Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DIY mekko: Mekotehdas aikuisille & Liberty of London

25.11.2015Hei, nyt onkin aika esitellä tämä ompelemani Ingrid-mekko kirjasta Mekkotehdas aikuisille. Käväisin eilen kuvaamassa mekon naapurin ihanalla vanhalla pihalla...kyllä siinä meinasi näpit jäätyä, kun tuolla pakkasessa hyppelin pikkuhepeneissä, mutta oli se sen arvoista! ;) Kyllä nyt kelpaa hymyillä, kun päälläni on kaikki itse tehtyä! Liivin olen myös kutonut toisen kirjan ohjeen mukaan. Siitä voit lukea lisää aiemmasta postauksestani TÄÄLTÄ.


Mekkotehdas aikuisille -kirjan sisältö on todellinen esteettinen nautinto lukea. Se on täynnä toinen toistaan kauniimpia mekko-ohjeita aikuiselle naiselle, joka nauttii hivenen romantiikasta ja boheemista tyttömäisyydestä. Sain kirjan lahjaksi nimmareilla varustettuna sen tekijöiltä - kiitos Kirsi, Sunna ja Krista! <3 Lupasin ommella jonkin mekoista blogiin, mutta kyllä oli vaikea valita minkä mekon tekisin, kun siellä on niin paljon hienoja malleja. Valitsin kuitenkin tämän pitkähihaisen Ingridin, jotta sille on enemmän käyttöä myös nyt talvella ja mielestäni sen malli on sopivan pelkistetty arkivaatteeksikin. Tämä mekko sopii hyvin liivien ja neuletakkien alle ja sitä on kiva käyttää villasukkisten ja saappaiden kanssa. Söpö työasu tai joulumekko, eikö vain? :)

Kirjan tekijöillä on myös inspiroiva blogi, johon suosittelen tutustumaan TÄÄLLÄ.
Sieltä saa lisää kivoja ompeluideoita!


Ostin mekkoni punavoittoisen kankaan Nova Melinan Karuselli-nettikaupasta TÄÄLTÄ. Kangas on maailmalla suositun Liberty of London merkin Pepper-niminen kuosi, jonka on Libertylle suunnitellut englantilainen Jack Prince Studio vuonna 1974. Kuosissa onkin mielestäni haivahdus nostalgista 70-luvun hippihenkeä. Nova Melina tuo Liberty of Londonin Liberty Art Fabrics -kankaita maahan ja on Suomessa ainut kankaiden jälleenmyyjä. Kankaat on huippulaadukasta tiheään kudottua 100% Tana Lawn puuvillaa. Voit ostaa kankaita sekä Novan omia design tuotteita hänen verkkokaupastaan. Nova tekee myös kankaista ompelutöitä tilauksesta, joten jos et itse osaa ommella ja tahtoisit esim. päälläni olevan Ingrid-mekon, niin voit teetättää sen hänellä. Tiedustelut: novamelina@gmail.com.

Nova Melina on luvannut teille lukijoilleni -15% alennuksen kankaisiin verkkokauppaansa. Tarjous on voimassa 25.-27.11. eli olkaahan nopeita hyödyntämään tarjous! Kankaitahan voi ostaa vaikka joululahjaksi - ja älkää unohtako myöskään mekkotehdas kirjaa!
Loistavia lahjaideoita molemmat <3
Alennuksen kankaisiin saat koodilla NIITTY täältä: www.novamelina.com.

sormus Picturing

Mekkotehdas aikuisille -kirjaa saa kirjakaupoista ja esim. Adlibriksestä TÄÄLTÄ. Mekkotehdas aikuisille -kirjassa on myös ompeluohjeita pienempiin asusteisiin, kuten tämä kaunis meikkipussiohje. Tiedänpä mitä teen tilkuilleni seuraavaksi. :) Kirjan tekijöiltähän on aiemmin julkaistu myös Mekkotehdas-kirja, jossa on mekko-ohjeita pikkutytöille.


Täytyy sanoa, että siitä on todella kauan kuin olen ommellut viimeksi vaatetta - varmaankin yläasteella viimeksi! :D Tein elämäni ensimmäisen piilovetoketjunkin tähän mekkoon, joten jos minä onnistuin, niin kyllä tekin. Kirjassa on todella hyvät ohjeet aloittelijalle. Ei muuta kuin haaveita toteuttamaan - ompelu on palkitsevaa ja on kiva saada persoonallisia vaatteita, joilla on tunnearvoa!


Kyllä nyt on olo kuin prinsessalla - tällä asulla on hyvä liidellä jouluun! :)
<3
Miia4 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Tosi kauniita kuvia ja ihana mekko! :) Minulla on ollut jo pitkään tuo lasten Mekkotehdas-kirja, mutten ole vielä ehtinyt ommella yhtäkään mekkoa siitä tytölle. Luulenpa, että itselle olisi vielä suurempi kynnys ommella. Iltaisin, kun on hetki omaa aikaa, niin on vain paljon helpompi ottaa virkkuu tai kudin käteen verrattuna ompelukoneeseen. Mutta ehkäpä vielä joskus! :)

Miia kirjoitti...

Juu ymmärrän. Ei se kynnys mullakaan ollut kovin matalalla näin pitkän omelutauon jälkeen :D Mutta nää blogiyhteistyöt on siitä hyviä et ne on pakko tehdä niin tulee sit saatuakin jotain kivaa aikaseksi :) Mulla kun ei ole sitä tyttöä jolle tehdä prinsessamekkoja, niin innostuin uudesta kirjasta kovasti et saan tehä mekkoja sitten itselleni <3

Krista kirjoitti...

Aivan ihanan mekon olet ommellut! :-*

Nova Melina kirjoitti...

Aivan upea mekko todellakin ja kaunis on kantajakin. Mulla meni kiireiden vuoksi tämän mainostaminen nyt ohi, mutta otan sen takaisin.. ;) Kiitos vielä kauniista postauksestasi! ♥

Proudly designed by Mlekoshi playground