G kirjoitti...

Kivalta näyttää keittiösuunnitelmasi! Olen käynyt lueskelemassa aina välillä kuulumisia raksailusta, ja nyt liityin lukijaksikin :) Kovasti tsemppiä rakentamiseen toivotan! Me olemme nyt vuoden verran asuneet uudessa talossamme, ja rakennusaika oli kyllä aikas rankka. Ja me sentään kävimme vain siivoamassa talolla ja kannoimme materiaaleja työmiehille. Mutta kyllä sekin lasten kanssa oli ihan riittävästi. Voimia teille!

Miia kirjoitti...

Kiitos teille kaikille ihan mahtavista ideoista...kiva kun olette ajatelleet meille ratkaisua! Lueskelin kommentejanne ja pohdin joka ideaa....taidetaan päätyä siihen et mikro pysyy yläkaapissa piilossa...vähän ehkä epäkäytännöllinen mut kauniimpi ratkaisu. Kaikkia kodinkoneita kun ei saada mahtumaan samalle seinälle ja en myöskään haluisi korkeaa tornia tohon ikkunan eteen mikä estää valoa. Ja lasia myös ajattelin yläkaapin yläriville keventämään ilmettä. Kiitos teille!
Ja Anna G, kiva kun tulit lukijaksi ihan virallisesti ja kiitos myötäelämisestä...kyl se kai tästä päivä kerrallaan...lopussa kiitos seisoo :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei

Ihan käytännöllisyyden vuoksi ja askelten säästämiseksi jääkaapin vieressä yleensä suositellaan olevan laskutilaa. Teillä jääkaappi on aika kaukana sekä liedestä että ruokailutilasta. Sieltä jääkaapistahan yleensä tarvitaan useita asioita joka aterialla :). Mikron sijoittaisin lapsiperheessä ehdottomasti niin, että sen käyttö on turvallista lapsillekin, ei siis pöytätasoa korkeammalle ja senkin eteen laskutilaa.

Keittiötä kun suunnittelee, niin kannattaa ihan kuvitella, miten se ruonlaitto ja muut toimet käytännössä sujuvat; missä säilytetään mm. mitkäkin ruoka-aineet ja välineet ja montako askelta niiden tavoittamiseen tarvitaan. Jos siis aikoo laittaa siellä keittiössä myös ruokaa ;).

Suurperheen äiti

Anonyymi kirjoitti...

Lisäänpä vielä, että jos tuo jääkaapin viereisellä seinällä oleva ovi avautuu keittiöön päin, siinä on suuri vaara saada mustuneita sormen kynsiä ja lommoja jääkaapin oveen :).

Miia kirjoitti...

Hei anonyymi,
Kiitos kommenteistasi. Ovi avautuu makuuhuoneeseen päin eli ei hätää sen suhteen. Tuo saareke on kuitenkin niin lähellä jääkaappia (metrin päässä) että uskon, että se palvelee lähimpänä laskutilana.
Jääkaappia ei oikein saatu parempaan paikkaan ja en halunnut sitä kuitenkaan kovin näkyvälle paikalle....eli se taitaa mennä sit käytännössä niin, että kaapista ruuat nostetaan saarekkeelle ja sitten siitä tarjoillaan pöytään ( tai kukin hakee ruokaa saarekkeelta). Minulle estetiikka on aina myös mennyt käytännöllisyyden edelle, vaikka kova ruokaa olen tekemäänkin :)

Amalfin sitruuna kirjoitti...

Heips!
Ettet vaan ole lukenut brittiläistä 25 Beautiful Homes-lehteä ;-) meinaan saman tyylistä oli paljon niissä.
Selailin muutaman ko. lehden läpi enkä huomannut mikroaaltouuneja niissä ja tuli mieleen, että pärjäättekö ilman mikroa?
Yhdessä keittiössä oli mikro laitettu uunin yläpuolelle; molemmat oli upotettu ja suht korkealla. Toisessa keittiössä oli sellainen kaappi, jossa oli... onko se nyt "rullaovi" (se, joka rullautuu ylös kun sen avaa. Ei ole termit mulla hallussa...) ja sellaisen takaa löytyi sitten mikro.

Maria kirjoitti...

Hienolta näyttää! Oletko tehnyt tämän suunnitelman itse jollakin ohjelmalla vai onko se jonkun ammattilaisen tekemä? Olisi mukava tietää, jos netistä löytyy joku ohjelma keittiön suunnittelua varten.

Proudly designed by Mlekoshi playground