Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Puiden (ja vähän kivienkin) istutusta

14.8.2013


Viime viikonloppu oli yksi parhaista, mukavaa seuraa ja yhdessätekemisen fiilistä täynnä. Äitini oli tullut meille yökyläilemään. Sääkin oli kauniin syksyinen ja aurinkoinen. Kokeneena puutarhaihmisenä äiti oli tärkeänä henkisenä ja fyysisenä apuna, kun laitoimme pihaa kuntoon. Jee, me saatiin viimeinkin kaksi vuotta metsässä tönöttäneet puuni istutettua oikeille paikoilleen. Tammi, omenapuu ja luumupuu ovat nyt siis pihamme ekat istutukset. Tässähän kasvaa ihan nälkä syödessä ja tekisi mieli hakea lisää puita. Ne niin kruunaavat pihanurmen. <3


Maalaaminenkin etenee hitaasti, mutta varmasti. Olen alusta asti maalannut kahteen kertaan, ettei telineitä tarvitse enää siirtää toistamiseen. Se on ihan kiva tunnekin, kun saa yhden seinän valmiiksi ja tietää, ettei siihen tarvitse enää vuosiin koskea. Innostuin myös leipomaan pähkinäisen kuningatarpiiraan ja lapsille mokkapaloja.


Tämä nuori tammi nyt vähän nuokkuu, mutta saa vielä tukipuut viereensä.
Voi kun se kasvaisi nopeampaa!


Äitini innoituksen ansiosta myös isot kivet alkoivat vaihtaa paikkaa metsän perältä tuleviin kukkapenkkeihin. Mä jätin ihan suosiolla äidille vapaat kädet visioida kivien paikkoja rajaojan rinteeseen. Mieskin tuntui olevan kuskina tyytyväinen, kun mumma tomerana tätinä otti vastuun ja viisoi minne kantaa mitäkin kiviä. Musta alkoi ihan tuntua sitä menoa katsellessa, ettei me mitään pihasuunnittelijaa tarvita (vaikkei kyllä ole ollut suunnitelmissakaan)! ;) Pojatkin oli illasta niin tomerana hengessä mukana.


Kiviprojekti jäi vielä vaiheeseen, kun aika loppui kesken ja mummankin piti palata kotiin. Mutta hyvä tuosta tulee kunhan saadaan mumma uudestaan kylään ja tontille lisää multaa. :) Niin ja kukkiakin kivien sekaan istutettua. Nurmikkokin olisi vielä tarkoitus istuttaa näihin talon päätyihin. Mukavaa tekemistä siis riittää talven tuloon asti eli mummalla on hyvä syy taas palata maalle. :) Mutta eikö olekin niin ihania ja kauniita nämä syksyn pimenevät illat?


Hyvää loppuviikkoa ja toivotaan lisää hyviä syyssäitä,
Miia


1 kommentti:

Helinä kirjoitti...

On varmasti ihanaa kun saa laittaa alusta alkaen pihaa. Meillä tänä kesänä on vuorossa ollut pihapuiden kaatoa. Kivojahan ne on ja suojaisia, mutta liiankin suojaisia. Pitää saada valoa pihaan. Seuraavana ajattelin alkaa siirtelemään pihapensaita jne. Minäkin päätin että pikkuhiljaa, talveen saakka!:)

Kivoja touhuiluja teille.

Proudly designed by Mlekoshi playground