Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Maalia ja hiussykeröitä

21.9.2012


Taas yksi viikko on vierähtänyt ihan supernopeaa. Perjantai tulee aina uudestaan ja uudestaan ja hätinä ehdin sitä edes kaivata, kun viikkoon mahtuu niin paljon monenlaista. Raksalla tapahtuu nyt vauhdilla eli sieläkin tulee käytyä vähintään kerran päivässä, monesti ihan aamuin illoin. Olen koittanut heilutella ahkeraan pensseliä sään salliessa, jotta saisimme vähän vielä lisää maalia talon pintaan ennen talven tuloa. Tuntuu kuin juoksisin kilpaa kellon/kalenterin kanssa ja sääherraa vastaan, mutta sitten kun kunnon syyssateet iskee, niin on vaan laitettava pensselit santaan ja jätettävä loppu urakasta ensi kevääseen. Mutta jos nyt vähän vielä ehtisi, so please hold the rain! Ja pakkokin on joitain kohtia, kuten ikkunan ympäryksiä, kiireellä maalata, sillä ensi viikolla aletaan laittamaan smyygilautoja ja ikkunanpuitteita. Ei tarvitsisi sitten niin varoa niitä ja teippailla myöhemmin raakasti, kun lautojen väleissä ja alla on jo jotain maalia. Ikkunoiden pellityskin on kohta tehty ja rännit asennettu, joten sade saa siinä mielessä tulla. Allaolevassa makuuhuoneemme ulokekuvassa näkyykin jonkinmoinen testiversio ikkunanpuitteista, mutta sivulaudat tasataan alhaalta ja yläosaan tulee myös vielä koristelista hatuksi päälle. Olen niin odottanut tätä vaihetta, että ikkunat saadaan riisuttua suojamuoveista ja kehystettyä kauniisti....talo alkaa kuin kuoriutua kuorestaan! Työlookkina mulla oli tänään anopin tekemä kalanruotoletti niskassa ja hiussykerö toisen korvan päällä - söpö ja tyttömäinen fiilis maalisista käsistä huolimatta! :P


Sisällä seinät on tasotettu ja maalattu pohjamaalilla. Tilasimme kattoon juuri maalatun mdf helmipaneelin, jota aletaan sitten tekemään kun tavara saapuu. Tässä kuvassa näkyy takapihan kulkuovi keittiöstä viherhuoneeseen, joka kuistin lailla on verhoiltu puisella kapealla helmipaneelilla.


Tämän hetken kotona on pionit ja villiviini vielä maassa. Nekin pitäsi kiireellä siirtää tontin maastoon ennen kuin maa on roudassa ja siirto liian myöhäistä. Vähän haikein mielin ihastelen viimesen kerran tuota syksyistä näkymää olkkarin ikkunoista, kun punainen villiviini rönsyilee terassilla. Saa nähdä onnistunko siirtämään anopin istuttamaa villiviiniä niin, että se pysyy hengissä.


Hyvää viikonloppua!
Miia


2 kommenttia:

Teija kirjoitti...

Mukavaa viikonvaihdetta sinne myös! Teillä on talo noussut kovaa vauhtia, pitkästä aikaa kurkkimassa :) Tsemppiä ja jaksuja raksalle!

Marsa - Sininen Kuisti kirjoitti...

Mielettömän kaunis talo <3 Ja ihanan värinen. Mun pitäisi myös hieman sutia vielä kuistin nurkkia ennen talvea, mutta laiskottaa...

Proudly designed by Mlekoshi playground