Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DIY: Betonitaso

4.12.2012Tässä se nyt on, tosin vielä keskeneräisenä ja työn alla: puuseppäkeittiömme on nyt paikallaan.
Se on ihana! Induktioliedellä oleva, omilla jaloilla seisova uuni on Smegin ja sopii kuin nenä päähän vanhan tyyliseen keittiöömme. Tammitasot ikkunoiden alla ovat puuseppämme tekemät.


Saarekkeeseen uunia vastapäätä tulee vesipiste, astianpesukone ja paljon säilytystilaa. Jokainen yksityiskohta ja laatikko on tarkkaan mietitty omalle paikalleen, kuten nämä jalkalistat, jotka puuseppä teki toiveeni mukaan. Viime viikonloppuna maalasin pohjamaalatut jalkalistat paikallaan. Kuten näkyy, enää puuttuu huuva, avohyllyt, saarekkeen taso ja helat.


Nyt täytyy vähän imelyydenkin uhalla kehua miestäni, joka toteutti yhden isoimmista keittiöunelmistani, eli teki tänään kirvesmiehemme kanssa meille betonitason. Töistä tultuani autotallissa leijui valtava betonisumu, kun miehet sekoittivat laastia. Mieheni oli hakenut rautakaupasta jauhemaista mustaa väriä, jolla laasti värjättiin tummaksi jo sekoitusvaiheessa. Lopputulos ei tule olemaan ihan näin musta, kun se kuivuu, mutta tummanharmaa kuitenkin. Katsomme sitten, että kaipaako taso enää mitään pinnoitetta. Jännää!!


Jos taso onnistuu, tähän hommaan varmasti voi hurahtaa. Voin jo kuvitella, että mitä kaikkea sitä tulevina vuosina vielä ehkä tehdäänkään betonista....kukkaruukkuja, puutarhan reunuskiviä jne. Eikö olekin kaunista?! :)


Pitäkäähän peukkuja, että saadaan tuo vielä ehjänä paikalleen! :)
Öitä, Miia


20 kommenttia:

Pömpeli kirjoitti...

Keittiöstä tulee varmasti ihana! Ja betonitaso... Pömpeliin olen suunnitellut vaikka mitä betonista lattioista lähtien, katsotaan mitkä ajatukset pääsee toteutukseen asti. Ja luen siis tosi mielellään vinkkejä miten betonitaso onnistuu :)

Ira kirjoitti...

Ihana, ihana betoni! Olen aivan hurahtanut. Olemme tehneet erilaisia betonitöitä joulumyyjäisiin ja säkkihän se on lähdettävä itsekin ostamaan... ;)

Teidän tasosta tulee UPEA!

Saikku kirjoitti...

Näyttää todella kauniilta teijän keittiö! :) Niin kiva seurata teijän rojektia! :)

Helinä kirjoitti...

Hyvältä näyttää keittiö. Ääks, tosi upeeta nähdä lopputulos tuosta tasosta. Ihan mahtava. :)

Kati kirjoitti...

Huomenta,
Tosi kaunis kettiö ja ihana nähdä, miten kaunis siitä vielä tulee sisustamisen jälkeen. Kiva, kun kaikki on harkittua!
Todella upea ja kuulostat ihanan onnellliselta:)!
Tsemppiä vielä ja omaa ihanaa miestä pitääkin kehua -- niin minäkin teen;))!
Terkkuja ja Hyvää Itsenäisyyspäivää!
T,Kti

Pirjo kirjoitti...

Ihanalta näyttää ja mukavaa kontrastia tuo betoni varmasti tuo :)

Nelli kirjoitti...

Eksyin Villa Fridhemin kautta tänne ja lukaisin pitkät pätkät ihanaa blogiasi. Jään mielenkiinnolla odottamaan miltä teidän betonitaso näyttää. Meillä myös rakennusprojekti meneillään ja suunnitelmissa tehdä itse betoniset keittiöntasot.

Anonyymi kirjoitti...

Vautsi! Hienolta näyttää!
Kyllä sitä miehestä saakin olla ylpeä kun noin hienoa taloa teille pykää! Laitathan keittiöstä kuvia lisää kun on valmiimpaa..

Teidän koti tulee olemaan niin ♥ ♥

t.Milla

Anonyymi kirjoitti...

world's best embloyee? B:lla? Ope isolla O:lla...

Ruususuun äiti kirjoitti...

Tosi ihanalta siellä jo näyttää ja varmasti tulee hieno tasosta! Mukavaa päivää sinne, ja ei ollut yhtään liian imelää! :)

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa opet oola maailman mukavimpia ihmisiä ;)

Anonyymi kirjoitti...

