Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kaikki Pintamateriaalit Päätetty

7.10.2012


Heissulivei ja hurraa! :) Ihan mahtava fiilis tänään, kun ollaan saatu niin monta juttua eteenpäin raksan suhteen ja nyt on sellainen tunne, että talo on ihan kohta valmis. Ainakin kun omat suunnitelmat on viimeinkin selvät, niin pintamateriaalistressi helpottaa ja tämän loppuajan ei tarvitse enää kuin vaan odotella ja ihmetellä, miten tulee valmista. Lapset olivat viime yön yökylässä mummulassa ja pääsin tänään ihan rauhassa ja ajatuksen kanssa kiertelemään talolle ja miettimään sisustusta. Olin ensin ajatellut laittaa kuviotapettia vanhan talon tyyliin lähes joka huoneeseen ja joka seinälle, mutta mua myös vaivasi se, että jos talosta tulee siten liian kirjava ja sekava. Vaikka tuollaista vanhan kartanon tyylistä sisustusta ihailenkin, niin tiedän, että olisin kyllästynyt voimakkaisiin kuvioihin ja tapetin paljouteen ajan mittaan. Tänään siis otin missiokseni ihan uuden lähestymistavan - less is more - ja karsin tapetteja aika runsaalla kädellä monelta seinältä. Kuljin ja katselin sielunsilmillä, mietin millainen on näkymä miltäkin suunnalta. En haluaisi, että monta kuviotapettiseinää näkyy yhtäaikaa. Yksivärisiä maaliseiniä lisäämällä sain siis sitä kaipaamaani rauhallisuutta kokonaisuuteen ja nyt on levollilnen olo. Saan taas yöni nukutuksi...olen nimittäin ihan oikeasti jo alkanut näkemään tällä viikolla aika hurjia painajaisia tapeteista, heh. ;D

Vanhoilla ja vanhantyylisillä tapeteilla kuitenkin mennään. Ne on mun juttu. Kaikki tapettimme ovat joko Sandbergin tai Pihlgren ja Ritola Oy:n tapetteja. Tässä kuvia joistain valinnoistani. Joukosta puuttuu vielä Edvin ja Lukko. Niin ja kuten näkyy, kuistin harmaa lattialaatta on nyt asennettu 45*:n kulmaan ja ikkunatkin ovat ulkoa saaneet koristelistat päälleen. Sandbergin Miko-tapetti tulee keittiöön kauttaaltaan vaaleanharmaana ja kodinhoitohuoneeseen punaisena. Se on tosi kaunis tapetti! Pihlgren ja Ritolan Lumpeen kukat pääsevät kellertävinä meidän tv/kirjasto-huoneeseen. Kuvista puuttuva Lukko tulee olohuoneeseen ja Edvin vihertävänä lasten kammariin.


Eteiseen laitamme Pihlgren ja Ritolan Oratuomea vanhan kellertävänä ja vessaankin olen valinnut kelta-vihreä-sävyistä, romanttista Ruusutarhaa helmipaneelin yläpuolelle. Jottei kuitenkaan menisi liian äklöksi ja yltiöromanttiseksi, käytämme siellä täällä keventävänä yleismaalina maalarinvalkoisen lisäksi Tikkurilan vaaleanharmaata Piazza-maalia. Se on sopivan vaalea sävy yleismaaliksi tapettien rinnalle, mutta kuitenkin selkeästi harmaa eikä valkoinen. Valkoiset ikkunat ja listat erottuvat siitä kauniisti. Meidän makuuhuoneen haluan tapetoida ympäriinsä harmaalla Wiener-Jugendilla, joka tekee huoneesta varmasti melko tumman, mutta näyttävän hempeempien huoneiden rinnalla. Tuon tummempaan en kuitenkaan lähde, sillä kaipaan valoisaa ja vaaleaa kotia. 


