Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Games

14.2.2014Saanko esitellä nykyajan pelisukupolven kaksi kasvattia?
Pojathan olisi tabletilla vaikka 24/7, jos vaan sallitaan.
Nykyään meillä on sellanen sääntö, että viikolla ei saa pelata, mutta perjantaina
ja viikonloppuna saa (tietty meidän vanhempien sallimissa rajoissa).
Voitte vaan arvata miksi viikonloppua täällä aina odotetaan kiivaasti! ;D


Mä oon vähän huonosti jaksanu sisustaa meidän makkaria muuton jälkeen, mutta on siellä jotain tapahtunut. Verhot sain ommeltua miehen painostuksesta, heh. Löysin syksyllä Eurokankaasta tollasta tummanharmaata (lähes lilaa) pellavakangasta. Näin talveksi huoneesta tuli kivan tummanpuhuva, mutta kesäksi voisi olla mukava vaihtaa taas vaaleempaan. Osaatteko te vinkata mistä saisi kaunista hiekan väristä pellavaa (naturalia vaaleempaa)? Toiseen hankintaani tähän huoneeseen oon supertyytyväinen - String pocket hylly. Pettämätön klassikko on aina hyvä sijoitus! Ja tää on niin hienokin <3


Ikean ikivanhat yöpöytämme alkaa mua jo kyllästyttää, mutta meneehän ne paremman puutteessa.
Yöpöytälampuiksi vaihdoin House Doctorin Game-valaisimet nettikaupastani. Ne sopii musta tosi hyvin yhteen String-hyllyn kanssa.


Ja ai niin, olin jo unohtaa.....
HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ! <3
Miia
4 kommenttia:

HoO / Lumimäellä kirjoitti...

Hyvää ystävänpäivää sinne! <3 Meilläkin tenavat olisivat vain tietokoneella tai kännykällä pelaamassa, jos saisivat itse päättää. Äääh! :/

Anonyymi kirjoitti...

Hei, kaunis ja rauhallinen makuuhuone!

Sitä vähän ihmettelen, miksi noin pienet pojat pelaa niin paljon.. Meillä ostivat nyt vasta 9- ja 11-vuotiaat pojat yhteisen tabletin omilla säästöillään. Olen ottanut sen periaatteen, että lapsen on ensin löydettävä leikin ja kirjojen maailma ennen kuin pelimaailma imaisee.. Molemmat pojat onkin taitavia leikkijöitä (eniten viettävät vieläkin aikaa ulkona mielikuvitus ja riehuleikeissään..) ja innokkaita lukijoita. Monen sadan sivun jännärit menee parissa päivässä. Koulusta kantavat kiitetäviä arvosanoja niin kielistä ja reaaliaineista kuin matikastakin. Eikä minkäänlaisia keskittymisongelmia.

Kotona on ollut jo vuosia konsolipeli, mutta senkin pelaaminen on ollut tyyliin 1-2 h lauantai-aamupäivisin. Eikä lapset ole siitä rutkuttaneet, kun säännöt on ollut alusta saakka selvät.
Helpompi ratkaisuhan se vanhemmalle olisi aina lykätä tabletti kouraan - lapsi on hiljaa eikä varmasti ole vaivaksi. Mutta onko se sittenkään parasta ajan vietettä kehittyville aivoille..?

Tämän viestin tarkoitus ei ole olla itsekehuviesti eikä arvosteluviesti. Eniten ehkä ajattelunherättäjä ja vähän ihmettelyviestikin. Miksi pienille lapsille lykätään viihde-elektroniikkaa kouraan heti, kun pystyy sormeaan kohdistamaan. Onko se lapsen etu vai vanhemman etu..?

Miia kirjoitti...

Ho0, kiitos ja samoin sulle! :)

Anonyymi, kiitos kommentista. Kyllä ihmettelysi on nykyaikana ihan aiheellinen ja puhut asiaa, olen monessa asiassa kanssasi samaa mieltä. Mutta toisaalta olen myös realistinen ja armollinen itselleni...uskon, ettei se viihde-elektroniikka lapselle niin pahasta ole, jos sen käyttöä pidetään kurissa ja lasta myös opetetaan käsittelemään pelien ja todellisuuden välistä eroa. Leikit/lukeminen ja pelit eivät ole toisiaan poissulkevia asioita, sillä kyllä meilläkin osataan leikkiä, askarrella ja nauttia kirjoista pelaamisesta huolimatta :) Angry birds pelit jopa innoittavat poikia mielikuvitusleikkeihin ulkona ja sisällä. Seikkailupelit ovat mielestäni vielä aika harmittomia (omasta lapsuudesta muistan lämmöllä Nintendon Super Marion) ja tämän ikäiselle sopivia, mutta psyykkeelle käyvät taistelupelit on jo kovempi juttu, joilta toivottavasti pystyn lapsiani varjella mahdollisimman pitkään.
Ja kyllä voin ihan myöntää, että se perjantai-illan poikien pelihetki on tervetullut lepohetki itselle, varsinkin kun teen lastenkasvatustyötä ja koitan pitää joka hienosta periaatteesta kiinni työmaalla :) Voihan olla, että kohdallani käy vielä toteen se, että suutarin lapsella ei ole kenkiä! ;D

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Minua kiinnostaa tuo sängyn pääty, suunnitelmissa samanlainen. Onko se jotenkin sängyssä kiinni?

Proudly designed by Mlekoshi playground