Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kodinhoitohuoneessa - No. 4

4.12.2013No niin, nyt meni iltaan asti, että pääsin viimein koneelle. Teiltä on aiemmin tullut toiveita, että postaisin vielä kodinhoitohuoneestamme ja nyt se sitten tulee tässä! :) Muut huoneet onkin jo täällä enimmäkseen esitelty, mutta tätä arjen kiireiden alla sotkeentuvaa tilaa en ole malttanut mennä kuvailemaan. ;) Taustoista vähän sen verran, että kun suunnittelimme taloamme, niin yleisin ohje, mitä monilta naisilta kuulin oli, että "kannattaa tehdä iso khh!". Siellähän sitä arkea lasten kanssa pyöritetään ja pyykätään. On oltava tilaa pukeutua jne. Tähän arkieteiseen käytimme siis käytävän kanssa jopa 22 m2.

naulakko nettikaupastani

Pyykinpesukoneissa en halunnut tinkiä, vaan Askoa sen olla piti! Askon koneet on rakennettu Ruotsissa kestävällä teollisuusrummulla ja niissä on aina 5-7 huuhtelua joka pesussa, mikä on suositus pohjoismaisen veden kovuudelle. Täten näitä koneita suositellaan allergisille ja herkkäihoisille, kun huuhtelujen riittävä määrä karsii pesuainejämiä. Perheessämme on atooppista ihottumaa ja psoriaasista, joten tämä oli varma valinta. Koneet me ostettiin KonePeuralta Soinista - suosittelen lämmöllä! Tasojen päälle välitilaan laitoimme myöskin lasit, kuten keittiössä. Kaapistojen ihkut nupit ovat Nordalin ja löytyvät nettikaupastani.


Myös olin päättänyt, että koska en pidä kiinteistä vaatekaapeista makuuhuoneissa enkä pyykin kuskaamisesta, niin teemme koko perheen vaatesäilytyksen kodinhoitohuoneen yhteyteen, lähelle pesutiloja. Vaatehuonetta emme taloon saaneet enää mahtumaan, mutta toimiva ratkaisu neliöiden kannalta oli myös tämä Ikean Pax-vaatesäilytyssysteemi käytävällä kodinhoitohuoneeseen. Korkeakiiltoisten liukuovien taakse (n. 3m) mahtuu suunnilleen meidän kaikkien koko vaaterepertuoori. Ei tässä naisena pääse snoppailemaan hienoilla asuste- ja kenkähyllyillä, mutta tämä toimii meidän perheelle oikein hyvin. Kyllähän saan sitten lisää hyllytilaa Paxistani, kun lapset lähtee kotoa... ;D Ikeaa suosittiin muutenkin paljon khh:ssa, kun iso osa budjettia oli jo käytetty keittiöön. Eli Ramsjö-kaapistot, musta taso ja hana altaineen on myös sieltä. Tapetti on Sandbergin punaista Mikoa. Siitä tykkään kovasti. <3


Säilytystilaa ei kyllä ole koskaan liikaa. Yläkaapistoissa säilytän mm. kosmetiikkaa näissä Nordalin pajukoreissa. Niitä saa nettikaupastani monen värisinä, tykkään. Paxiin laitoimme alimmaksi lasten omat vetolaatikot vaatteille, sukille ja alusvaatteille, niin pojat yltävät hyvin itsekin hakemaan sieltä vaatteensa. Nimesin laatikot Dymo-teipillä.


Tässäpä siis nämä meidän khh- ja vaatesäilytystilat ovat. Khh:ssa on ikkunan vieressä vielä korkea Ramsjö-sarjan pyykki- ja liinavaatekaappi (ei näy kuvissa) sekä muuta tilaa, johon rakennamme myöhemmin portaat yläkertaan. Siellä siis on vintti ja sinne on tulossa lisää säilytystilaa - jee!

Toimivuus ennen kaikkea,
Miia


1 kommentti:

Liina kirjoitti...

VAU!!!
Kelpais mullekkin!
:)

Proudly designed by Mlekoshi playground