Voi jestas, että teillä piisaa "hyntsyä"... ;)

Amalfin sitruuna kirjoitti...

Oi että ihana keittiö!
Ja ne tapetit aikaisemmassa postauksessa, mahtavaa! Todella hyvä ja hillitty ja kaunis tyyli! Tykkää!

Sara kirjoitti...

Onpa kauniin ja (tutun :)) näköistä! Mukavaa, että teillä on puusepän kanssa sujunut yhteistyö myös hyvin. Hän on kyllä todellinen ammattilainen! Ja mukavaa, että myös te valitsitte hänet tekemään keittiönne.

Hyvältä näyttää betonitasot. Mahdoittekohan raudoittaa ne? Meillä on nyt muutaman vuoden ajalta tosi hyvät kokemukset, kerran ollaan levitetty uudelleen vahat päälle, muuten tasot ovat kuin uudet :)

Onnea uuteen kotiin!

Sara

Akseli Escartin kirjoitti...

Heippa!

Oletteko te jo saaneet selville minkä pinnoitteen tasoon laitatte? Meidän kuukausi sitten valamamme taso on jo asennettu paikalleenkin, mutta käsittelyaine ei vielä ole selvillä...

Tsemppiä remppaan! =)

T. Akseli

Miia kirjoitti...

Heippa,

Joo mies löysi eilen rautakaupasta jonkin kuumaa kestävän Tulikiven pinnoteaineen, joka tekee kiiltävän pinnan ja siis kestää kuumia kattiloita. Sitä kuulemma käytetään myös takkojen valmistuksessa. Sitä ajateltiin laittaa, mutta kysyn siis mieheltä vielä mikä aineen tarkempi nimi oli, niin kirjottelen sen sitten tänne.

Kiitos ja tsemppiä sinne myös :)

Mrs. K. kirjoitti...

Laitoitte alle muovia..? :) Tuliko pinnasta parempi sillä tavalla?!

Anonyymi kirjoitti...

Kuka tuon keittiön on valmistanut ja paljonko puusepän osalta tuli kustannuksia ?

Miia kirjoitti...

Mrs. K, laitoimme alle joo muovin, mutta se meni pingotuksesta huolimatta vähän ryppyyn laastin alla ja teki rumat viivat pintaan, jotka sitten hiomalla tasoitettiin. Muovi teki kiillon pintaan, jonka myös ajattelin olevan hieno, mutta en sit tykännytkään ja sehän sit saatiin hiomalla pois. En siis ite suosittele muovia ellei halua "muovipussipintaa" tasoon, mut se on makuasia. Musta se ei enää näyttänyt niin betonilta kun se oli niin kiiltävä.
Keittiön valmisti Hannu Eurajoelta, hänen yhteystietonsa saa blogin sivupalkin linkkiä klikkaamalla.
Hinnasta juttelen mieluiten sähköpostitse, joten laita mailia.
Ja pintaan laitoimme lopulta vahaa eikä tuota juttua mistä kommentoin aiemmin.

Mika kirjoitti...

Tervehdys, kun joka puolella kysellään ja ihmetellään miten betonitasoja pystyy tekemään nin ajattelin kirjoittaa. Tekin olette tehneet jo onnistuneet tasot suht helposti.
Olen itsekin ollut useamman kerran siinä tilanteessa että pyrin löytämään helpon ja hyvän tavan tehdä keittiöön betonitasot. Viimeisimpään asuntooni löysin erinomaiset työkalut tehdä tasot paikallaan valettuna. Amerikasta löysin valmistajan joka tekee muotteja joilla voi tehdä itse helposti betonitasot paikallaan ja onnistuneesti.
Tilasin reilu vuosi sitten omaan keittiöön jenkkilästä muotit ja muutaman muun apuvälineen heidän valikoimastaan. Ja tasot onnistuivat erinomaisesti. Nyt olen kyseisten tuotteiden maahantuoja, sen verran hyviä materiaalit ovat. Tämä tuntuu varmasti mainokselta, mutta kuten kerroin olen itsekin ollut muutaman kerran vuosien saatossa ihmettelemässä että miten ja mistä betonitasot voisi tehdä helpommin ja miten ne käsitellään.
Koska betoni on mahtava materiaali ja moni haavelee betonitasosta mutta pelkää että niiden tekeminen on hankalaa, päinvastoin. Jos haluatte lisätietoja tai ohjeita voitte soittaa tai meilata, yhteystiedot ja tuotteet löytyvät osoitteesta www.zcounterform.fi
Autan mielelläni.

Proudly designed by Mlekoshi playground