Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Paneloinnin probleema ratkeamassa?!

21.8.2011

Rannikolla näkyi vanhoissa taloissa paljon kauniita panelointeja ja koristeluja. Pystyrimapanelointi pitsikoristeilla ja yläosan vaakapaneleilla oli yksi tyypillinen nätti vaihtoehto, mutta sitä ei meille tule (halusin kuitenkin laittaa kuvia siitäkin vaihtoehdosta). Pitsiä ehkä tykkäisin jonnekin taloon laittaa, mutta olemme päättäneet pitäytyä vaakapaneloinnissa ainakin suurimmaltaosin. Sinisen 17-numeroisen talon panelointi on nyt aikalailla sitä, mihin olen kallistumassa. Raja kulkee kauniisti ikkunan alla. Tosin jos tarkasti katsotaan, niin tuo alaosan pystyosuus on tehty helmipaneelilla, kun taas itse ajattelen, että meille voisi olla pelkistetympi peruspaneelikin ihan riittävä. Tuo helmipaneeli on toki kaunis ja koristeellisempi kuin tavallinen, mutta liika on ehkä liikaa, jos meinaan että taloon tulisi muutakin koristelua. Mutta en ole vielä päätöksestäni varma.
No sitten näissä ylläolevissa kuvissa näkyykin sillä "peruspanelilla" tehtyjä pystypanelointeja, se on suoraa ja simppeliä ja riittää minulle. Kahdessa alimmassa kuvassa pystypaneloinnin raja on nostettu ikkunan alareunan yläpuolelle, mistä minä en henkilökohtaisesti tykkää. Nämä on niin makuasioita. Ja jos tarkasti kuvia katsoo, niin huomaa senkin eron, kun on tehty alas kivijalan päälle tuo vaakalauta. Alimmasta kuvasta se puuttuu. Keskimmäisessä kuvassa se antaa mielestäni huolitellumman ilmeen talolle. Mutta nättejä taloja toki nämä ovat kaikki. Tämä nyt on tälläistä hienosäätöä, mitä on parempi miettiä viimeistään tässä vaiheessa ennenkuin on liian myöhäistä ;)

Sitten vielä kuvat yhdestä kauniista keskustan talosta, joka oli ihan lempparini, mutta ikkunoidensa ansiosta toki hyvin erilainen kuin mitä meille tulee. Ihanat sävyt ja tunnelma <3
Tämän talon alaosan pystypanelointi oli muistaakseni tehty myös helmipaneelista (näkeekö joku tosta lähikuvasta onko näin?). Ja vaakapenelointi oli kauniisti leveään viistetty. Raja kulkee taas selkeästi ikkunan alla. Kertakaikkiaan niin ihana, että nämä kuvat pitää muistaa sitten illasta esitellä diashowna miehelle kun hän saapuu raksalta :)

Leppoisaa ja tunnelmallista sunnuntain jatkoa kaikille,
Miia

p.s. Minulla ei ole tarkkaa tietoa saako näin talokuvia julkaista, mutta nämä ovat kaupungin keskustassa julkisilla paikoilla olevia taloja (ja julkisilla paikoilla kuvaaminen on sallittua), eli kenenkään reviireille en ole mennyt vakoilemaan ;) 

1 kommentti:

Laura kirjoitti...

oi miten ihania taloja... ooh! ja teidänkin omasta tulee vrmasti niin ihana, mihin ratkaisuun päädyttekään. kyllä talon rakentamisessa on kamalasti päätöksiä tehtävänä =) mäkin ajattelin, että oletkohan siellä markkinoilla samaan aikaan, ja yritin pitää silmät auki jos vaikka olisit tullut vstaan oisin kyllä tullut moikkaamaan =) tuntui et siellä olis pitänyt olla kyllä silmät selässäkin et olis voinut bongata kaikki helmet... huoh! kivaa uutta viikkoa! ps. ostin kans vaan keittiöpyyhkeitä ja ihanan vihreen pärisevän herätyskellon, nyt ei enää nukuta pommiin täs talos ;)

Proudly designed by Mlekoshi playground