Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sisustusaatoksia ja maukas hetki itselle.

16.6.2011

Kesä on vasta alussa ja kotiprojekti myös, mutta mieli liitelee jo ideoissa ja sisustuksissa tulevaan taloon. Jotenkin on ihanaa vielä haaveilla kun ei ole mitään kamalaa kiirettä hankintojen suhteen. Vaikka yritän olla aikaisessa valmistautunut siihen hetkeen kun todelliset materiaalien valinnat ovat käsillä, niin tiedän että viime tinkaan kaikki kuitenkin jää. Niin kuin minulla tapaa muukin jäädä. Mutta onneksi mielikuvat omasta kodista, miltä sen kuuluu näyttää, ovat aika vahvasti jo iskostuneet jonnekin alitajuntaan. Sieltä ne kuvat ja visiot sitten pompsahtelevat mieleeni kun on pienikin hetki aikaa rauhottumiseen ja itselle.
Jokainen pienten lasten vanhempi tietää, että niitä hetkiä ei juuri vuorokaudessa ole kuin vain kaksi: päiväunien ja yöunien aika. Kun saan illasta pikkunassikat syöttö- ja hampaidenpesurutiinien jälkeen nukkumaan, niin ensimmäisenä mielessä on ruoka. Katsos kun sitten on vasta aika omalle iltapalalle. Ja tietenkin se hetki on niin pyhä, että siinä ei halua vain hotkaista äkkiä leipää poskeen, vaan välillä on suotava itselle jotain parempaa vähän kuin palkinnoksi päivän uurastuksesta. Minulle näin kesällä se nautinnollinen, mutta yksinkertainen ja terveellinen iltapala on oma munakasversio: paistetut kanamunat, pekonia, tomaattia, juustoa ja yrttejä. Ihaninta tässä halvassa herkussa on se kesän maku mikä tulee yrteistä. Ja tietenkin tunnelmaa lisää se, kun valmistusvaiheessa voi ruohosipulit ja basilikat (toivottavasti pian myös tomaatit) kipaista hakemaan omalta "kasvimaalta". 
Kivan korkea söpö muki Ikeasta.
Tämä kasvimaani on kätevä Kekkilän viljelylaatikko, joka vain kaunistuu ja harmaantuu ajan myötä. Yrttilaatikko sopii myös kaupunkikotiin parvekkeelle. Viime kesänä kasvatin siinä lähinnä erilaisia yrttejä sekä salaattia, mutta huomasin, että erikoisimpia yrttejä tuli kuitenkin käytettyä hyvin vähän. Näin ollen päätin tehdä laatikostani tänä kesänä paremmin perheemme ruokatottumuksia palvelevan ja istutin paljon herneitä, salaatteja, tomaattia, purjoa ja avomaakurkkua. Ja tietysti yrteistä munakkaani basilikan sekä ruohosipulin. Sehän siinä ihanaa onkin, että joka kevät voi istuttaa ja kylvää ihan mitä haluaa.
Viime kesän yrtit.
Tämän hetken sato kasvamassa hyvää vauhtia.
Niin kuin huomaatte, laatikko on jo vuodessa vaihtanut kivasti väriä. Minä ainakin tykkään kulahtaneen harmaasta. :)
No, viherpiipertäjän leimanhan minä tässä otsaani laitan ;) Mutta kannustan kaikkia kyllä kokeilemaan omaa pientä kasvimaata ihan vain jo sen ekologisuuden ja terveellisyyden vuoksi. usko tai älä, se on myös helppoa kuin heinänteko! Onhan se silkkaa säästöä kun ei tarvitse kantaa niin paljon hintavia kasviksia ja salaatteja kaupasta kotiin. Meillä omat salaatit ovat myös vaikuttaneet siihen, että nyt salaattia tulee myös tehtyä useammin ruuaksi. Talvella se valitettavasti hyvin helposti jää pois ruokavaliosta.
Takapihalta tuotua. Nam.

Okei, ruokailusta sisutusmietteisiin.....
Helsingissä tuli poikettua kesäloman ensimmäisellä viikolla ja pääsin vihdoin käymään kauan haaveilemaani kohteeseen eli Tapettitaloon, joka myy aitoja vanhoja tapetteja jopa 1800-luvulta asti. Hyvän palvelun mukaisesti sain matkaani näytepaloja mieluisimmista tapeteista. Niitä olen nyt kiinnittänyt kotini seinille sinne tänne ja tuumaillut aina ohi kulkiessa mikä voisi mahdollisesti näyttää hyvältä tulevassa kodissa.
Minua kiehtoo tällä hetkellä keltainen. Se on raikas ja onnelliseksi tekevä väri. Jos kaunis vanhantyylinen tapetti löytyy keltaisena, niin se voisi olla kiva johonkin tilaan (vinkkejä otetaan vastaan). Tässä testipalat vertailussa keittiönhyllyni kanssa.
Syökäähän hyvin niin ideoitakin riittää :)

1 kommentti:

Reeta kirjoitti...

Heh, tuttua puuhaa tuo tapettipalojen teippailu seinille! Voisin kuvitella että tuo keltainen vois olla kiva osana keittiötä. Tai makkaria. tai olohuonetta. tai eteistä....tai mihin vaan! Kauniita ovat!! :)

Proudly designed by Mlekoshi playground