Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Unelmieni Keittiö

23.1.2013Viimein kunnon kuvia keittiöstämme.
Suurin kiitos kuuluu puusepällemme Hannulle, joka loihti meille ihan unelmakeittiön! <3
Hannun kädenjälki on uskomattoman kaunista ja laadukasta. Yhtään ei keittiömme kalpene esim. Kvänumin rinnalla.
Kuten näkyy, vähän keskeneräisyyttä vielä löytyy: Valannin huuva on kytkemättä katolla olevaan huippuimuriin, listat siltä kohtaa puuttuu ja odottelemme vielä Helakaupasta saapuvia nuppeja. Tyhjälle peräseinälle olen ajatellut patakaappia tai vitriinikaappia.
Keittiön peiliovet, hyllyt sekä sisälaatikot ovat kaikki täyspuuta. Hannu teki ottimille tarkoitettuun laatikkoon myös kauniit lokerikot puusta. Kyseisen laatikon päällä on vanhanajan ulosvedettävä leikkuulauta.


Avohyllyille on kiva sommitella esille kaikkia aarteita. Hannu teki alimpien avohyllyjen alle piiloon ledvalonauhalle uran. Valot ovat himmennettävät, joten niistä saa tarvittaessa työtason päälle hyvän työvalon, mutta myös kauniin tunnelmavalaistuksen illan hämäryyteen.


Ikkunan vastakkaisella seinällä on korkea kaapisto, johon on sijoitettu jääkaappi, integroitu pakastin, mikro, yläkaappeja ja yksi vetolaatikko. Se on toiminut hienosti saarekkeen läheisyydessä ja mikro löysi siitä hyvin paikkansa! :)


Erityisesti minua arjen keskellä ilahduttaa keittiössämme yksi pieni hienous.
Hannu teki altaan ja integroidun astianpesukoneen väliin kapean ulosvedettävän kaapin, jonne saan piiloon kaikki ne rumat pakolliset siivousvälineet ja pesuaineet. Todella kätevä!! Sinne menee tiskikoneen tabletit, fairy, rätit roikkumaan jne.
Pois silmistä, mutta lähellä. Love it, ihan arjen luxusta! <3


Toinen keittiömme pikkuhienous on tämä Damixan elektroninen pesukoneventtiili. Se on pieni ja huomaamaton hipaisukytkin, joka ei jätä vesivahingon riskiä muistisi varaan, vaan se sulkee vedentulon automaattisesti kolmen tunnin kuluttua pesuohjelman päättymisestä. Venttiilissä vilkkuu vihreä valo kun kone on päällä. Perinteiset venttiilithän ovat kromin värisiä ja Blancon hanamme taas on ruostumatonta terästä, joten tämä kolikon kokoinen venttiili on designin puolesta oikeen yhteensopiva hanan kanssa. Tykkään!


Seuraavaksi pitäisi saada verhoja paikalleen ja suunnitella vähän mattojakin lämpöä tuomaan.
Novafloorin lattia on kyllä niin kaunis, ettei haittaisi vaikkei mattoja olisikaan.
Lattialämmityskin tuntuu jaloissa mukavalta. Mutta kivahan se on aina matoilla sisustaa, jos ei muuta! :)

Miia


33 kommenttia:

TiinaK kirjoitti...

I-H-A-N-A !!
Mä haluun keittiörempan kotiini!
(Tämä ei ole kyllä mitenkään mahdollista, heh ollaan asuttu talosamme 7 vuotta)

Mari kirjoitti...

Apua!!! Yli hieno!! :) ja noi mahtavat hienoudet, mäkin tahon! :) Teillä on unelmien keittiö <3

Sinikka kirjoitti...

Tosi kaunis keittiö <3

Jenni kirjoitti...

I-ha-na! Kyllä tuolla kelpaa kokkailla. :)

Heli kirjoitti...

Tosi kaunista!

myyrä kirjoitti...

Kaunis keittiö teillä! Ja sulla on tuo tattikulho! :)

Kati kirjoitti...

Moi Miia,
Ihana Ihana Ihana!
Noi joka sivulla olevat peililevyt tekevät todella viimeistellyn näköisen ilmeen:)
JA on kyllä taitavaa käden jälkeä! Pitää pistää muistiin tuo puuseppä:))
Nimittäin löyti yksi ihana vahna talo, joka nyt kutkuttelee mielessä..voivoi!
Terkkuja!

Pirjo kirjoitti...

kaunista ja varmasti vielä "kodikkoituu" kun kaikki löytää paikkansa.

Anonyymi kirjoitti...

Kiito kivasta blogista! Teillä on todella kaunis koti!

