Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Viherhuone alkaa vihertää

26.5.2017Koska nämä kevään säät ovat olleet niin ailahtelevia, niin olen ihan hiljalleen ja varoen kantanut viherhuoneeseen viherkasveja sisältä. Huoneessa kun ei ole lämmitystä tai kunnon eristystä, niin sinne tulee kylmä nopeasti ulkoa. Kuitenkin tykkään tilan hengittävyydestä ja raikkaasta ulkoilmasta, joka puskee tuuletusräppänöistä sisään niin lämmön kuin viiman. Täällä kasvit viihtyvät, kun sisäilma ei ole koneellisesti lämmitettyä ja kuivaa. Helteellä lämpö ja kosteus kasvavat viherhuoneessa ja siitähän taimetkin pitävät. Myös mun laserleikatut silmät viihtyvät tässä tilassa parhaiten. Nautin lukemisesta täällä, kun silmiä ei yhtään kuiva.

Olen haaveillut viherhuoneeseen kesäisiä kevyitä kukkaverhoja ja löysinkin nätit kangaspalat Eurokankaan palalaarista. Nyt vain pitäisi vielä saada mies kiinnittämään tilaan kevyet verhotangot ja saada jostain ompeluinspiraatio. Sitä odotellessa. :)

Ensimmäiset viherkasvit viherhuoneessa ovat blogiyhteistyöllä kukkakauppa Latva-Rasulasta saadut Kliivia ja Ellin Cissus. Tykkään tosi paljon tämmöisistä mummolamaisista perinnekasveista ja olikin ilahduttavaa löytää Latva-Rasulasta näitä perinteisiä, mutta ei enää niin helposti marketeissa vastaantulevia viherkasveja. Kliiviasta pitäsi puhjeta upea kukka, joten jännä nähdä saanko tämän kukkimaan. Verhot suojaisisivat Kliiviaa pahimmalta paahteelta, mutta päästäisivät hyvin valon läpi. Ellin cissuksen laitoin amppeliin katon rajaan ulkopariovien viereen, sillä siitä roikkuu kauniisti pitkiä versoja, jotka näkyvät terassille asti, kun ovet ovat auki.


Tämän huoneen sisustus ei ole mitenkään loppuun asti hiottu, vaan elää aika paljon mun fiiliksen mukaan. Kannan sinne milloin mitäkin esineitä. Mitä mieltä te olette noista verhoista? Kannattaako laittaa? Mä tykkään vähän boheemista sekasorrosta, mutta onko nämä kirjavuudessaan jo vähän liikaa? ;)Halusin testata huoneeseen myös meidän nettikaupan uutuutta, eli tätä paperikennovalosarjaa. Siinä on ihanan hempeän korallinvaaleanpunaiset, liukuvärjätyt paperipallokennot. Nettikaupastamme löytyy näitä kahdenlaisina. Se toinenkin on todella ihana erivärisine palloineen. Hyvä puoli näissä sarjoissa on se, että ne eivät toimi pattereilla, vaan niissä on ihan pistoke. Mä tykkään siitä, niin ne on helpompi sytyttää iltatunnelmavaloksi katkaisijasta.

paperipallovalosarja Niittylä Home

Muistutan vielä, että Latva-Rasulalla löytyy myymälät nykyään Lapualta ja Kauhavalta. Kannattaa ajan kanssa käydä kurkkimassa, mitä ihania viherkasveja heiltä löytyy! :) Kiitos heille yhteistyöstä!

Tämän viikon hienot säät ovat valitettavasti mun osalta menneet sivu suun, sillä olen maannut kotona kuumeessa ja mahataudissa. Plääh! :( Toivotaan lämmintä kesää, ettei se ollut nyt vain tässä!


Miia


*yhteistyössä kukka- ja hautauspalvelu Latva-RasulaEi kommentteja:

Proudly designed by Mlekoshi playground