Tässä parin viikon takainen kuva talomme etuosasta tieltä päin. Talo alkaa jo näyttää melko valmiilta, kun kaikki ikkunat ovat saaneet kehykset ympärilleen. Maalaus jatkuu ensi keväänä ja sitten ihan viimeisenä laitamme paikoilleen taloa poikittain kiertävät koristelistat, jotka siis tulevat alaosaan pysty- ja vaakapaneelin erottavan lipan alle sekä ylös ikkunoiden päällä olevan lipan alle. Ihan hyvältä talo näyttäisi nytkin ilman niitä, mutta uskon, että ne antavat talolle sitten sen viimeisen pisteen i:n päälle.

Meidän kirvesmiehelle tein tänään talolla kierrellessäni tällaisen kartan, josta hän voi koittaa huomenna töihin palatessaan pähkäillä, että mitä tulee millekin seinälle. Nuolien avulla merkitsin, mitkä seinät tapetoidaan ja mitkä maalataan ja millä. Toivottavasti tästä on apua....eikös miehet tykkää, kun asiat on selkeästi laitettu paperille?! :) 
Olin myös kai luvannut jokin aika sitten paljastaa teille talomme layoutin, joten tässä näette senkin nyt sitten samalla. :)


Tästä on hyvä jatkaa!
Jos hyvin käy, päästään muuttamaan omaan kotiin jo ennen joulukuuta - ihanaa! <3
Miia

14 kommenttia:

Marsa - Sininen Kuisti kirjoitti...

Uskomattoman upea talo!!! Tapetit kuulostavat ihanilta.

Tanjuska kirjoitti...

Ihania tapetteja! ja taloki näyttää ihan mahtavalta :)

Anonyymi kirjoitti...

Tosi kaunista Miia! Toivottavasti kaikki stressi unohtuu kun pääsette muuttamaan tähän ihanaan kotiin! <3
-Heidi-

Anonyymi kirjoitti...

Todella kaunis talo. Hienoja tapettivalintoja myöskin..

ps. Onko talossanne 1 krs vai enemmän?

Anonyymi kirjoitti...

Mäkin kyselen vähän samaa kuin neljäs kysyjä, että onko teillä enemmän kun yksi kerros, vai mihin nuo rappuset johtaa?

Kiva tuo terassi joka jää aikuisten makkarin ja vihrehuoneen väliin! Siellä varmasti voi viettää aikaa vaikka kuinka paljon, kun se on tuuleltakin suojassa kolmesta suunnasta. Hieno idea!

Anonyymi kirjoitti...

Ja vielä vitonen kyselee, mikä tuo pieni huone tuossa keittiön ja vessan välissä on?

*kiinnostaa* :D

Maria kirjoitti...

Ihania tapettaja ja muutenkin kaikki näyttää tosi hienolta! Tosi mahtavaa, jos pääsette noin pian muuttamaan :)

Miia kirjoitti...

Kiitos teille ja Heidi, niin se varmasti on, että uudella kodilla on eheyttävä vaikutus kaikinpuolin...päänkivut ja muut vaivat toivottavasti unohtuu vähäksi aikaa! :)

Keittiön ja vessan välissä on tekninen tila. Kodinhoitohuoneesta on rappuset varauksella olevaan yläkertaan, joka on siis mahdollista muuttaa asumiskäyttöön joskus myöhemmin, mutta tällä hetkellä teemme yläkerrasta täyspitkän varaston sillai ullakkotyyliin. Säilytystilaahan ei voi koskaan olla liikaa =)

Milla kirjoitti...

Upealta näyttää! Nää sun raksapostaukset on kivoja, odotan aina innolla..
Tosi hienoja tapettivalintoja :)

Toivottavasti kotiudutte ennen joulua!

t. E

ps. Mitä on höyry maali? :D

Miia kirjoitti...

Milla, kiitos. Höyry maali on tikkurilan maalarinvalkoisen maalisävyn nimi =)

Paula kirjoitti...

