Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pähkinäiset Sämpylät

3.8.2012


Tämän herkullisen sämpyläreseptin sain ystävältä ja nyt olen ilokseni huomannut, että se toimii minunkin keittiössä :) Tänään on sopivasti perjantai ja illan vietämme koko perheen voimin saunomalla ja uimalla...sekä herkuttelemalla tuoreita sämpylöitä <3 Tämä ohje on tosi hyvä, kannattaa ottaa talteen!


PÄHKINÄISET PORKKANASÄMPYLÄT (20 kpl)

1 pkt (500g) Luomu-porkkanasosetta
1 ps (11g) kuivahiivaa
n. 9,5 dl sämpyläjauhoja
2 rkl siirappia
0,5 tl suolaa
1,5 dl suolapähkinöitä
0,5 dl öljyä


1. Lämmitä porkkanasose n. 42 asteiseksi. Sekoita hiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää soseeseen.
Sekoita joukkoon siirappi, suola ja vähitellen jauhoja.
2. Rouhi suolapähkinät karkeaksi rouheeksi ja lisää taikinaan öljyn kanssa.
3. Alusta taikinaan loput jauhot. Kohota taikina peitettynä lämpimässä paikassa.
4. Painele taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina 20 tasakokoiseen palaan. Pyörittele palat sämpylöiksi. Kohota sämpylät hyvin.
5. Paista sämpylät 200-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min.


Ja eikun voita päälle, niin avot!


1 kommentti:

Kesäpäivä kirjoitti...

Nam! Porkkanan voisinkin saada syötettyä lapsilta 'salaa' ohjeellasi. Kiitti vinkistä!

Proudly designed by Mlekoshi playground