Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TÄYDELLINEN POSSUPATA

27.8.2016



Ruoan täytyy maistua hyvältä!
Olin vähän aikaa sitten lounaalla paikassa, jossa possukastike ei maistunut miltään...tai oikeastaan se maistui tosi pahalta. Sitä ei oltu osattu maustaa. Hämmästyin miten possukastikkeestakin voi saada oikeasti ihan järkyttävää, jos sekoittaa vain huonolaatuisen possun ruskeaan mauttomaan kastikkeeseen. Possu kaipaa vähintään seurakseen hyvän suolauksen ja pippuria, mutta muutama muukin mauste tekee sille ihmeitä. Tällä reseptillä et voi epäonnistua!



Tämä ohje on hiukan muunneltuna lempireseptikirjastani: Alexander ja Hanna Gullichsenin Safkaa (2012).

n. 450 g viljapossua tai kassleria (isompikin pala käy, mutta sitten vain annostelet kastikkeenkin aineksia reilummin)
voita
1-2 sipulia
suolaa
mustapippuria myllystä
hyppysellinen kokonaisia rosepippureita
n. 2 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
2 rkl soijakastiketta
1 rkl Dijon-sinappia
1 dl kuohukermaa

Suikaloi possu ja mausta se suolalla ja mustapippurilla. Pilko myös sipuli. Kuumenna täydellä teholla pannulla tai padassa nyrkin kokoinen pala voita. Kun voi on hiukan ruskistunut, laita possusuikaleet kuumalle pannulle ja anna niiden ruskistua muutaman minuutin ilman sekoittamista. Sitten voit ruskistaa ne varoen myös toiselta puolelta, niin että lihanesteet kuitenkin pysyvät lihassa.

Vähennä lämpöä, lisää sekaan sipulit ja kuullota ne lihan kanssa. Puuteroi pintaan 2 rkl vehnäjauhoja, sekoita ja lisää sitten kuuma vesi. Sekoita ja kuumenna kunnes keitos kiehahtaa ja kastike sakenee.

Kaada mukaan soijakastike, lisää hiukan suolaa ja pippuria sekä kokonaiset rosepippurit. Hauduta miedolla lämmöllä kattilassa/padassa välillä sekoitellen noin tunnin verran tai uunissa 150'C:ssa 2-2,5 tuntia (lihan koosta riippuen). Voit lisäillä tilkan vettä, jos kastike sakenee liikaa.

Kun pata on muhinut tunnin verran tai uunissa vähintään muutaman tunnin, niin lisää joukkoon dijon-sinappi ja kerma. Sekoita ja anna kiehua vielä jonkin aikaa.


Nauti esim. perunamuusin kanssa.
Tein tätä taas tänään ja en koskaan lakkaa ihmettelemästä sen hyvää makua!
Nam - ihan täydellistä! <3



3 kommenttia:

Aurinkokujalla kirjoitti...

Täytyy laittaa hyvä ohje talteen, kun seuraavan kerran pitää tehä, niin ei muuta kuin ohje esiin.
Oikein hyvää sunnuntai iltaa sinulle.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitokset vinkistä. Täydellinen possupata oli TODELLAKIN
täydellistä.
Tulee ehdottomasti meidän perheen TOP 10 ruokalistalle.
Aurinkoisia syyspäiviä :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ohjeesta <3 oli huippu hyvää, tein tänään viikonlopulle ja siis ihana ruoka! Ihmeessä laita muitakin ohjeita, mitkä teillä hittejä... :)

Proudly designed by Mlekoshi playground