Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saaren Taika on puhdasta taikaa!

11.2.2020


Sain blogiyhteistyönä testiin ihania Saaren Taika -luonnonkosmetiikkatuotteita, jotka valmistetaan Suomessa käsin 100% luonnollisista raaka-aineista. Koska keskimmäinen lapseni kärsii atooppisesta ihottumasta, niin olen kokeillut hänelle vuosien varrella hyvin monenlaisia rasvoja (niin farmaseuttisia kuin luonnonkosmetiikkaa) etsien apua hänen kutisevaan ja helposti tulehtuvaan ihoon. Koska tähän autoimmuunisairauteen ei ole saatavilla mitään yhtä parantavaa taikapilleriä ja sen oireiden kanssa pitää vain koittaa selvitä, niin on luonnollista etsiä apua monesta asiasta, kokeilemalla mikä itselle tai lapselleen on kaikkein paras apu. Olen pikkuhiljaa tullut ymmärtämään, että nämä autoimmuunisairaudet voivat saada helpotusta myös monesta elämäntapaan liittyvästä asiasta: terveellisestä ravinnosta (mm. tulehdusta aiheuttavan sokerin ja gluteenin vähentämisestä), riittävästä nesteytyksestä ja sisäisesti nautituista rasvoista (kuiva iho tarvitsee kostutusta myös sisäisesti), kemikaalittomuudesta (esim. pesuaineissa) jne. Atooppisesta ihottumasta kärsivä on yleensä hyvin herkistynyt joillekin ruoka-aineille tai kemikaaleille - mitä vähemmän kemikaaleja, sitä parempi. Siksi olin aidosti iloinen, kun kuulin Saaren Taika -tuotteista, jotka eivät sisällä mitään keinotekoisia ainesosia, väriaineita, hajusteita eikä lisäaineita. Luin myös somesta muiden atoopikkojen hyviä kokemuksia heidän tuotteista: moni oli saanut apua ihottumaansa mm. heidän ihoa rauhoittavasta Kamomilla Sheavoiteesta. Olin siis todella odottavaisin mielin näiden suhteen! Ja kannattaa lukaista netistä myös tuotteiden kehittäjän Johannan vahvan elämäntarinan ja miten hänen omat haasteet ja iho-ongelmat johtivat tämän upean tuoteperheen syntyyn - tämmöiset yrittäjätarinat ovat niin inspiroivia! <3 :)


Nämä kolme tuotetta saimme pojan kanssa testiin: Kamomilla Sheavoide, Savinaamio normaalille iholle ja Veera suolasaippua. Kerronpa lyhyesti niistä kustakin.

Veera suolasaippua sisältää kosteutta sitovaa ja bakteereja neutralisoivaa merisuolaa, rauhoittavaa ja ihovaurioita korjaavaa vihreää savea sekä tulehduksia ja kutinaa lievittävää kauraa. Nämä kaikki ihoa hoitavat ainekset löytyvät siis luonnosta ja ne on yhdistetty ihanaksi luonnonsaippuaksi, jolla on turvallista ja hoitavaa pestä hyvinkin ärtynyttä ja atooppista ihoa. Koska tämän saippuan sisältämä suola ei ole karkeaa, ei saippua myöskään hankaa ja ärsytä liikaa rikkoutunutta ihoa. Poika tykkäsi saippuan käytöstä suihkussa ja se rauhoitti hänen kutinaansa. Uskon, että tulemme ottamaan sen jatkuvaan käyttöön hänelle. Ihanaa kaikissa näissä Saaren Taika -tuotteissa on luonnollisuuden lisäksi myös niiden ekologisuus: ne ovat 100% biohajoavia ja pakattu muovittomasti.


