Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kesäpäivä

22.7.2011

Eilen ei vielä satanut, vaan aurinko paistoi kauniisti. Se oli ihana kesäpäivä, joka jo vähän enteili uudesta hellejaksosta. Mutta mihin paiste jäi? Yhtä nopeaa voi sää muuttua kuin ihmisen mielikin.
Eilen me nautimme poikien kanssa kahluualtaasta ja pienestä kukkakeitaastamme. Pelargoniruukut ovat jääneet terassin kaiteen reunalle kököttämään kuin kanat orrelle. Niiden läheisyydessä on vaan niin hyvä istuskella ja seurata lasten touhuja. Näkymäni kukista ja iloitsevista pojista oli silmiähivelevä, kauneuden kerrostuma.
Tämä aika kesästä kun kukat ja pistokkaat alkavat kunnolla kukkia on parasta. Voi kun se kestäisi pitkään!
Perinteiset saviruukut ovat mieleeni. Niiden värikin vain kaunistuu vuosi vuodelta. Olen ymmärtänyt, että niitä voi itsetekoisesti vanhentaa piimällä/viilillä/jugurtilla(?), mutta en ole sitä kokeillut. Minulla tuo "patina" on tullut ihan itsestään. Vai lieneekö likaa vain - en tiedä, mutta rätillä ei saa tietenkään mennä koskemaan! ;)
Niinkuin taisinkin jo mainita, myös tomaatit ovat jo tosi korkeita. Tällä kertaa päätin tukea niiden paksuja varsia vanhalla ikkunapokalla. Siitä tuli kiva sisustuksellinen fiilis seinänvierustaan viljelylaatikon taustalle.
Myöskin avomaankurkkua täytyi lisää tukea. Enää eivät pajut kantaneet. Naru oli taas tarpeen kun ripustin kurkun kattoon. Näin varsien korkeus tuli hyvin esille ja nyt ne saavat varmasti paremmin auringon valoa. 
Tälläistä kotikivaa ja rentoa oleilua kauniilla säällä. En ole kuitenkaan unohtanut saamaani haastetta (vastaukset mietinnässä) ja arvontaa. Mailegin nauhan ja kynttilänjalan voitti Mira. Onneksi olkoon ja laitathan minulle yhteystietosi, niin laitan postin matkaan :)
Abel on meidän perheen syöppö, aina ruoka mielessä ja annokset kaksinkertaisia isoveljeen nähden. Hän tykkää myös leikkiä syömistä ;) Siispä melko uusille Ikean tuliaisille, hedelmille, on löytynyt uusi fani. Niitä hän kantaa välillä äidinkin suuhun ja sitten yhdessä maiskutellaan jokaista makua :)

Aurinkoisempia päiviä meille ja teille!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Emil maistelee kans hedelmiä ja tuo mullekin..:)

Miia kirjoitti...

eiks ooki ihania :)

Proudly designed by Mlekoshi playground