Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Viikon ruuat No 1

5.7.2011

Välillä huvittaa itseänikin tämä jatkuva blogin päivittely...She obviously doesn't have a life, one could think! ;)
No mutta kun....tää on vaan niin koukuttavaa ja olen aina muutenkin rakastanut kirjoittamista ja valokuvaamista. Nyt on kiva kun omistaa virtuaalisen päiväkirjan ;)
Ja mikäs tässä on kotona lapsia hoidellessa ja lomaillessa vähän välillä tulla purkamaan tuntoja ja tunnelmia - tekee hyvää, suosittelen! :)

Niin, taisin luvata niitä reseptejä kokkailuistani.
Maanantain ruoka Ranskalainen sipulikeitto (Kodin Kuvalehti 5/2009) oli aika voimakas ja tumman makuinen. Lapset eivät niin piitanneet, mutta koska mä tykkään voimakkaan makuisista ja mausteisista ruuista, niin oli ihan jees (vaihtelu on mukavaa). Ei kuitenkaan mikään huippu. En jaksanut tehdä gratinointia ja korvasin vaalean leivän tummalla. Päälle ripottelin Aura-sinihomejuustoa, nam.
Tällä kertaa päätän olla niin laiska, etten ala kirjoittamaan reseptejä, vaan liitän ne kuvina. Simple as that! :)
Sit tämänpäiväinen ruoka, Punajuuririsotto (Kodin Kuvalehti 11/2007). Siitä me tykättiin kaikki. Pikkuveitikatkin lusikoivat kovalla innolla ja Elia kehui ja pyysi tekemään toistekki. :)
Tämä oli ihanan kevyt, mutta kuitenkin ihan hyvin täyttävä ruoka. Aromikas ja raikas. Sopii kesään. Tämä resepti onkin voittanut aikoinaan Kodin Kuvalehden lukijoiden kesäruokakilpailun.
Minun oli pieneltä paikkakunnaltamme vaikeuksia löytää punajuurimehua (Biottan muita makuja kylläkin löytyi), joten korvasin sen karpalomehulla ja täydestä meni.
Lehdessä oli myös vinkki, että kermaviili sopii ruuan sekaan, sekä Cantadou-piparjuurituorejuusto juhlistaa annoksen.
Kyllä tiistai vei voiton maanatailta, mutta makuasioistahan ei voi kiistellä. Lapsien kanssa kokkaillessa koin myös tämänpäiväisen paljon helpommaksi valmistaa. Tosi nopeasti oli punajuuririsotto lapsosten lautasilla...ei siis venynyt ruoka-aikakaan äidin taiteillessa ;D

Palataan makujen maailmaan pian thaimaalaisen merkeissä!

4 kommenttia:

Anonymous kirjoitti...

Syödäänkö teillä vain kerran päivässä lämmin ruoka vai tarjoatko samaa 2x?

E

Johanna kirjoitti...

Kaunis blogi ja kiva kun päivittelet usein, on aina jotain uutta kun käy vilkaisemassa :)

Aurinkoa!

Miia kirjoitti...

Hei E, no se vähän vaihtelee. joskus olin innokas tekemään 2 lämmintä ruokaa, mutta nyt on mennyt tämä kesä aikalailla niin et yksi tulee tehtyä aamulla ja iltapäivästä syömme joko samaa tai jotain nopeaa ja kevyempää.

Miia kirjoitti...

Kiitos Johanna, kiva kuulla :)
Aurinkoa sinullekin!

Proudly designed by Mlekoshi playground