Savinaamio normaalille iholle on tehty luonnon omasta bentoniittisavesta ja kaurasta. Olin lukenut jo aiemmin bentoniittisavesta ja miten monet juo sitä ihan sisäisesti, sillä sillä on elimistöä puhdistavia vaikutuksia. Tämä detox-kuurinakin käytetty savi toimii myös ihokuorintaan puhdistamaan ihoa, sillä se sitoo epäpuhtauksia ja talia. Tässä kasvonaamiossa oleva kaura taas rauhoittaa ihoärsytyksiä ja lievittää tulehduksia samalla kuin se kosteuttaa, suojaa ja puhdistaa ihoa. Savinaamio on jauheena pussissa, josta sitä annostellaan pieneen määrään vettä tai vaikka luonnonjugurttiin, niin siitä muodotuu kasvoille levitettävä savimassa. Testattuani tätä savinaamiota huomasin kyllä jo ensimmäisellä kerralla ihon todella puhtaan kuulaan tunnun. Itsellä on iho hyvässä kunnossa, joten en voi sanoa naamion muuttaneen ihoani mitenkään, mutta on ilo käyttää kasvonaamiota, joka on luonnollinen ja kemikaaliton. Tämmöisten ihanien luonnontuotteiden jälkeen ihan puistattaisi laittaa jotain voimakkaasti hajustettua ja lisäaineilla höystettyä kemikaalikoktailia kasvoille imeytymään. Uskon, että tämä naamio voisi olla erityisen tehokas apu aknesta, mustapäistä ja finneistä kärsiville, mutta suosittelen sitä myös ihan jokaiselle. Naamioita löytyy muillekin ihotyypeille: herkälle/kuivalle iholle ja rasvaiselle/akneiholle.


Ja sitten tämä meidän SUOSIKKITUOTE Kamomilla Sheavoide! <3 Tästä rasvasta mulla oli lukemani palautteen ansiosta kovat odotukset poikani ihottumaan ja se ei kyllä pettänyt lupauksiaan. Olen jo vuosia sitten huomannut, että sheavoide on ihan parasta atooppisen ihon hoitoon sen luonnollisten hoitavien rasvojen vuoksi. Tämä Saaren Taian oma sheavoide sisältää myös muita iholle hyviä luonnonantimia, kamomillan ja laventelin eteeristä öljyä sekä helokkiöljyä. Kamomilla rauhoittaa kutisevaa/ärtynyttä ihoa sekä parantaa sen haavaumia. Jonkun mielestä kamomillan luonnollinen tuoksu voiteessa voi olla häiritsevä, mutta itse rakastan sen tuoksua. Voide sisältää myös solujen uudistusta edistävää ja rauhoittavaa laventelia. Myös kostuttavan ja rauhoittavan helokkiöljyn sanotaan olevan erityisen hyvä apu psoriasiksen, ekseeman ja aknen hoidossa. Tämä voide auttoi poikani todella punottaviin, lähes tulehtuneisiin kainaloihin ja se kuluikin kovassa päivittäisessä käytössämme niin, että menin heti testipurkin loputtua ostamaan uuden paikalliselta jälleenmyyjältä. Rakastuin voiteeseen itsekin niin paljon, että olen koko tämän kuivan talviajan rasvannut sillä kasvojani. Eipä ole kasvojeni iho päässyt kiristämään ja kuivamaan tämän ansiosta, kuten yleensä talvella on käynyt. Minulla talvisin kutiaa myös kuivat korvakäytävät, joten nyt olen alkanut laittaa tätä myös korvakäytäviini ja huomaan heti sen rauhoittavan vaikutuksen kutinaan. Myös vauvalleni käytän tätä rasvaa kuiviin kohtiin. En voi olla hehkuttamatta....ihan parasta sheavoidetta, jota voin kyllä niin kovasti suositella kaikille vähänkin kuivasta tai ärtyneestä ihosta kärsiville. On joka pennin arvoista - tästä emme luovu! <3


Ostamalla kotimaisia, luonnollisesti ja ekologisesti valmistettuja tuotteita tuet myös sekä pienyrittäjää että Suomen taloutta ja luontoa. Saaren Taika on mukana esim. istuttamassa lisää puita Suomeen. Tämäkin puoli on hyvä muistaa, kun miettii kulutusvalintojaan. Itsekin olen herännyt siihen, että on viisaampaa ostaa yksi hyvin toimiva, laadukas ja puhdas kotimainen tuote kuin tuhat muuta Kiinan kosmetiikkatuotetta, joiden sisällöstä ja turvallisuudesta ei ole tietoa. Less is more!

Iloista viikkoa toivottaen,
Miia


*yhteistyössä Saaren Taika


Ei kommentteja:

Proudly designed by Mlekoshi playground