Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

This Summer's Agenda

3.7.2013Tämän kesän ohjelmalistalla lukee isoin kirjaimin KOTI!
Elin vähän epärealistisissa haavekuvissa, kun työt loppui ja jäin kotiin kesäkuun alussa.
Kuvittelin ja sanoinkin monille, että koitamme saada talon maalattua kesäkuun aikana, jotta heinäkuu jäisi lomakuukaudeksi ja sitten voisimme reissata lasten kanssa ja ottaa rennosti. Elin ajatuksella "ensin työ ja sitten huvi"! Mutta mutta, eipä tämän kokoista taloa maalatakaan yksin/kaksin yhdessä kuukaudessa. No miksei? On lapset ja välillä lepoakin tarvitaan. Ja talo pitää maalata kahteen kertaan. Myös ikkunapuitteet on kierrettävä maalin kanssa pariin kertaan ja aikaa kuluu yllättävän paljon pieniin ja hankaliin yksityiskohtiin (maalarinteippiä kuluu). Eli se siis siitä toiveajattelusta, että tämä alkanut kuukausi saataisiin vaan maata rannalla ja lomailla ennenkuin työt alkaa! Oikeastaan mulla meinaa jo välillä iskeä paniikki, että me ei saada tätä taloa sekä tallia koskaan maalattua ennen elokuuta. Mutta koska olen tähän mennessä maalannut taloa lähinnä yksin, niin ehkä se on vain vastuu/stressi, joka painaa. Mies "lohduttelee" mua vähän väliä, että kun hän pääsee pian myös pensselinvarteen, niin alkaa tapahtua. Joo, no siihen on hyvä tuudittautua! ;) Toki voin jo vähän hurratakin, sillä olen saanut talon etujulkisivun jo valmiiksi - jihaa!! Vain muutamat koristelistat enää puuttuu, niin tämä alkaa näyttää lopulliselta.


Joku saattaa ihmetellä miksemme palkkaa maalausurakkaa. Se on kallista ja budjetti paukkuisi pahasti. Itse siis tehdään niin paljon kun mahdollista, kuten tähänkin asti. Siitä ei voi kun itseään syyttää, että piti saada näin iso talo mahdollisimman edullisesti (mutta silti kalliisti)! ;)


Mitäs se mieheni sitten puuhaa, jos ei hän maalaa? Voi, työtä riittää hänellekin ihan riittävästi! Mieheni on tehnyt pihaa, istuttanut nurmikkoa, pilkkonut urakalla polttopuita ja parkannut kaadettuja puita. Katsokaa nyt miten komea nurmikko meillä jo vihertää takapihalla, vaikka istutimme sen vasta vajaa kuukausi sitten! :D


Lasten kanssa kotonaolossa on hyvät ja huonot puolensa. Ehkä lapset jo kaipaavat muiden lasten seuraa ja arjen toimintaa, mutta tykkäävät myös olla kotona. Itsellä on tietenkin välillä hermot koetuksella, kun ei meinaa saada omaa rauhaa ja pojat ovat turhautuessaan useimmiten toistensa kimpussa. Kyllä te äidit tiiätte! Kun nyt tästä kesästä selvitään, niin syksy tuo sitten taas tullessaan tasapainoisen arjen (sormet ristissä). Terveellisiä elämäntapoja koitan ylläpitää keittämällä silloin tällöin ruispuuroa, johon lisään pellavansiemenöljyä. Se on hyvä nestemäinen omega3:n lähde. Kannattaa ostaa pullo luontaistuotekaupasta ja lorauttaa sitä vähän lasten puuroon tai jugurttiin.


On me vähän breikkiäkin saatu, kun olemme saaneet pitää amerikkalaisia sukulaisia vieraanamme. Heidän kanssa on uitu, seurusteltu, syöty hyvin ja katseltu leffoja iltaisin. Piristävä seura tähän väliin on tehnyt tosi hyvää ja vienyt mielen välillä pois kotitöistä!


Ja sitten kun on päivä uurastettu, maalattu ja tehty puutöitä, niin illan rauha ja oma aika on ah niin ihanaa! Kun pojat nukkuvat, menen viherhuoneeseen lukemaan jotain mieltä keventävää kirjaa. Luen parhaillaan kirjaa nimeltä "Oma rakkaani", joka on todella romanttinen ja sensuelli viktoriaaninen romaani. Suosittelen!


Näissä projektitunnelmissa päivämme täällä kuluu.
Pitäkää peukkuja, että saamme tarvittavat työt tehtyä tarvittavassa ajassa ennen syksyn tuloa!
Lomaillaan ja reissataan enempi sitten ensi vuonna - eihän kaikkea voi saada samaan aikaan! ;P
Miia


12 kommenttia:

Muonamiehen mökin Matleena kirjoitti...

