Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nunnaluostari, Part III

11.6.2012


Hei taas, tässä tulee viimeinen postaukseni Kaunasista ja sen viimeisimmästä (muttei vähäisimmästä) nähtävyydestä, jossa ehdimme käymään. Nyt olen yhtä kokemusta rikkaampi, sillä astuin elämäni ensimmäisen kerran aitoon katolilaiseen nunnaluostariin. Tämä vanha Pazaislis-luostari on kokemisen arvoinen, upea paikka, jossa voi ihan aistia nunnaluostarin hiljaisen arvokkuuden ja pyhyyden tunnelman. Seikkailimme tähän kaupungin laidalla, niemen kärjessä sijaitsevaan luostariin paikallisella trollikalla (sähköbussilla). Hyppäät vain Kaunasin keskustasta bussiin nro 16, joka vie sinut Urmasin kauppakeskukseen. Sieltä vaihdat bussiin 9 tai 13, jotka taas vievät suoraan luostarin päätepysäkille. Takaisintullessa kävele läheiselle Petrasiunai-pysäkille, josta pääset keskustaan bussilla nro 5. Luostari on ilmainen turisteille ja ymmärrykseni mukaan yhä ainakin osittain kirkon toiminnassa - voit hyvällä lykyllä nähdä siis muutaman kaapupukuisen nunnankin luostarialueella. 


Luostariin vie hieno pitkä tie pääportilta ja iso alue on ympäriinsä aidattu. Kirkon vieressä on kaunis pieni sisäpiha, jota reunustaa holvikaaripylväät ja ympäriinsä kiertävä käytävä - ihan kuten elokuvissa! Laitan tuohon loppuun myös Lumialla kuvatun videonpätkän, josta voi vähän aistia tuon sisäpihan tunnelmaa ja linnunlaulua. Oikea pyhäkkö! 

Matkakuvat otettu Lumia 800 puhelimella
2 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

En ole koskaan ajatellut meneväni Kaunasiin mutta nyt kun olen lukenut nämä postauksesi niin taidankin ostaa lentoliput sinne! Onko oikeasti mukava paikka käydä lasten kanssa ja onko myös vaatteet siellä todella edullisia? Kengät ainakin näyttivät olevan! :)

Miia kirjoitti...

Minulla ei ollut lapsia mukana, mutta kokemani perusteella voin suositella kaupunkia myös lasten kanssa lomailuun. Kaunas on "helppo" ja selkeä kaupunki, jossa kaikki kohteet ovat suht sopivan kävelyetäisyyden päässä (paitsi tuo luostari). Varsinkin jos menette Kaunas city hotelliin, niin siitä on helppo lähteä minne vain. Hotellin pääovet avautuu kävelykadulle ja hotellissa on hissi, joten lastenraittaillakin pääsee kätevästi. Ja tosiaan elintaso on meidän suomalaisten kukkarolle halpaa. Itse en katsellut vaatteita muutakuin Zarasta, mutta kyllä sieltä varmasti niitäkin löytää halvemmalla. Maxima tavaratalossa (Akropolis kauppakeskuksessa), joka vähän vastaa meidän Halpa-Halllia, oli ainakin ihan ilmasia alusvaatteita ;) Suosittelen!

Proudly designed by Mlekoshi playground