Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Priorisointia

22.12.2012


Muutto uuteen kotiin juuri joulun alla asettaa kieltämättä tiettyjä paineita. Vaikka yritän muistuttaa itseäni tosiasioista ja mistä joulussa todella on kysymys, niin silti meinaan langeta kokoajan murehtimaan keskeneräisyyttä. Koti on keskeneräinen, sisustuksesta puhumattakaan, ja monet tavarat ovat vielä hujan hajan vailla oikeaa osoitetta. Huonekalujakin puuttuu, minne ne tavarat voisi laittaa. Tänä jouluna, niin ihanaa kun se onkin viettää se uudessa kodissa, on ihan pakko priorisoida. Kieltäydyn jopa ensimmäistä kertaa avaamasta toisten kauniita jouluisia blogeja ja sisustuslehtiä, ettei alkaisi liikaa ahdistaa. En voi saavuttaa ns. "valmista" joulua vaikka kuinka tahtoisin. Jossain mielikuvissani sen ensimmäisen joulun uudessa kodissa pitäisi olla täydellinen. Mistähän sekin ajatus on tullut? Haaveilija-perfektionistin on nyt vain opittava ajattelemaan realistisesti. Ehkä tämä vähän hämmentynyt ja ristiriitainen tunne on minulle hyväksi, ehkä se voi kasvattaa minua pois epäoleellisesta häsäämisestä. Huomaan, että kaiken tämän loputtoman touhun ja työn keskellä on tärkeää osata pysähtyä ja keskittyä lapsiin ja puolisoon. Välillä on laitettava itselle stoppia ja alettava vaikka leipomaan lasten kanssa pipareita, vaikka työt huutavat ympärillä. Ensisijaista on se, että lapset tuntevat olonsa turvalliseksi tässä vielä vieraassa talossa. Kotiutuminen ottaa aikaa ja sen eteen on tehtävä valintoja. Yhdessäolo luo kodin tunteen. Yhdessäolo tekee joulun.


Eliakin miettii syvällisiä....


Näissä mietteissä ja tunnelmissa tahdon jo toivottaa teille kaikille oikein lämmintä ja rakkaudentäyteistä joulua!
Muistakaa, ettei täydellinen menu tai putipuhdas koti ole tärkeintä, vaan syli ja toisten huomioiminen.

Miia


6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olipa ihanasti sanottu :) Oon seurannut sun blogia ja kotinne valmistumista ja ihanalta näyttää. Sinulla on ihana tyyli :) Ihanaa joulua Miia ja perhe! Mirke

Helinä kirjoitti...

Kauniita sanoja!! Lämpö ja tunnelmahan sen joulun tuo, ei niinkään sisustus ja siivo. Meillä oli kaksi vuotta sitten ihan sama tilanne, kaikki oli hujan hajan joulun alla kun muutto tapahtui viime tingassa. Kuitenkin oli hyvä joulu.

Lämpöä, rakkautta, herkkuja ja iloa jouluunne!:)

luonnonvalo kirjoitti...

Lämminta joulumieltä sinne! Niinhän se taitaa olla elämässä yleensäkin, että aina on jokin asia keskeneräinen. Koskaan kaikki ei ole valmista. Ensi vuonna ehdit laittamaan kotia vielä monta kertaa :) Nyt nauttimaan pipareista ja siitä, että olette päässeet muuttamaan!

Ruususuun äiti kirjoitti...

Ihanasti kirjoitettu ja näinhän se menee! :) Yhdessäolon hetket niitä tärkeimpiä!

Pirjo kirjoitti...

Juurikin noin <3 Ihanaa joulua sinulle!!!

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita sanoja!
Ihanaa Joulua myös sinne!
- Liina

Proudly designed by Mlekoshi playground