Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Picnichaikeutta

24.5.2012


Tänään oli töissä picnic lounas. Se oli kiva idea viedä koko väki ulos syömään!
Mä otin hetkestä kaiken ilon irti ja levitin uuden Au Maisonin picnictäkin nurtsille. Keskipäivän auringossa oli mukava makoilla ja vähän haaveilla jo alkavasta lomasta. Siinä lounastaessa pulpahti kuitenkin myös paljon hyviä, mutta haikeita muistoja mieleen...kaikki liittyivät picnic-kulttuuriin. Picnic kun on enemmän kaupunkijuttu, sillä täälä maalla väki menee ehkä ennemmin retkelle metsään tai laavulle, kuin puistoon. No rannalle toki otetaan viltit ja eväät mukaan täläkin, mutta sellaista city picnic meininkiä tuli ikävä...Espan puistoa ja Suomenlinnan kallioita. Voi Helsinki, vaikka täälä on hyvä olla, niin joskus kuitenkin kaipaan niitä parhaita puoliasi - olet kyllä hieno ja niin kaunis kaupunki! Helsingissä asumisen jälkeen olen alkanut niin arvostaa Suomea ja kaikkea sitä kaunista, mitä maassamme on. Näitä vastakohtia. Lomalla on kyllä ihan pakko taas päästä "ex-kotiin"...Hietsuun ja aidolle puistopicnicille <3Kaupunki-ikävääni saan vähän helpotusta lukemalla lapsille iltasaduksi kaupunki- ja Helsinki-aiheisia satukirjoja.
Viime aikoina olemme lueskelleet Maisan kapunkilomasta ja Salla Savolaisen MiniHelsinkiä, joka on aivan ihanasti kuvitettu kirja Helsingistä. Kirja on osa World Design Capital Helsinki 2012 -ohjelmaa. Haaveilen jo siitä, että kun pojat kasvaa kouluikään, saan viedä heidät upeaan pääkaupunkiimme äidin kanssa vähän seikkailemaan. Haluan näyttää heille kaikki ne paikat, joista tuli minulle kerran rakkaita!


Ystäviä ja sukulaisia siellä on myös ikävä - toivottavasti kesällä nähdään!


1 kommentti:

Sara kirjoitti...

Lueskelin tässä sinun postauksiasi ja kuinka veitkään sanat suustani!! Vaikka mekin täällä maalla ollaan ihan onnellisia, niin välillä tulee ihan tajuton kaipuu Helsinkiin... Me ollaan jo yritetty näyttää lapsille, että meiltä ei ole mikään mahdoton matka sinne, vaan välimatkan pituus on vain omasta asenteesta kiinni (vaikka matkaa onkin se 250km). Meillä asuu myös sukulaisia ja ystäviä siellä paljon, mikä on kyllä ihanaa. Mukavia kesäpäiviä ja tulevia Helsingin-retkiä teille!!

Proudly designed by Mlekoshi playground