Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mummun pelargoniat. Neidon ruusut.

14.6.2011

Nuoret opiskelijan sormeni saivat ensikosketuksensa multaan v. 2006 pääkaupunkiseudulla kerrostaloasunnossa asuessamme. Kaipasin kodikkuutta, luontoa ja vehreyttä ympärilleni, joten lämpimän lasitetun parvekkeeni ja äitini puutarhakokemuksen innoittamina loin betoniviidakon keskelle minulle ja miehelleni runsaan kukkaviidakon tunnelmaa tuomaan. Se oli menoa tälle naiselle ja paluuta ei ollut - siitä alkoikin unelmointi kunnon puutarhasta! :)
        Pink daydreams.

Olen vielä alkutaipaleellani ja matkalla kohti päämäärää, mutta jo niin totaalisesti sydämeni menettänyt. Minusta tuli kukille kuiskaaja. Kynsieni alla on multaa (enkä enää edes välitä). Viimeiset viisi kesää ovat menneet onnellisesti tällä tiellä. Haaveet ovat saaneet jopa hienoja nimiä: magnoliapuu, villilaventeli jne. Kuitenkin kaikista kauniista kukkasista eniten olen tähän mennessä suosinut mumuloiden pelargonioita, vaaleanpunaisia ja valkoisia. Niitä on helppo hoitaa, niistä on monivuotisuudessaan iloa seuraavaankin kevääseen ja pistokkaiden avulla niitä on mahdollista saada vaikka kuinka paljon lisää. Kukkiahan ei voi olla koskaan liikaa! Ja mummolatyylinen sisustuskin on ihanin :)
Tässä kolme vuotta vartta kasvattaneet pelargoniat heräämäässä kevääseen.

Myös hajuherne on herkkä ja romanttinen kesän ihanuus. Eriväriset kukat sekä rihmastona ylöspäin kasvava varsi tekee siitä kauniin seinien koristuksen.


Tällä hetkellä täällä maalla pientä terassiani koristavat amppeleissa keijunmekot.


Oikein kukkivaa ja kaunista kesää lukijoilleni!

P.S. Kuulisin mielelläni onko kukaan saanut Suomessa magnoliapuuta kukoistamaan?

3 kommenttia:

Syysunelma/Heidi kirjoitti...

Kaunis blogi sinulla:) Liityin oitis lukijaksesi:) Mukavaa viikon jatkoa!

Irmastiina kirjoitti...

Huah... ihanaa. Niin kauniita kuvia, kiitos niistä..:)

Virpivarpu kirjoitti...

hei, sattumalta osui silmään että House of Philia -blogissa oli jotain magnolia puusta... käy kurkkaa! Se on kyllä tanskaksi :P! Ihana postaus. Stay sweet.

Proudly designed by Mlekoshi playground