Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Spontaania toimintaa.

14.7.2011

Olen oppinut viime vuosina maalle muuton ja lasten myötä elämään ilman kalenteria, vaikka muistan kirkkaasti ne ajat kun päiväni olivat hyvin pitkälti kiinni minuuttitarkoista aikatauluista. Ne ajat ovat kyllä opettaneet paljon, kasvattaneet paineensietokykyä ja kehittäneet organisointitaitoja (jos nyt tälläinen boheemi tyyppi voi koskaan oppia todella organisoimaan), mikä on tietenkin kaikki todella tarpeen vanhemmuudessa.
Kuitenkin lasten kanssa eläessä ei voi aina tuijottaa kelloon, tai muuten elämä käy aika raskaaksi. Lapsen päivät eivät ole koskaan samanlaisia ja täysin hallittavissa olevia, sillä onhan ihmislapsi totalisesti kaavoihin kangistumaton, villi ja vapaa. Aikuiset suorittavat, lapsi ei! Vaikka minäkin toki liputan toistuvien rutiinien tärkeyttä kasvatuksessa, niin siitä huolimatta tärkeimmäksi äitiyden taidoksi olenkin viime aikoina havainnut kyvyn elää spontaanisti ja hetkessä. Jos elän mieleltäni liiaksi jo seuraavassa vaiheessa tai rutiinissa, saatan unohtaa sillä hetkellä vuorovaikutuksen lapseen ja jäädä paitsi uusiin seikkailuihin heittäytymisen suomaa iloa.
Tiedättehän mitä tarkoitan?
Tätä oivallustani onnellisesta lapsiperheen (ja "yksinhuoltajan") elämästä olenkin pyrkinyt kesälomallamme parhaani mukaan soveltamaan. Emme välitä sopia ja sitoa itseämme juuri mihinkään velvoitteisiin ja aikatauluihin, sillä niitä elämäntilanteessamme riittää kylliksi jo muutenkin, vaan elämme päivän kerrallaan siten kun parhaalta tuntuu. Jos aamulla huvittaa olla kotona, niin niin teemme. Jos innostumme näkemään kavereita, menemme käymään....tai sitten lähdemme yhtäkkiä heidän kanssaan eläinpuistoon, kuten teimme tänään. Tätä kesä ja elämä lasten kanssa on parhaimmillaan, pieniä suuria seikkailuja!
 Seikkailujen ei tarvitse olla hintavia, niitä löytyy ihan läheltäkin kun vain käyttää mielikuvitusta. Yksi meitä suuresti ilahduttanut paikka on täysin ilmainen, eli liikennepuisto. Jos ei sinun kotipaikkakunnaltasi sellaista löydy, niin muista joskus kaupunkivisiitillä tai ohi ajaessa viedä lapset sinne. Kukapa ei rakastaisi polkuautoja ja vauhdin hurmaa.
Riemukasta kesän jatkoa, otetaan spontaaneja lähtöjä!

4 kommenttia:

Irmastiina kirjoitti...

Kuvista näkee, että "maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, ne hämmäsyttää, kummastuttaa pientä kulkijaa".
Eikös se jotenkin noin mennyt, on sen verran aikaa, kun viimeeksi laulua lauloin, ettei oikein sanat muistu mieleen...☺

Joka tapauksessa ihania kuvia!

Marika kirjoitti...

Aivan oikea asenne! Ihania nuo lasten ilmeet, kaikki on niin jännää :)

saaramaija kirjoitti...

Hei yks kyssäri... Miten sä teet noi kollaasityyppiset kuvat? Onks tossa sun blogipohjassa jotenkin valmiina tuollanen mahdollisuus vai teetkö ne kuvanmuokkauksella? Mietin vaan kun mulla on hankaluuksia kuvien asettelussa ja ois kiva jos sais kuvia tuollai yhdisteltyä, mutta EN jaksa nähdä sitä vaivaa et photoshoppaisin ne... Mut mulla on eri pohja kuin sulla.

Miia kirjoitti...

hei s-m,
joo photoshoppaan ne...ei siinä sit niin kauaa mee kun sen oppii :)

Proudly designed by Mlekoshi playground