Hei Miia,

todella kaunis talo ja todella kauniit sisustussuunnitelmat! Itse olen moderni sisustaja joten oma tyylini on aikamoisen erilainen kuin sinun, mutta siltikin on todella ihanaa seurata upean kotinne valmistumista!

Terkuin,
Paula
www.a-little-glitter.blogspot.com

Täti Ruskea kirjoitti...

Hyvältä näyttää! Tuo on niin helpottava tunne, kun saa "pintaratkaisut" tehtyä. Meillä on kosteita tiloja lukuunottamatta kaikkialla maalatut seinät. Mielestämme sopii hyvin tähän kivitaloon, vaikkei tyylimme olekaan moderni (kuten kivitalot monesti ovat). Saako kysyä,minkä kokoisia makuuhuoneet ovat? Pohja on mielestäni tosi kiva ja varmasti toimiva. Meillä on kahdessa kerroksessa "rauhalatyyppinen" pohja, johon ollaan oltu tosi tyytyväisiä (asuttu nyt reilu 8v). Yhtäläisyyksiä on teidän keittiö/ruokailutila/olohuone/olohuoneen vieressä oleva huone/kuisti -akselilla. Me tosin haluttiin seinä tohon keittiön ja ruokailuhuoneen väliin. RH:en ja olkkarin välillä puolestaan on vain pienen pieni seinänpätkä ja toisella puolella kakluuni. Jos jotain meillä muuttaisin, niin tekisin olohuoneesta syvemmän. Tällaisella kaava-alueella se ei kuitenkaan ollut mahdollista, sillä rakennusoikeus olisi ylittynyt :(

Makuuhuoneita meillä on alakerrassa yksi juuri tuossa olkkarin vieressä. Se toimii "kirjasto/musiikkihuoneena/työhuoneena/vierashuoneena". Yläkerrassa on sit loput neljä makuuhuonetta.

Tsemppiä teille loppumetreille!

Miia kirjoitti...

Kiitos Paula ja Täti Ruskea! :)
Makuuhuoneemme ovat 15m2 ne isoimmat ja pienemmät n. 11m2. Rauhalatyylinen pohjaratkaisu on kyllä hyvä ja sitä myös katsoimme jonkin verran, kun tätä pohjaa suunnittelimme. Ymmärrän, että syvyyttä olohuoneeseen olisi kiva saada. Ehkä voitte rakentaa erkkerin olohuoneen jatkoksi? :) Talon suunnitteluvaiheessa törmäsimme juuri tuohon haasteeseen, että miten saada kaksikerroksisessa talossa neliöt tyydyttäviksi sekä alakerrassa että yläkerrassa (alakerta määrittää yläkerran ja toisinpäin)....rahalla ja tarpeeksi isolla talolla se varmasti onnistuu, mutta jos neliöt pitää pitää jossain rajoissa, niin vähän hankalaksi se koettiin.
Meillä ei ollut maalla ja isolla tontilla "ahtausongelmaa", joten pysytyyttiin laajentamaan taloa suuntaan jos toiseen. Aluksi kyllä myös halusin kaksikerroksisen talon ja makkarit yläkertaan, mutta tähän sitten järkiperustein päädyttiin ja olen toistaiseksi tyytyväinen. Mutta käytäntö sitten toisaan näyttää miten talon pohja toimii! Hyvät syysjatkot sinulle ja kiva on ollut kanssasi kirjoitella! :)

Kirsikka kirjoitti...

Heippa! Ihanalta näyttää teidän talo! Mies tuossa vieressä kommentoi, että näyttää ihan vanhalta kyläkoululta ulkoapäin :) Tapettivalintasi sopivat varmasti aivan loistavasti sinne. Kyselit meidän olkkaritapetista ja se on tosiaan tuo Sandbergin Edvin tapetti vaaleansinisenä. Aivan ihana tapetti ja sopii varmasti aivan loistavasti juuri lastenhuoneeseen. Itse tilasin juuri wiener jugendia sen tilalle, jännää nähdä miten tunnelma muuttuu.

Proudly designed by Mlekoshi playground