Oi, miten kauniin talon olette rakentaneet! Varmasti kaiken vaivan arvoinen. Ja uskomattoman nopeasti on tuo pihanurmi kasvanut tuuheaksi :) Onnea ja jaksamista maalausurakkaan! Tiedän niin tuon tunteen, kun yrittää saada asioita tehdyksi lasten kinastellessa vieressä... ;)

Pirjo kirjoitti...

Meillä on iso vanha puutalo ja sitä maalattiin ainakin 3 kesää :) Kyllä teillä on sielä jo niin nättiä ja kotoisaa. Ihanaa kesä!

Anonyymi kirjoitti...

Moi, meillä uusi iso puurakenteinen omakotitalo. Tehtiin kompromissi maalaamisen suhteen eli ulkopuoliset maalarit maalasi kaksi seinää, itse maalataan kaksi. Toki maksoi, mutta ei ikuna olisi saatu koko taloa itse maalattua.. Nyt jo viimeinen seinä menossa, urakka alkoi n. kuukausi sitten. Ammattimaalarit - 2 miestä henkilönosturin ja telineiden kanssa - maalasi niitä kahta seinää 10 päivää. Ja kolme kerrosta vedetään. Pohja plus kaksi kertaa pintamaali.

Silkku kirjoitti...

Ihana talo teillä kerrassaan :) Mikäs maalin sävy teillä muuten on tuossa talossa? Meilläkin on talon maalaus eessä, kuhan saahaan maalit hankittua. Tsemppiä ja voimia!

Silkku kirjoitti...

Ihana talo teillä kerrassaan.<3 Mikä maalisävy teillä muuten on tuossa talossa? Meilläki ois talon maalaus eessä, kuhan saahaan maalit hankittua. Tsemppiä ja voimia! Huippu blogi muuten sulla, seurailen useesti. :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Ihana talo teillä ja niin kauniisti sisustettu. Tykkään tyylistäsi tosi paljon. Mikä onkaan talonne ulkoväri? Meillä on vanha talo joka pitäisi maalata, katto on meilläkin punainen. Terveisin Maaria

Miia kirjoitti...

Hei, kiitos kivoista kommenteista kaikille. Kerronpa nopsaa tosta maalista:
mä en tiiä sitä tikkurilan sävyä mut tarina siis menee niin et ostin lundagårdista kitinvalkoista ja siitä otimme sävynäytteen:
http://shop.lundagard.fi/se/art/kittvit-varmvit-0-5-liter-ncs-0604-y26r.php
Lähelle päästiin alkuperäistä!

Leena-Emilia kirjoitti...

Täälläkin maalataan ja maalataan.. Ei meilläkään mennyt ihan niin nopsaa, kun kuviteltiin, ja kun itse maalataan ja se kaksi kerrosta. No, pian on valmista ja niinkuin kirjoitit, ehtiihän sitä sitten ensi kesänä lomailemaan enemmän.. Tsemppiä sinne ja aurinkoisia päiviä! :)

Päivi Peltotien päästä kirjoitti...

Olen joskus ennenkin käynyt kurkkaamassa täällä kauniissa blogissasi, mutta vasta nyt hoksasin kirjautua myös lukijaksi : ) Meidän talo maalattiin kaksi vuotta sitten ja myös yksin/kaksin. Mies kyllä pääasiassa. Urakka on tosiaan iso ja meilläkin kun on kaksikerroksinen talo, niin aika korkeallekin piti päästä. Kovasti tsemppiä teille maalausurakkaan, kyllä se valmiiksi tulee : )
Muutenkin oli niin hauska lukea tätä postausta, yhtäläisyyksiä on paljon - myös me asutaan maaseudulla metsän keskellä ja puunkaatoa+risuhommia riittää. Pihakin on vasta alkutekijöissään. Mutta hiljalleen valmista tulee, toivoisin ainakin : )
Aurinkoisi kesäpäiviä teille Niittylään : )

Anonyymi kirjoitti...

Heippa!

Meillä saatiin rakenteilla oleva Kannustalo talo maalattua, jee :) Naisenergialla mentiin, minä, äitini ja anoppi kolmisteen "hoidettiin homma kotiin". Olihan siinä tekemistä, mutta mun mielestä maalaus on rakennusprojektin tähän astisista työvaiheista yks mukavemmista! Näkee heti työn tuloksen. Tsemppiä maalailuun, onneks seuraavan kerran tarttee sutiin tarttua vasta vuosien kuluttua ;)

T. E

Anonyymi kirjoitti...

Hips!

Mahtavasti kasvanut teillä tuo nurmi/ruohikko. Muistatko mitä siementä kylvitte? Ja teittekö jotain poppakonsteja kun on ollut melko kuumat kelit? Meillä sama homma edessä syksyllä... :)

Miia kirjoitti...

Heippa, valitettavasti emme muista enää merkkiä ja pusseja ei ole enää tallessa. Ei me mitään poppaskonsteja musta käytetty. Kovasti vain kasteltiin aina hellepäivinä. Tsemppiä, nurmikko onneksi kasvaa hyvin vähän heikossakin mullassa!

Proudly designed by Mlekoshi playground