Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Trullittelu

7.4.2012


Täälä meillä päin trullitteluperinne tapahtuu näin lauantaisin. Perinteen juuret juontavat taikauskoisiin noitajuttuihin, mutta minulle se on aina ollut vain lastenleikkiä. Itse muistan lapsuudestani miten mukavaa ja jännittävää oli kierrellä naapurintenavien kanssa kaupunkilähiöiden ovilla virpomassa ja illalla tultiin kotiin isojen, täpötäysien karkkikorien kanssa. Kouluikäisenä kierrosreviirit kasvoivat ja saaliskin oli sen mukainen - joskus lopetimme kiertelyn vasta iltauutisten aikaan kun alkoi tulla pimeää. Nälkä kasvoi kai syödessä... ;)
Viime vuonna vein esikoistani ensimmäistä kertaa trullittelemaan serkkujen kanssa. Se oli hänelle, pikkutikrulle, jännä uusi kokemus. Kuljin lasten mukana kun Elia oli kuitenkin silloin vasta vähän vajaa 3 v.  

Kuten kuvista näkee, kevät oli viime pääsiäisenä paljon pidemmällä. Tiet olivat sulia ja ulkona tarkeni hyvin vähilläkin vaatteilla.
Tosin silloin pääsiäinen oli huhtikuun lopulla. Toivotaan, että tänäkin vuonna 23.4. voisi näyttää yhtä keväiseltä ja lämpimältä.
Olisi ihan kiva jo päästä lumesta eroon!

Tänä vuonna emme jaksaneet lähteä kauemmas serkkujen luokse trullittelemaan, vaan kävimme vain muutamien sukulaisten ovilla kotikonnuilla. Huutonetistä löytämäni tikruasu oli sopiva nyt pikkuveljelle ja Elia taas testasi ensimmäistä kertaa myöskin kirpputorilta löydettyä Spiderman-asua. Kylmien säiden vuoksi alle oli puettava villahaalarit, mutta onneksi kevätaurinko paistoi komeasti ja lämmitti mieltä. Kyllä se kesä vielä tulee....hitaasti mutta varmasti.


Herkkuja on syöty enempi kuin jouluna konsanaan!
-Miia


1 kommentti:

Marsa - Sininen Kuisti kirjoitti...

Ihania trulleja! Meilläkin 1, 3 ja 8-vuotiaat kävivät lähitaloissa ja 8v jatkoi sitten muiden kaverien kanssa, kun pienempien saalistinki tuli täyteen :-)

Proudly designed by Mlekoshi playground