Olemme asuneet tässä kodissa n. 6 v. ja uutta kovasti suunnitellaan. Ja jos joku on selvää, niin se, että Puustellin kalusteita meille ei tule! Turha maksaa nimestä, kun laatu ei ole kummoista! Olisi ihanaa saada puusepän tekemä keittiö, mutta se suurin mutta on hinta! :( En tosin ole koskaan hintoja kysellyt, joten kysynpä nyt sinulta. Eli pyysittekö tarjousta muualta? Oliko hinnassa suurta eroa? Mielelläni kuulisin keittiön hinnan, mutta ymmärrän, jos et sitä halua julkisesti kertoa. :)

Kaikkea hyvää teille! Toivottavasti miehen työasiat järjestyy niin, että saatte asua uudessa kodissanne!

-Sakara

Anonyymi kirjoitti...

Niin kaunis keittiö. Tuleeko kalliiksi teettättää keittiö puusepällä? Haaveena uusia keittiö.
-Lumi-

Miia kirjoitti...

Kiitos kommenteista taas kerran...ilahdun aina ihan jokaisesta! :)

Sakara, niin minäkin olin luullut ja olettanut että puuseppä olisi se kallein vaihtoehto, mutta ei ole välttämättä niin. Kyllä voin hinta-arvion keittiöstämme antaa, mutta joo mieluiten sähköpostitse (laita mulle mailia). Pyysimme toki tarjouksia muiltakin keittiövalmistajilta. Puustellia en myöskään itse harkinnut samasta syystä kun mitä sanoit, mutta ikeaa, kvänumia, neljän sepän keittiötä, Hannua ja nixin huvila keittiöitä vertailin. Kallein oli Kvänum (siinäkin on paljon brändillä hintaa), sitten oli Neljä seppää, sitten meidän keittiö ja nixin huvila, jotka olivat hinnaltaan hyvin lähellä toisiaan, ja halvin tietty ikea. Lopputaistelu käytiin siis Hannun ja Nixin Huvilan välillä, mutta nyt olen todella onnellinen, että päädyin tähän. Sain itse suunnitella näitä erikoisia hienouksia keittiöön, joita ei normaalisti saa valmiskeittiöissä, jotka tehdään tehdasmetritavarana. Huvilakin on kaunis, mutta muovia ja mdf:ää - painii siis ihan eri tasolla! Mikään ei mielestäni vedä vertoja aidolle puulle, joten jos hinta on sama kuin muovikeittiöllä, niin tietenkin otan puisen. Mutta se on makuasiakin tietty...toinen tykkää toisesta ja toinen toisesta. =P

Miia kirjoitti...

lumikin sai tuossa samalla ehkä vastauksen :)

Katja kirjoitti...

Sulla on aivan ihana elämänmakuinen blogi. Jään ehdottomasti lukijaksi :) Tuo teidän keittiö on myös todella kaunis! Meiltä löytyy myös yläkaapiton keittiö, joten tällaisia keittiöitä ihastelee aina, kun niitä eteen sattuu :) tervetuloa käymään myös blogissani http://elamaaeirassa.blogspot.fi/

Marika kirjoitti...

Kauniilta näyttää keittiönne. Ihanan ilmava :) Tuo betonitaso on mainio ja suurena puunystävänä viehättää nuo kaikki puiset yksityiskohdat esimerkiksi "lusikka"laatikossa.

Nyt pitää vain sellainen sanoa, että meiltä löytyy Puustellin keittiö ja olen ollut siihen kyllä todella tyytyväinen. Maksoi joo ehkä enemmän kuin moni muu, mutta kyllä sen sitten on huomannut vertaillessa keittiötämme vaikkapa ystäviemme keittiöihin, jotka on tehty pienemmällä budjetilla.

Toki asiaansa perehtyneen puusepän kädenjälki onkin sitten ihan asia erikseen. Itse arvostan pienyrittäjyyttä ja kädentaitoja suuresti, meillä vaan ei ollut tiedossa ketään vastaavaa. Mutta pistetäänpä nimi muistiin ja kaivetaan esiin jos joskus keittiöremppa tulee kyseeseen ;)

Nuo sun astiat on aina niin kauniita. Vieläkin on mielessä se postaus jossa kaikki kahvikupit taisivat olla eriparia, mutta silti niin ihanan näköisiä :)

Miia kirjoitti...

Katja, kiitos ja tervetuloa lukijaksi. Kiva kun jäsenten määrä lähenee 200, niin sitten olenkin luvannut arvonnan sen kunniaksi. :)
Olen myös ehdottomasti aina tykännyt avarista yläkaapittomista keittiöistä. Tosin tulihan sitä seinän täytettä meille ihan riittävästi näilläkin avohyllyillä ja isolla huuvalla, joten yhtään ei ole liian tyhjä fiilis :P

Miia kirjoitti...

