Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ajatuksia jälkitarkastuksen ja töiden aloituksen jälkeen

20.8.2016


Huomenta, eikö olekin ihanaa heräillä hitaasti viikonloppuna? Ensimmäinen viikko uudessa työssä uusien opiskelijoiden opettajana on nyt takanapäin. Ja ihan hyvin siitä selvisin, jee! Olen siis tämän vuoden englannin maikkana ammattikoulussa, mikä on ihan uusi kokemus mulle peruskouluvuosien jälkeen. Kun olen päässyt sen ajatuksen yli, että määräaikaiset työsuhteet ovat rasite, niin olen itseasiassa alkanut myös löytää siitä paljon hyviä puolia. Ihan oikeasti! Se sopii mun seikkailunhaluiselle luonteelle saada uusia kokemuksia ja vaihtelua elämään. Saan elämäniloa myös ammatillisista haasteista, joten on todella mielenkiintoista päästä nyt tutustumaan eri alojen ammattisanastoon. Voisi siis sanoa, että täällä kirjoittelee hiukan väsynyt, mutta kiitollinen ja myönteisellä mielellä oleva nainen! :) 


Otin nämä kuvat viherhuoneestamme, jossa nautin nyt viettää kauniita syksyisiä iltoja. Arkisin saan itseni parhaiten palautumaan töistä, kun tulen tänne makoilemaan ja lukemaan kirjaa. Tämä huone on edelleen meidän rakentamisen paras juttu ja tuo niin paljon iloa elämääni! Suosittelen kaikkia rakentajia tekemään kotiinsa vastaavanlaisen huoneen, jossa luonto on ihanan lähellä, mutta kuitenkin saat olla mukavasti tuulen ja sateen suojissa. On ihanaa kuunnella tuulta puiden latvoissa ja sateen ropinaa ikkunalaudoilla, mutta saada itse maata cozysti viltin alla ilta-auringossa! Uusin koristus täällä pesäkolossani on tämä antiikkinen mintun värinen rukki, jonka löysin kesällä Loppisrace-tapahtumasta. Eikö olekin ihana!? <3


Lupasin kertoa kuulumisia myös silmistäni Lasik-leikkausen jälkitarkastuksen jälkeen. Olin Medilaserilla eilen ja sain tietää tämänhetkiset arvoni. Vielä vertailun vuoksi kerron vanhat arvoni ennen laserleikkausta: oikea silmä -6.0, vasen -4.75 cyl -0.25. 

Uudet arvoni 2kk leikkauksen jälkeen:
oikea silmä +0.5 cyl -0.5
vasen silmä 0.0

Eli kuten huomaatte, laserleikkaus on onnistunut lähes nappiin! Turhaan siis hermoilin ja melkein menetin yöuneni stressatessa! :D Vasen silmäni on ihan täydellinen eli sen näkö on nollassa, mutta oikea huonompi silmä on vielä hiukan ylikorjaantunut. Sekin saattaa ajan kuluessa tulla lähemmäs nollaa, joten on turhaa puhua tässä vaiheessa korjausleikkauksen tarpeesta. Koska vasen silmäni on dominoiva silmä, niin yhteisnäköni on ihan riittävän hyvä ja en tarvitse laseja, mikäli arvoni eivät tästä huonone. Koska silmä on täysin toipunut leikkauksesta vasta 6kk-vuoden kuluttua ja koen yhä silmien kuivuutta, niin nämäkin arvot saattavat vielä hiukan muuttua. Sovimme, että käyn vielä yhdessä jälkitarkastuksessa sitten ensi keväänä kun lähes vuosi on kulunut ja katsomme sitten lopullista tilannetta. Olen iloinen ja tyytyväinen! Vaikka oikeassa silmässä ei ole ihan täydellinen näkö, niin onhan tämä ero vanhaan näkööni huikea ja saan olla onnellinen, että en tarvitse enää laseja. Kiitos siitä Medilaserille ja Pasille!

Toivotaan, että suunta on tästä vain parempaan päin!
Tsemppiä ja kärsivällisyyttä teille muillekin, jotka olette myös hiljan käyneet leikkauksessa ja odottelette silmien ja näön parantumista! :)


Mulle laserleikkaus oli ensisijassa ns. kosmeettinen leikkaus eli tein päätöksen pääasiassa ulkonäkösyistä. En ole koskaan oikein viihtynyt laseissa ja piilaritkin alkoivat jo tällä ikää olemaan epämiellyttävät käyttää silmien kuivumisen vuoksi. Muistan, kuinka silmäni olivat ennen hyvin väsyneet ja huonovointiset kovasta piilareiden käytöstä; Ne olivat kellertävät ja pieniä verisuonia täynnä. Oli ihana siis kuulla, kun Pasi-lääkärini eilen jälkitarkastuksessa kehui silmiäni nyt todella kauniin kirkkaiksi ja puhtaiksi. Huomaan eron itsekin peilistä ja siinä, että näihinkään kuviin mun ei ole tarvinnut yhtään photoshopata silmiäni! Ennen vanhaan silmäni olivat joskus niin pahasti verisuonilla, että muistan kuinka "kumitin" valkuaisiani kuvanmuokkausohjelmalla. Se mitä nyt näet, kirkkaat ja terveet silmät, ovat ihan aidosti sitä! :))    Tulipa nyt kuvattua myös tää mun yön yli nukuttu ja vähän pörröinen lettilookki, jota olen käyttänyt töissä viime aikoina, joten vielä muutama sana hiuksista. Mulla on latvoissa jo yli vuoden vanha liukuvärjäys eli vaalennetut latvat. Olen todella huono käymään kampaajalla, joten olen värjännyt juurta tummaksi itse kaupan väreillä. Liukuvärjäyksen saa tehtyä itsekin niin, että peittää vaaleammat latvat ensin hoitoaineella, jottei niihin tartu uusi väri ja sitten varoen värjää pelkän juuren. Värjäyksen lopussa kampasin väriä vähän latvoihin päin, mutta en ihan latvoihin asti. Se onnistui ja sain vanhan vaalean värin pysymään latvoissa vaikka värjäsin juuren aika tummaksi. Mussa on vähän tämmöistä kotikampaajan vikaa, sillä olen leikannut poikienkin tukat muutaman kerran. Kaippa se pätee tähänkin asiaan, että saan jotain kiksejä siitä, kun kokeilen uusia haastavia juttuja ja saan kokea niissä onnistumisen iloa! Niin että rohkeasti vaan kokeilemaan liukuvärjäystä, jos et malta kampaajalle mennä! :)


Kirkkain silmin ja uudella tukalla on hyvä jatkaa uudenlaista arkea. :)
Mutta nyt nautitaan viikonlopusta!

Love,
Miia*yhtesityössä Medilaserin kanssa

3 kommenttia:

Aurinkokujalla kirjoitti...

Ihana tuo rukki ja värikin on kiva,
Onnea että leikkaus onnistui noin hyvin.
Oikein hyvää lauantai iltaa.

Marika Koskimäki-Ketelä kirjoitti...

Onnea uuteen duuniin ja itsekkin laserin läpikäyneenä en ikinä oo katunu, näytät todella hyvältä!

Miia kirjoitti...

Voi kiitos Marika <3

Proudly designed by Mlekoshi playground