Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PERENNAT

22.8.2014
 Kesän viimeiset istutukset alkaa olla tehtynä, vaikka tämä kesä ei mikään varsinainen puutarhakesä mulle ollutkaan. Muutamia perennoja oli kuitenkin pakko vielä loppukesästä ostaa ja laittaa maahan viime talvena kuolleiden tilalle. Ensi kesänä sitten ehkä suuremmalla antaumuksella suunnittelen kukkapenkkejä. Tämä oli tällaista epätoivoista pyrkimystä saada vielä upottaa sormet muuhunkin aineeseen, kuin maaliin. ;) Vaikka lumeton talvi veikin monta ihanaa kukkaa ja pensasta, niin oon silti iloinen niistä, jotka säilyivät hengissä. Esim. viime kesänä istutettu laventeli teki uutta kukkaa tänä kesänä, jee! <3


Nätti löytö taimitarhalta oli tämä yläkuvan edustalla näkyvä flamingo, joka on tuollainen herkkä vaaleanpunainen harsokukka.
Olisko sama, mitä näkee paljon kukkakimpuissa valkoisena?

maksaruoho
Eka kukkapenkkini on hiekkapohjaisessa ojan varressa rinteessä, keittiön ikkunoiden alla. Sitä vähitellen täydentelen. Raksa-aikaan kaivinkone oli pahasti kouraissut nättiä koivua, jota en antanut kuitenkaan miehen kaataa. En keksinyt sille muuta "paikkausta", kuin laittaa kärhön kasvamaan sen runkoa pitkin. Jospa se kukkiessaan peittäisi vähän rumaa repeämää!? Any ideas?

clematis kärhö
harmaamalvikki
flamingo

Nyt näin syystunnelmissa on jo helpottunut fiilis siitä, ettei tarvitse enää värkätä pihajuttuja.
Niin ihanaa kuin se onkin, niin työllistävää. Loppuu se kastelukannun kanssa markilla kulkeminen! ;)


2 kommenttia:

Vekarus kirjoitti...

Piti tulla kiittämään vaijerirata inspiraatiosta, sillä nyt meillä on ikioma köysirata :-)

Ihanaa viikonloppua!

Miia kirjoitti...

Mukava kuulla, samoin sulle! :)

Proudly designed by Mlekoshi playground