Marika, kiitos kauniista sanoistasi. Juu olet varmasti oikeassa, ei se Puustelli ole ollenkaan huonoimmasta päästä, mutta eipä varmaan mikään keittiö ole. Kaikki ajavat varmasti asiansa ja kestävät sen mitä pitääkin. Kyse onkin nyt vain siitä, että mitä mikin keittiö maksaa, mikä siinä maksaa ja minkä arvon millekin asialle keittiössä antaa. Toiset eivät varmaan yhtään tykkäisi tällaisesta vanhan ajan puukeittiöstä, mutta minulle se oli haave, joka ei onneksi ollut ihan mahdottoman kallis...ehkä jopa samaa hintatasoa Puustellin kanssa. En olisi itsekään tiennyt mitään Hannusta ellei eräs ihana ihminen olisi minulle asiasta vinkannut täällä blogissa. Minä myös olen iloinen siitä, että saimme tukea taitavaa pienyrittäjää kun itselläkin on pienyrittäjäperheen tausta :)

Linda kirjoitti...

Keittiönne on kyllä todella kaunis, onnistunut ja vaikuttaa laadukkaalta. Mutta pakko kyllä sanoa että ei siinä Kvänumissa nyt pelkkä brändi maksa, olen kyllä hyvin positiivisesti yllättynyt meidän keittiöstä jota nyt toista viikkoa kasaillaan, kitataan ja maalaillaan.

Mekin mietimme puuseppää mutta sopivaa ei täältä päin löytynyt ja veikkaan että espoossa tosi hyvä puuseppä olisi ollut ainakin yhtä kallis kuin Kvänum.

Miia kirjoitti...

Niin, unohdin asennuksen osuuden. Hintoja kun lähtee vertaamaan niin pitäisi niin osata ottaa kaikki puolet huomioon. Me asensimme itse kun puuseppä oli tosiaan meistäkin niin kaukana. Joka keittiötä ei saa edes itse asentaa vaikka kuinka haluaisi :) Ja kuten sanoin, tarkoitukseni ei ollut laittaa keittiöitä paremmuusjärjestykseen vaan vastata kysymykseen ja pohtia keittiöiden hintapolitiikkaa. Kvänum on upea, mutta meillä se ylitti budjetin. Onneksi siin löysimme vastaavaa edullisemmin. Siksikin olen niin innoissani Hannusta, joka tekee keittiöitä ihan minne vaan, mutta ei vastaa rahdista. Eli kävimme myös noutamassa keittiön Eurajoelta. Ehkä täytyy olla vähän hullu että tällaiseen projektiin ja itesuunnitteluun lähtee....alusta asti kun puusepän kanssa jokainen saranakin valittiin :D

Anonyymi kirjoitti...

Hei !
Joo, on se teidän keittiö aivan upea kosketellakkin ;) Me vaan molemmat äiti ja tytär tykätään yhdessä aidoista materiaaleista. Meillä laitetiin uusi Puustellin keittiö ja sain siihen suunnitella paljon myös itse, mutta lopputulosta sai jännittää. Olen tyytyväinejn kahden vuoden kokemuksella Puustellin keittiööni ja nautin sielä työskentelystä ja nautin myös teillä. Toivottavasti saan tulevaisuudessa paljon hiplata teidän puisia laatikostoja ja tiskata ihanassa altaassa ja keittää lapsenlapsille ruokaa uudella hellalla. Päätökset on varmaan niitä vaikeimpia, mutta budjetti auttaa jonkunverran pysymään aloillaan. Pidetään pian tortilla ilta tai lettukestit. :)
Terveisin äiti

Kirsimilja kirjoitti...

Aivan ihana keittiö! Meillä on vielä keittiökaupat tekemättä, vaikka suunnitelmat on jo mielessä valmiina. Tuollainen minisiivousvälikkö olisi kyllä meillekin arjen luksusta (inhoan esillä olevaa tiskirättiä). :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei Miia ja suuret kiitokset blogistasi! Löysin näille sivuille googlettelemalla käsintehtyjä keittiöitä. Ja voi että miten onkin upea keittiö! Olen vain tuijottanut näitä kuvia tuntikausia ja niistä inspiroituneena otin yhteyttä Hannuun ja hän tulee tekemään keittiön tulevaan talooni! Vielä siis kiitos siitä, että olet jakanut nämä kuvat ja tiedot kaikkien katseltaviksi! Tuo "rättivälikkö" on muuten ihan mahtava idea, saanko kysyä miten leveä se on?

Terkuin, Eva

Miia kirjoitti...

Hei Eva, kiva kuulla että teille tulee yhtä ihana keittiö ja että blogista on ollut hyötyä! :) Hannu on kyllä taitava ja tarkka, häneen voi luottaa.
Rättikaappi on vain 12,5 cm.
Onnea projektiin! :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tiedosta, nyt on samanlainen rättikaappi piirretty minunkin tulevaan keittiöön! Sorry vaan kun matkin näin törkeästi... :)
Kiitos toivotuksista! Onnea varmasti tarvitsenkin, projektini kun on vasta rakenuslupavaiheessa. Pitkä odotus on siis vielä edessä, ennen kuin pääsen ihailemaan keittiötä livenä. Mutta niinhän se menee, että hyvää kannattaa odottaa, ja parasta vaikka vähän kauemminkin :)
Terkuin, Eva

Miia kirjoitti...

