Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Filmiä ja Valoa -elokuvafestivaali Ylistarossa 25.-27.11.2016

23.11.2016


Voi että, nyt on viikonlopulleni luvassa paljon kivaa tekemistä ja hyvää vastapainoa arkeen! Meille on nimittäin tulossa amerikkalaiset ystävämme yökyläilemään, juhlimme perjantai-iltana yhdessä heidän ja lähipiirin kanssa Thanksgiving-illallista sekä olen saanut vielä lisäksi kutsun osallistua Ylistaron elokuvateatterin Matin-Tuvan Filmiä ja Valoa -elokuvafestivaaleille. Nämä filmifestivaalit järjestetään jo kymmenettä vuotta ja niiden teemana on tänä vuonna viisastuminen. Festivaalien elokuvissa kuvataan, kuinka viisaus tulee elämällä, kokemalla ja ottamalla kokemastaan opiksi. Eli olen ihan oikeasti menossa viisastumaan katsomalla erilaisia, massasta poikkeavia elokuvauutuuksia! :)

Valitsin elokuvavalikoimasta kolme minua kiinnostavaa ja viikonlopun aikatauluuni sopivaa elokuvaa, joista haluan vähän vinkata teillekin. Kaikkein eniten odotan innolla tätä lauantain draamaelokuvaa 45 vuotta, joka käsittelee pitkää parisuhdetta kertomalla 45 vuotta naimisissa olleesta parista. Mitä on elää kauan parisuhteessa? Miten parisuhde vaikuttaa identiteettiin? Miten ihminen muuttuu partnerinsa takia? Millaista elämä olisi voinut olla, jos olisinkin valinnut toisin nuoruudessa? Tämä aikuisyleisölle suunnattu elokuva on varmasti kypsä ja puhutteleva. Tämän elokuvan suhteen odotukset ovat kyllä korkealla! (Liput Matin-Tuvan lauantain päivänäytökseen 8€)


Sunnuntai-iltana käyn ennakkoensi-illassa tsekkaamassa myös tämän romanialaisen palkitun ohjaajan Christian Mungiun uusimman elokuvan nimeltä Valmistujaiset. Mungiu kuvaa niitä hankalia valintoja, joita kaikki joutuvat elämässään tekemään. Valmistujaiset on tarkasti hiottu ja moraalisesti painava psykologinen timantti. Mielenkiintoista on nähdä nimenomaan romanialainen elokuva nuoren valinnoista suhteessa vanhempiinsa ja sukupolvien välisestä kuilusta. (Liput Matin-Tuvan ennakkoensi-iltaan 10€)


Viimeisenä, mutta tuskin vähäisimpänä käyn katsomassa festivaaleilla vielä sunnuntai-iltana tämän hullunhauskan ja liikuttavan tositapahtumiin perustuvan elämänkerrallisen elokuvan Florence. Se kertoo rikkaasta perijättärestä Florence Foster Jenkinsistä, jolla oli mahdoton unelma tulla suureksi oopperalaulajaksi, vaikka hänellä ei ollut minkäänlaisia laululahjoja. Etupäässä hän lauloi uskollisille ystävilleen. Hän pystyi myös rahoittamaan mahdottomalta tuntuvia lauluopintoja sekä levyttämään. Vähän ennen kuolemaansa hän sai vieläpä tilaisuuden esiintyä New Yorkin kuuluisassa konserttisalissa, Carnegie Hallissa. Kriitikkojen mukaan Meryl Streep tekee Florencesta koskettavan ja uskottavan muotokuvan sekä hänen aviomiestään näyttelevä Hugh Grant saavuttaa kenties parhaan roolityönsä tähän mennessä. Tämä elokuva on vain niin must see! (Liput Matin-Tuvan sunnuntain iltanäytökseen 8€)


Tulkaahan kanssani viisastumaan ja nauttimaan Ylistaroon tunnelmalliseen pieneen kyläelokuvateatteriin Filmiä ja Valoa -elokuvafestivaaleille tulevana viikonloppuna!
Ohjelman ja muutkin mielenkiintoiset elokuvavaihtoehdot näet tapahtuman kotisivuilta sekä tapahtuman Facebook-sivuilta:

I can't wait for my movie marathon! :)
Miia


*yhteistyössä SO-blogit ja Matin-Tupa


Ei kommentteja:

Proudly designed by Mlekoshi playground