Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Irish Dinner with Lidl

14.1.2015


No hups, kylläpäs uusi vuosi on lähtenyt vauhdikkaasti - se on hyvä, sillä toivoinkin lisää kunnon sosiaalista elämää tälle vuodelle! ;) Täällä blogissa on siis tullut vähemmän istuttua, mutta jatketaan siitä mihin viime postauksessa jäätiin. Eli kerroin tehneeni ystävillemme irlantilaisen illallisen ja tässä nyt lopputulos teidänkin iloksi. Olen tällä tempauksellani samalla mukana Indiedaysin ja Lidlin yhteistyökampanjassa, jossa tehtävänäni oli testata heidän uusia Irish Dry Aged Hereford Striploin Steak -pihvejä ja ideoida niiden ympärille maukas ruoka lisukkeineen. Reseptini löytyy Lidlin kampanjasivuilta TÄÄLTÄ. Lähdin muokkaamaan suosikkiani irlantilaista Guinness-pataa vähän runsaammalla kasvisvalikoimalla (kyseissä kaupassa kun on mielestäni parhaat kasvikset) Lidlin laatulihan kera. Nam - I was happy with the result!


Käytin padan sijasta reilunkokoista uunivuokaa, johon lisäsin ensimmäisenä ruskistetut ja maustetut porkkanat. Seuraavaksi mukaan laitetaan kaikki muut pilkotut kasvikset. Tämän jälkeen alkaa padan kastikkeen valmistus.


Lidlin uutuuspihvit valmistetaan laadukkaasta irlantilaisesta Hereford-rodun naudanlihasta. Dry aged -liha on valmistettu erityisellä, pitkäkestoisella raakakypsytysmenetelmällä (28 päivää), minkä ansiosta liha on erityisen mureaa ja maukasta. Ja täytyy kyllä aidosti sanoa, että korkean laadun huomaa verrattuna aiemmin ostamiini naudanlihapihveihin. Pihvien paistossa on hyvä olla tarkkana monessa asiassa, jotta saat parhaan mahdollisen tuloksen. Kannattaakin siksi ennen kokeilua lukaista ammattikokin vinkit pihvin paistamiseen täältä.


Voit tarjota pihvit joko erikseen valmiin kasvisperunapadan kanssa tai lisätä paloitellun, kypsän lihan suoraan kuumaan pataan juuri ennen tarjoilua. Padan liemi sopii täydellisesti lihan kastikkeeksi. Irlantilainen makuelämys on taattu!Guinness-oluessa haudutettu kasvisperunapata riittää hyvin lihojen seuraksi, joten muita lisukkeita tämä illallinen ei välttämättä kaipaa. Mikäli kuitenkin tahdot tehdä vielä esim. lapsille perinteisemmät uuniveneperunat kasviksilla, niin suosittelen näitä Lidlin uuniperunoita ja juuressekoituspussia. Juuressekoituspussin takana on hyvät ohjeet valmistukseen. Toki raikas salaattikin on aina plussaa!
Eli reseptini löytyy vielä TÄÄLTÄ.
Käykäähän testaamassa sitä arkeen tai juhlaan ja jättämässä myös kommenttejanne - olisi hienoa kuulla, mitä tykkäätte! :)
Kommentoimalla tuonne reseptin alaosaan olet myös mukana Lidlin mahtavassa 100 euron lahjakorttikilpailussa. Voit siis voittaa itsellesi viikonlopun luxus-sapuskat!

Bon appetit,
Miia


5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oli niiiiiin hyvää! :) Kiitos vielä! -H-

Anonyymi kirjoitti...

IIK!!! Irlantilaista lihaa ja pussikasviksia...Olisiko järkevämpää kuitenkin suosia kotimaista lähiruokaa kuin Lidlin maksettua blogimainosruokaa...:)

Miia kirjoitti...

H, kiitos seurasta! <3

Anonyymi, en olen niin tarkka tuon ruuan alkuperämaan suhteen varsinkaan näin talvella, kun suomalaista lähiruokaa ei saa tai se on kallista. Kesällä on vähän eri juttu, jolloin tykkään ostaa lähitilojen kasviksia. Ja oli blogiyhteistyötä tai ei, niin mä asioin muutenkin tosi usein Lidlissä, koska just tykkään siitä, että saan vähän vaihtelua ruokapöytään ulkomaalaisilla eksoottisuuksilla. Ja ihan yhtälailla ne muidenkin kauppojen hedelmät ja kasvikset tulee ulkomailta suurinosa. En ole niin nationalistinen enkä myöskään usko, että vain suomalainen ruoka olisi parasta maailmassa. Ei tarvitse kuin mennä Ruotsiin, niin tarjonta kaupoissa on laajempaa ja ruoka halvempaa...ja ihan yhtä lailla saa mahan täyteen! ;)

Anonyymi kirjoitti...

Mukana arvonnassa! -Matte

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa ja näyttää hyvältä.. Näin pakkasella erilaiset haudutet lämpimät pata ruuat maistuvat :)

T. Milla

Proudly designed by Mlekoshi playground