Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kevätinspiraatiota

20.4.2015



Kevään ensimmäiset oikein lämpimät ja aurinkoiset päivät ovat nyt täällä. Mieli on odotusta täynnä - ihana kesä lähenee viikko viikolta! Mulle iski matkalla töistä kotiin ensimmäinen kevätinspiraatio ja suuntasinkin kauppaan hakemaan vähän puutarhalukemista. Viherhuoneeseen en ole vielä jaksanut panostaa ja se on yhä tyhjillään ja siivoamatta talven teloilta, mutta nyt iski fiilis laittaa se mahdollisimman pian taas kukkaloistoonsa ja nätiksi, jotta pääsen sinne pian fiilistelemään aurinkoa. Viherhuoneessa on tällä hetkellä vain muutama talvehtinut pelargoniruukku, joista uusi elämä jo kasvaa. Se on hyvä alku! <3



Voi tuota kukkaloistoa ja puutarhainspistä....tuollaisen pesän kun saisi luotua itsellekin jonnekin! <3


Halusin hemmotella itseäni myös salaattibaarin herkuilla ja nauttia ruokani rauhassa viherhuoneessa ennen kuin meidän rymysakki saapuu kotiin. Oma hetki hiljaisuudessa on tärkeää hälyisen päivän jälkeen!




Kun tästä vielä vähän voimistun, niin voisin alkaa hiljokseen pesemään ikkunoita ja tuulettamaan viherhuoneen tekstiilejä. Sitten voisinkin jo ostaa sinne ensimmäiset orvokit! :)

Hyvää kevätpuuhastelua ja aurinkoa viikkonne,
Miia



Healthy Food

10.4.2015



Tässäpä teille tällainen hyvälöytöpostaus....viime viikolla olin Lidlissä tuhlaamassa ropojani....no kun höyrykeitin oli vain about 25€ ja semmoisesta olen haaveillutkin! Ja nyt tämä vempain on testattukin ja hyvää ruokaa tuli. Käyttöohjeet vähän vaati paneutumista, mutta kyllä tästä höyryttämisestä sitten aika nopeaa pääsi jyvälle. Ylätasolla kypsyy samanaikaisesti esim. riisi (tattarisuurimot tällä kertaa), keskellä kasvikset ja alimpana liha (laitoin sinne kanafileitä). Höyryttämällä voi kypsentää lähes mitä vain ruokaa!
Kypsymisaika on höyryttämisessä pannua vähän pidempi, mutta koska tässä kypsennystavassa säilyy parhaiten vitamiinit ja maut, niin odotus on todellakin sen arvoista. Ja mikä tässä on tosi helppoa, niin sun ei tarvitse seistä ja päivystää koko aikaa lieden ääressä, vaan kun olet laittanut ruuat koneeseen ja säätänyt ajastimen, niin voit mennä vaikka lukemaan kirjaa sohvalle siksi aikaa! :) Vitamiinit todellakin säilyvät ruuassa, eivätkä valu keitinveden tai paistinliemen mukana hukkaan. Nam, suosittelen!






Virvon varvon

4.4.2015



Tämä päivä alkoi hyvällä mielellä ja tekemisen meiningillä. Aloimme heti aamupalan jälkeen koristelemaan pajunkissoja ja sitten lähdimme virpomaan. Voi sitä lasten intoa ja iloa - ihana seurata, kuinka he niin täydellä sydämellä innostuivat saamistaan herkuista pannun pohjalla! :)









Kivaa lankalauantaita kaikille!
Miia






Pizzalla kaikki paranee

2.4.2015


No moro! Tämä postaus ei nyt liity mitenkään tähän päivään tai pääsiäiseen, mutta kuka sitä sanoo, että nyt pitää vain postata pääsiäismunista ja lomatunnelmista?! :D Mä en ainakaan ole tällä hetkellä mitenkään erityisemmin missään fiiliksissä, vaikka kiva olikin juuri neljän päivän loma aloittaa. Olen väsynyt, lähestulkoon työn ja arjen uuvuttama, ja mua ei vois vähempää kiinnostaa, onko nyt pääsiäissiivot tehty ja munat/ruohot ojennuksessa. Sori, jos pilaan teidän ilon, mutta se nyt vaan on mun rehellinen totuus! Ruoka on kuitenkin aina piristävä tekijä arjessa, joten laitanpa teille mun lempparipizzaohjeen, jos joku vaikka innostuisi pyöräyttämään perheelleen tällaisen herkun nyt pyhiksi.  Mun mielestä kotitekoista pizzaa ei voita mikään!


Pizzapohjaan käytän tätä ohjetta Sillä Sipuli -blogista. Se on hyväksi todettu ja puolittamalla tuon ohjeen määrät, saan kaksi pizzaa, mikä riittää mulle mainiosti. Toisen laitan yleensä pellille ja toisen pizzakivelle uunin alaosaan. Kiitos eräälle ihanalle opastajalle instassa, olen nyt myös oppinut käyttämään pitkään kaapissa lojunutta pizzakiveäni. Se tulee lämmittää uunissa samalla, kun uuni lämpenee, n. 250 c:ssa, niin lopputulos on paras mahdollinen ja kivi on riittävän kuuma, kun siihen pizza lasketaan. Pizzakivi tekee kyllä pizzasta rapean ja hyvin kypsyneen. Paistan pizzoja siis 220-250 c:ssa uunissa n. 15 min (joskus lasken lämpötilaa hiukan kun lisään pizzat uuniin).

Täytteethän voit valita oman makusi mukaan, mutta mun suosikit on tällä hetkellä nämä: tomaattipyre pohjaan, päälle jauheliha, kinkkuleike suikaloituna, punasipuli, vihreä laadukas oliivi pilkottuna (kivet pois), tomaattia, rucolaa ja päällimmäiseksi lidlin kolmen juuston raastetta. Lopuksi vielä lisään oreganoa ja lorautan pizzaan varovasti valkosipuliöljyä antamaan makua ja pitämään pizzan kosteampana. Kokemuksestani öljy auttaa myös täytteitä kypsymään uunissa paremmin, mutta sen kanssa pitää olla varovainen, ettei sitä tulee lorautettua liikaa. Eihän liian öljyinenkään pizza ole hyvä. Valitse jokin laadukas, hyvän makuinen öljy (itse suosin valkosipulin makuista). 



Ja sit vaan nauttimaan! :)


Hyvää yötä ja alkavaa pääsiäisen aikaa - lepoa ja akkujen latausta toivottaen,
<3 Miia




Proudly designed by Mlekoshi playground