Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Juhlapöydän jalokivi

18.6.2015


Elian synttäreille tuli kokeiltua tällaista lime-valkosuklaajuustokakkua ja täytyy sanoa, että oli kyllä älyttömän hyvää, nam! Tässä ohje, jota suosittelen lämmöllä, vaikka vähän kovatöinen olikin. Tämä kakku oli kyllä täydellinen nautinto, joka vain parani päivä päivältä!



Lime-valkosuklaajuustokakku

Pohja:
175 g Domino-keksejä
40 g voita

Täyte: 
8 liivatelehteä
5 dl kookoskermaa (voi korvata vispikermalla)
600 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
2 dl sokeria
2 limetin raastettu kuori
2 dl limecurdia eli limetahnaa
185 g valkosuklaata (suosittelen Pandaa tai Marabouta)
2 limetin mehu

Limettisiirappi:
3 limettiä
2 dl sokeria
2 dl vettä
1 vaniljatanko halkaistuna

Viimeistelyyn:
limettiviipaleita, tuoretta minttua, valkosuklaata, Domino-keksejä paloiteltuna



Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisja 23 cm) pohjalle. Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kylmä kookoskerma vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto, sokeri, limetin kuoriraaste ja limecurd. Sulata suklaa.

Kääntele tuorejuustoseokseen kookoskermavaahto ja sulatettu suklaa. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna limettimehu ja sulata siihen kuivaksi puristetut liivatteet. Valuta liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon hyvin sekoittaen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja peitä vuoka kelmulla. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään yön yli.

Mittaa kattilaan kahden limetin mehu, yksi limetti viipaleina, sokeri ja vesi. Kiehauta ja keitä hiljaa poreillen 15-20 min. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä hyvin. Koristele hyytynyt kakku limettisiirapilla ja -viipalilla, mintulla, valkosuklaarouheella ja Domino-kekseillä.

* * *

Ja tietenkin nyt vasta näpyttelyn jälkeen löysin ohjeen myös netistä, heh. Eli TÄÄLLÄ.
Itse en löytänyt kaupasta kookoskermaa, kun en osannut etsiä säilykehyllyltä, vaan etsin ihan kermojen luota kylmähyllyltä. Laitoin siis tilalle vispikermaa ja maustoin sitä vähän kookoshiutaleilla. Sekin oli hyvä ja toimiva ratkaisu. Jos et tykkää kookoksen mausta, niin suosittelen jättämään kaikki kookostuotteet pois ja käyttämään ihan normikermaa. Limettisiirapin ohje vähän hämmästytti, sillä tuolla ohjeen määrällä sitä tuli aivan liikaa ja se ei meinannut hyytyä, joten suosittelisin vähentämään veden määrää reilusti. Jos siirappi ei hyydy, niin sitä on vaikea saada pysymään kakun päällä. Tosin kakku kyllä maittaa ilman sitäkin. :)

Leipomisen iloa toivottaen,
Miia



Ei kommentteja:

Proudly designed by Mlekoshi playground