Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Betonitason pinnoitus

18.1.2015


Sunnuntaipäiväni on mennyt keittiön betonitason uudelleenpinnoituksessa. Kun teimme betonitason rakennusvaiheessa, niin teiltä tuli paljon kyselyjä sen pinnoittamisesta, mistä en varsinaisesti erikseen tehnyt silloin postausta. Silloin pinnoitimme monen muun bloggaajan tavoin tasomme parafiiniöljyllä ja renesanssivahalla, mikä on ihan hyvä ratkaisu, mutta jäin silti kaipaamaan parempaa suojaa. Vahasta huolimatta meidän tuli olla aika varovaisia tason kanssa, sillä tasoon imeytyi helposti öljy ja tietyt ruoka-aineet. Tasomme oli jopa alkanut ottamaan vähän likaista väriä itseensä ruoka-aineista, joita siihen oli päässyt imeytymään. Onneksi löysin Uusi Kuu -blogin kautta uuden aineen, jota Emiliakin oli käyttänyt betonitasoonsa. En ollut vielä rakennusaikanamme törmännyt Counterform-betonitasotuotesarjaa maahantuovaan yritykseen (liekö sitä vielä ollutkaan silloin Suomessa), joten olin heti kiinnostunut, josko nyt meillekin olisi pelastus tarjolla! :) Sain kokeiltavaksi heidän Z SiAcryl 14 -pinnoitetta, joka estää haitallisten ruoka-aineiden, kuten viinietikan, sitruunamehun ja punaviinin imeytymisen tasoon.


Sain yritykseltä hyvät ohjeet, miten lähteä työstämään ja pinnoittamaan jo vahattua betonitasoamme. Vaha tuli ensin poistaa varovasti hiomalla. Itse käytin 180 hiekkapaperia ja lopuksi 220 paperia. Otin hiontaan avukseni ystävältä lainaamamme loistavan hiomakoneen imurilla, jotta pölyä ei leviäisi kotiimme. Käsinkin hiominen riittää, mutta helpommin ja nopeammin homma hoitui hyvällä koneella. :) Pääasia on, että vaha saadaan riittävän hyvin pois betonitason pinnasta, jotta siihen saadaan imeytettyä uusi pinnoiteaine. 


Ns. puhtaaseen betonitasoon suositellaan Z SiAcrylin levittämistä pienellä telalla, mutta mun tuli tehdä vähän enemmän työtä imeyttämisessä ja levittää aine mikrokuituliinalla hieroen. Laitoin aineitta tasoon useita kerroksia erilaisilla vahvuuksilla. Veteen laimennettuna pinnoite imeytyy paremmin, joten ensimmäisen kerroksen tein suhteella 30 SiAcryliä/70 vettä. Seuraavan levityksen tein suhteella 50/50 kumpaakin. Viimeisen kerroksen levitin 100%:lla SiAcrylillä. Jokaisen levityskerran välissä hioin pinnan käsin hellästi auki 220 paperilla, mikä auttaa aineen imeytymisessä. Työvaiheita on siis monta, joten asia vaatii vähän aikaa ja paneutumista, mutta oli kuitenkin lopulta yllättävän helppo homma. Varsinkin hiomakoneen kanssa tuli olla varovainen, etten päätyjä hioessani osunut nuppeihin tai puukaapistoihin. Z SiAcryl taas oli tosi helppo levittää, joten sen kanssa ei ole mokaamisen pelkoa! ;) Kuten tästä kuvasta näkyy, märkä betonitaso on läikikäs ja aine imeytyy eri kohdissa vähän eri vauhdilla. Tätä ei kuitenkaan tarvitse säikähtää, sillä betonin väri tasoittuu kuivuessaan.


Nyt tasomme on kuivunut ja näyttää hyvältä. Z SiAcryl pinnoite jättää tasoon hiukan kiiltävän kalvon, mikä näyttää viimeistellymmältä ja vaikuttaa käytännönkin kannalta todella lupaavalta. Aiemmin mattapintainen tasomme on nyt kuulaan näköinen ja kiiltelee valossa todella kauniisti. Se itseasiassa muistuttaa nyt hiukan kivi- tai marmoritasoja liukkaan pintansa ansoista. Juuri äsken tasolle jo räiskyi mustikkakeittoa ja se jäi todellakin vain pisaroina kellumaan tason päälle ja ei tapahtunut kuten ennen, että taso olisi tummunut räiskeistä. Ihan huippua! Kyllä oon vaan iloinen, että ryhdyin projektiin. Suosittelen! Pinnoitetta löytyy nettikaupasta TÄÄLTÄ.


Päivän hyvä työ on tehty ja on aika ottaa rennosti loppuilta! <3
Miiap.s. Kannattaa muistaa käydä vielä jättämässä puumerkkinsä Lidlin kampanjasivuille edellisen postauksen kautta, niin pääsee mukaan 100€:n lahjakortin arvontaan! 


5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi Miia! Betonitaso näyttää upealta! Mutta kysyisin toisesta asiasta, nimittäin keittiössäsi olevien kuppi- ja nuppivetimien koosta. Pähkäilen parhaillaan näiden valinnan kanssa ja kokoja löytyy niin paljon, että olisi hyvä kuulla kokemuksia. Minullehan tulee myös Hannun tekemä keittiö ja se valmistuu varmaan ensi kuussa. Jännää mutta ihanaa!

Terkuin, Eva

Miia kirjoitti...

Kiitos Eva ja kiva kuulla, että Hannulle töitä riittää! Muistan myös hyvin tuon jännityksen tunteen, kun odotin, että suunnitelmasta tulee totta! :) Ja en ole kyllä katunut päivääkään keittiön suhteen, on ajaton ja niin kaunis.

Nuppimme ovat melko reilut halkaisijaltaan (3,4 cm). Meinasin ensin ottaa samanlaiset, mutta pienempää kokoa, mutta muutin mieleni kun ne näyttivät jotenkin mitättömiltä massivipuisissa kaapistoissa. Kuppivetimet ovat keskikokoa 8,8 cm, mutta integroituun astianpesukoneeseen laitoimme leveämmän 9,5 cm vetimen, sillä siitä vedetään niin voimalla, että siihen on hyvä ottaa vankempi vedin. Tilasin nupit ja vetimet Helakauppa.comista.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos paljon vastauksesta! Tässä juuri hypistelen ja vertailen näitä mallivetimiä ja on ihan mahdotonta arvioida kokoa kun ei pääse koittamaan näitä oviin ja laatikoihin. Mutta nuo antamasi mitat auttavat hyvin hahmottamaan kokoja, sun keittiössä on mielestäni juuri sopivan kokoiset vetimet ja mullehan tulee ihan samanlaiset kaapit :) Olen kyllä tosi kiitollisen blogistasi, ilman sitä en olisi koskaan kuullut Hannusta. Eli kiitos!

Miia kirjoitti...

Hieno juttu, sittenhän meitä on kaksi! Mäkään en olis ikinä kuullut Hannusta jos en olis pitänyt tätä blogia, sillä tänne mulle eräs lukija vinkkas Hannusta :) Näin se sana kiirii!

Anonyymi kirjoitti...

Moikka, kysyisin onko tuo pinnoite kestänyt ja tiedätkö onko sitä enää saatavilla mistään? :) Me öljysimme omat tasomme. Öljy tummensi tasoja liikaa eikä suoja kuitenkaan ole paras mahdollinen.

Proudly designed by Mlekoshi playground