Ei mua haittaa, siksihän tätä blogia teen että joku saa ideoita :)
Mun avoimuudella onnistuu vaikka rakentaa ihan samanlaisen talon kun meillä ;D
Kyllä hävää kannattaa odottaa ja rauhassa suunnitella...meilläkin suunniteltiin 9kk ja rakennettiin 2v. Enää ei odotusta muista :)

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi talo on jo piirretty, muuten varmaan kopioisin senkin :D
Olet oikeassa suunnittelun kanssa, se on ihan älyttömän tärkeää ja ratkaisut jalostuvat ajan kanssa. Mulla suunnitteluvaihe on kestänyt jo yli vuoden, joten sormet syyhyävät kovasti päästä toteuttamaan.
Keittiö oli viimeinen isompi auki oleva asia. En löytänyt täältä päin sopivaa puuseppää, joten olin jo kallistumassa Ikeaan (edelliseen asuntooni remontoin Ikean keittiön ja se oli edulliseksi bulkkikeittiöksi todella laadukas ja myös kaunis). Onneksi kuitenkin Hannu löytyi, niin saan juuri sellaisen keittiön, kuin haluan. Keittiö on kuitenkin talon tärkein huone sekä arjessa että juhlassa :)
Terkuin, Eva

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

minua kiinnostaisi myös keittiön tekijä ja hinta :) kaunis :) en tiedä miten sinulle voisi lähettää sähköpostia ?

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Olen ihastellut keittiösi värisävyä ? Haluaisin saman värin meidän keittiöön. Muistatko sävynumeroa ?

Miia kirjoitti...

Väri on tikkurilan kalkki.

Anonyymi kirjoitti...

Kysyisin vielänäin vuoden jälkeen vähän säilytystilasta. Itse haaveilen tulevaan taloomme yläkaapittomasta keittiöstä, mutta kaikki toitottaa aina sitä "säilytystilaa ei koskaan voi olla liikaa" -fraasia. Olen itse eri mieltä, voi olla, mutta epäilyttää kun kaikki sitä sanoo. Onko alalaatikostot olleet kätevät? Kuinka pitkä tuo teidän keittiötaso on, mietin että montako alalaatikkoa riittää?

Ja toinen asia, teidän viherhuone. Onko se ihan samalla tavalla lämpöeristetty kuin koko muu talo vai lähempänä vanhanaikaista kuistia?

Kiitos!

Miia kirjoitti...

Hei, kyllähän säilytystila on tärkeää, mutta koska meidän keittiöstämme tuli niin suuri pinta-alataan ja saarekkeeseen laitettiin ympäriinsä myös säilytystilaa, niin en ole kyllä yhtään kaivannut yläkaappeja tai enempää tilaa. Jos taas keittiö on pinta-alataan pienempi, niin sittenhän ne yläkaapit saattavat olla ainut vaihtoehto saada lisää kaapistoja. Toki jos malttaa olla hamstraamatta tavaraa ja pärjää vähemmällä, niin pienessäkin keittiössä pärjää varmasti ilman yläkaappeja jos vaan haluaa. =)
Meidän alalaatikostot ja kaapit ovat kyllä toimineet hyvin ja musta on kivakin, kun ei tarvitse emännänjatkoa tai kurkotella enää korkealle. Kaikki on helposti saatavilla. Keittiötasomme nurkasta päätyyn (uuni mukaan lukien) on 470 cm pitkä, joten kyllä siihen mahtuu kaappeja ja laatikostoja pitkä rivi. En nyt viitsi niitä luetella yksityiskohtaisesti, kun ovat erikoismitoituksilla tehdyt.
Toivottavasti tämä vahän auttaa mietinnöissä! :)

Vihehuoneemme on kyllä lämpöeristetty, mutta hiukan kevyemmin kuin muu talo. Siinä on myös lankkujen alla lattialämmitys.

Anonyymi kirjoitti...

Hei, mistähän tämän Hannun yhteystiedot löytyisivät? On kaunista jälkeä.

Miia kirjoitti...

Täälät löytyy: http://www.sowo.fi/

Laiskaliisa kirjoitti...

Kiitos, mahtava blogi. Mietin juuri kvänum keittiötä, mutta varmasti kannattaa puuseppä kysyä ensin. Rakennamme 1920 luvun tyyliin ja ehdottomasti siis klassinen keittiö tulossa. ..

Proudly designed by Mlekoshi playground