Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Perintökaappi

3.4.2013


Sanokaa te viisaammat, et onko tämä nyt patakaappi vai senkki?! No mutta kaappi kuin kaappi - ja se on nyt viimein valmis! Olen hionut ja maalannut tätä jo kuukauden päivät, kun alkuperäismaali oli tummanvihreä ja kaapin sisäpinnassa oli myös mustaa vahaa. Eli työläs projekti, mutta kahdenkertainen maalaus teki tehtävänsä ja kaappi on nyt aivan ihana huonekalu olohuoneessa! <3
Käytin Tikkurilan Gardenia maalia, joka on kauniin pehmoisen valkoinen sävy. Ei kylmä, vaan hiukan kermaan taittava olematta kuitenkaan tunkkainen. Tämä sävy on niin hyvä, että taidan käyttää sitä jatkossakin. Tämä meidän olohuoneen Lukko-tapettiseinä kaipasikin jo jotain kaunistusta eteensä. Kieltämättä kaappi sopii siihen nyt kuin nenä päähän. Koristeena kaapin päällä on pääsiäisen jäljiltä vähän jo nuukahtanut kukka, ystävän Afrikasta tuliaiseksi tuoma keraaminen kynttilänjalka, vanhat kyntteliköt ja Mailegin tämän kevään ihana uutuuspupu.
Aurinkoisia päiviä teillekin,
Miia


8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei rakas tyttäreni...ei se ole patakaappi. Ne on usein matalia ja syviä kaappeja. Toi on ihan isoisäsi isän nikkaroima komeroon tehty säilytyskaappi.Jostain mummoni ja pappani yhteiselämän alkuvaiheilta varmaankin 30 -luvulta. Kaikki kaapithan pappani teki itse. Valitettavasti monitoimimies, valokuvaaja, seppä ja ensimäisten pyörien ja kuorma- autojen omistaja ja tekijä Kurikasta kuoli pian syntymäni jälkeen. Olisi ollut meillä paljon yhteistä. Rakkaudella papalleni, kiittäen monesta kaapista. t:äiti

Teija kirjoitti...

Hih, no siinähän sait kyllä kattavan vastauksen ^ äipältä! :)

Ihana kaappi jokatapauksessa, määkin haluisin! Ja pupu on söötti myös :)

Miia kirjoitti...

Teija, kiitti kommentista. Kyllä noissa vanhoissa on sitä jotakin...ja tunnearvoa kun on tosiaan isopapan tekemä.

Mamma, kiitti selvityksestä ja muisteloista. Harmittaa ihan muakin kun en päässyt miestä tuntemaan...sen verran legendaarisesta miehestä olen kuullut paljon tarinoita! :) Ja komea kun mikä, pitääpä joskus näyttää isopapan kuvaa täälläkin lukijoille ;)

Anonyymi kirjoitti...

Piti sanoa, ettei se ainakaan senkki ole, mutta saitkin äidiltäsi oikein hyvän vastauksen.

Anonyymi kirjoitti...

Kaappi on aivan mielettömän kaunis! Ja sävy oikein hyvä, täytyy itsekin laittaa muistiin. Kiitos ihanasta blogista, on ollut ilo lukea. Terveisin Hanna

Miia kirjoitti...

Hei Hanna, kiitos! Tälläiset kommentit aina ilahduttaa :)<3

Hilu kirjoitti...

Ompas nätti kaappi. Kyllä noissa vanhoissa huonekaluissa on jotain mielenkiintoista. Minulla odottaa tuolla ulkovarastossa pari projektia mitkä sieltä bongasin ja ajattelin yrittää laittaa kunton..

Lievestuore As. kirjoitti...

Äitini lapsuudenkodissa ollut kaappi on hyvin samannäköinen. Ja äitini on koko elämänsä kuullut puhuttavan siitä patakaappina.
Nyt se reppana on isälläni autotallissa, pari kertaa olen sitä jo yrittänyt sieltä itselleni puhua mutta ei ole vielä onnistunut :)

Proudly designed by Mlekoshi playground