Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GOURMET MAKARONILAATIKKO & ARVONNAN VOITTAJA

29.1.2017



Heippa, ajattelin nyt vain pikaisesti tervehtiä teitä ihan arkisella aiheella, nimittäin meidän perheen yhden lempiruoan reseptillä. Tämä on ihan vain makaronilaatikkoa, mutta oikeasti vähän parempaa sellaista! Tämä ohje on ravintola Savoyn keittiöpäällikkö Kari Aihisen käsialaa ja täytyy sanoa, että kun tätä kokeilin ensimmäistä kertaa, niin se vei ihan kielen mennessään. Pekoni ja aurinkokuivatut tomaatit tuovat siihen uuden herkullisen säväyksen. Tämä versio on tuhat kertaa parempaa kuin se perinteinen makaronilaatikko, jota olet tottunut tekemään. Kannattaa kokeilla, niin yllätyt miten hyvää se on!

Huom, mestarikokin vinkin mukaan tämä kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä ja antaa muhia jääkaapissa yön yli ennen paistamista, niin maut ja rakenne ovat entistä paremmat. Hänen mukaansa hyvän makaronilaatikon päälle on myös virhe laittaa ketsuppia, mikä peittää laatikon oman maun. Korvaa ketsuppi ennemmin parmesaani-juustoraasteella! Nam! <3




GOURMET MAKARONILAATIKKO by Kari Aihinen

5 annnosta (itse tuplaan aina määrän, jotta saan kaksi vuoallista)
Valmistusaika 40 min + 1 h tekeytymiseen + 1 h uunissa

5 dl makaronia
1 paketti pekonia
1 sipuli
1 punainen paprika
1 prk (180g) aurinkokuivattuja tomaatteja
öljyä paistamiseen
400 g jauhelihaa
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1/2 l kuohukermaa
2 munaa
voita vuoan voiteluun

1. Laita vesi kiehumaan ja keitä makaronit pussin ohjeen mukaan. Valuta pastat ja jätä siivilään odottamaan. Pilko pekonit, sipuli ja paprika pieniksi paloiksi. Valuta aurinkokuivatuista tomaateista öljy. Voit säästää sen esimerkiksi salaatinkastikkeeksi. Pilko aurinkokuivatut tomaatit pieniksi. 

2. Kuumenna pannu kuumaksi ja lirauta siihen öljyä. Ruskista jauhelihat öljyssä isossa paistinpannussa. Paista jauheliha osissa, jotta pannu pysyy koko ajan tarpeeksi kuumana. Paistaessa pannulla pitäisi olla noin kolmannes paistettavaa jauhelihaa ja loput tyhjää tilaa. Laita jo paistetut lihat kulhoon odottamaan.

3. Paista pekonit pannussa. Lisää paprikat, tomaatit ja sipulit pekonien joukkoon. Paista vielä 5 minuuttia ja sekoita kaikki jauhelihan kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Niiden määrää voi säätää maun mukaan.

4. Sekoita makaronit muiden ainesten joukkoon. Vatkaa kevyesti kuohukerma ja kanamunat erillisessä kulhossa sekaisin. Kaada kerma-munaseos muiden aineiden joukkoon ja sekoita. 

5. Voitele uunivuoka ja kaada seos siihen, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään. Anna maustua jääkaapissa tunti tai esimerkiksi yön yli. Paista laatikkoa 200-asteisessa uunissa 1 tunti.

6. Nauti parmesaani-juustoraasteen kanssa!





Nyt on viimein aika julkistaa myös Risakon pitsipussukan voittaja. Kiitos kärsivällisyydestänne!

Voiton vei arpa 60, eli Peppi! Onnea voittajalle, laitan sinulle sähköpostia! :)







Hyvää alkavaa viikkoa,
Miia




2 kommenttia:

Teija kirjoitti...

Tämä olikin kiva vinkki perinteiseen makaronilaatikkoon. Pekoni ja aurinkokuivattu tomaatti ovat itsessäänkin meidän perheen herkkuja <3 Kari on niin symppis kokki! Kotoisin muuten täältä samalta kylältä ja mm mieheni jäkisseurakavereita lapsuudesta :)

Teija kirjoitti...

Tämä olikin kiva vinkki perinteiseen makaronilaatikkoon. Pekoni ja aurinkokuivattu tomaatti ovat itsessäänkin meidän perheen herkkuja <3 Kari on niin symppis kokki! Kotoisin muuten täältä samalta kylältä ja mm mieheni jäkisseurakavereita lapsuudesta :)

Proudly designed by Mlekoshi playground