Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Raksainspiraatiota

16.5.2012


Viikon blogitauko = ajatuksia omistettu raksalle ja perheelle. Ja kiirettä pitää!
Viime viikonloppuna olimme mieheni kanssa reissussa, eli keittiötä suunnittelemassa puusepän luona. Tuli siinä samalla myös tavattua toinen bloggaaja ja jaettua monta hyvää ideaa, mukavaa! :) Suunnitelmat näyttävät hyvältä ja olen innoissani, mutta keittiöstä kerron sitten myöhemmissä postauksissa lisää, kun asiat kunnolla varmistuu. Reissussa tuli taas huomattua, miten monta kaunista ja idyllistä paikkaa Suomessa on, missä emme ole koskaan ennen käyneet.


Saimme myös eilen ihanan toimituksen Skaalalta, eli harmaat ulko-ovemme saapuivat. Jos muistatte, kerroin täällä aiemmin ulko-ovien
Top 4 suosikkini. Kuten näette, päädyimme Skaalan kohokuvioituun ulko-oveen UO 220 T. Sen vaaleanharmaan sävyn valitsin itse, se on Tikkurilan 617 X. Tykkään!


Raksalla tulee valmista pala palalta. Seiniä on villotettu jo ympäriinsä ja rappuset näkyvät nyt hienosti, kun valumuotit on poistettu. Etuoven leveät rappuset ovat betonilla todella kivat. En malttaisi laittaa niitä piiloon laatotuksen alle ollenkaan. Ehkä koitamme vain silottaa ja vähän siistiä niitä ja jätämme ne tällaiseksi. Mitäs siitä sanotte? Vai kannattaisiko jotenkin käsitellä nämä jollain?


Hyvää keskiviikon jatkoa!


4 kommenttia:

Sara kirjoitti...

Hienoa, että suunnitelmat edistyvät! Ja oli mukavaa tavata :) Ihana kuva :)

Sara kirjoitti...

Niin ja piti vielä sanoa, että betonihörhönä en ehkä tekis tasoituksen ohella portaille mitään, tosi kivan näköiset noinkin!

Linda kirjoitti...

Kiva kun taas kirjoittelit. Ovi on upea, ja muutenkin talonnehan näyttää jo ihan talolta. You lucky guys!!

Annukka kirjoitti...

Ihanan rosoiset portaat olisivat käsittelemättöminä, ilman mitään ylimääräistä! Mutta, mieleeni pälkähti miten mahtaa betoni kestää aikaa? Siis ihan fyysisesti - rapistuuko, lohkeileeko, mureneeko reunoista jne? Ja kuinka korjaaminen tapahtuu jos niin käy? Tiedän useammankin 80-luvun puolivälissä rakennetun talon joissa on betonia käytetty autokatoksessa ja/tai ulko-oven rappusissa, ja aika näkyy kyseisinä muutoksina. Tokihan kaikki materiaalit kuluvat ja rapistuvat, ja onhan 25-30 vuotta pitkä aika! Varmasti korjaustarvetta (= naisen halua muuttaa ulkonäköä ;) tulee jo aiemminkin, eli ei kai se ongelma ole vaikka betonille jättää ja kulumaa tulisikin. Itsekin taloa rakennuttavana painin samojen valintojen ja ratkaisujen kanssa, ja yritän pitää ohjenuoranani nimenomaan kestävyyttä, siksi tämä näkökulma. Ja vitsi että valittu näkökulma ärsyttää välillä kovasti, mielessä ois niin hienoja visioita mutta pakko koittaa rajata ja olla järkevä.. =)

Teillä on rakennus ihanan pitkällä, meillä vasta ensi viikolla alkaa runko nousta. En malta odottaa! :)

Proudly designed by Mlekoshi playground