Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kaunas, Part I

9.6.2012


Olin tällä viikolla työporukan kanssa reissussa Liettuassa, Kaunasissa.
Täytyy heti alkuun myöntää, että olin matkakohteesta vähän ennakkoluuloinen, mutta maa yllätti positiivisesti. Ryanairin nopeat, vain tunnin kestävät lennot Tampereelta maksoivat meille vain n. 60€/hlö menopaluu - ei paha! Ryanairilta löytyy nyt parhaillaan hyviä tarjouksia Kaunasiin, alk. 12,99€ one way. Tämä on siis oikein sopiva kohde esim. pikaiseen ja edulliseen viikonloppureissuun.

Mekko ja sandaalit Zara

Matkassa minulla oli mukana uusi, blogin kautta saamani Nokia Lumia 800, jolla suurin osa näistä kuvista on otettu. Vanha puhelimeni oli sellaista aataminaikaista mallia, että reissu menikin osaksi tätä älykästä vempainta testatessa ja ihmetellessä. Olen yllättynyt, miten laadukkaita kuvia puhelimella voi nykyään saada....Nokianhan sanotaan olevan siinä asiassa muita, jopa iPhonea edellä. On se kätevää, kun ei tarvitse enää kuskata kamalan isoa järkkäriä mukana! Olen jäänyt ihan koukkuun, kuten kuvastakin näkee... ;)


Kuvia tulikin räpsittyä niin paljon, että tässä ekassa postauksessa ajattelin kertoa vähän Kaunasin vanhan kaupungin tunnelmasta
ja sitten seuraavassa shoppailuvinkeistä jne. So stay tuned!
Yövyimme Kaunas City hotellissa, jota voin lämpimästi suositella: siisti, hinta-laatu-suhde kohdillaan (n. 20€ yö/hlö) ja ennen kaikkea huippusijainnilla ihan ydinkeskustassa, ostoskadun varrella. Hotellilta oli yhtä pitkä kävelymatka länsimaalaistuneelle ostosalueelle ja rauhalliseen vanhaan kaupunkiin. Ensimmäisen päivän vietimme lähinnä vanhassa kaupungissa baabushkoja ja rappioromanttisia vanhoja taloja ihastellen.


Vanhassa kaupungissa ei ollut paljoa kauppoja, joten ostosalueena sitä ei voi pitää samalla tavalla kuin Tallinnassa. Talot ovat päässeet Neuvostoajoilta rapistumaan, mutta lohkeilevissa seinissä oli silti jotain kaunista ja puhuttelevaa. Tunnelma oli aamupäivästä vähän aavemaisen hiljainen, mutta vanha kaupunki heräsi eloon illan tullen. Silloin ihmisiä kerääntyi kahviloihin ja syömään. Yöelämää kaipaaville kuitenkin suositellaan pääkaupunkia Vilnaa, jossa baarit ovat auki joka yö. Sinne junamatka Kaunasista kestää vain tunnin. Me emme kuitenkaan jääneet mitään kaipaamaan - Kaunas on rauhallinen kiva kohde, joka sopii hyvin myös perheille.


Vanhasta kaupungista löysimme todella hyvän ja tunnelmallisen Avilys-ravintolan, jossa ruoka oli huippuluokkaa, mutta naurettavan edullista sekin. Naudanlihapihviannokseni maksoi 55 litiä, eli n. 16€. Hesessä ateria maksoi 3€. Ei siis syöpötelty ihan Suomen hinnoissa. :)
 

Lisää matkasta ja täsmävinkkejä tulossa ensi postauksessa!


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana mekko ja kaunis romanttinen kuva sinusta kultaseni. Olipa mukava postaus. terveisin äiti

Proudly designed by Mlekoshi playground