Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blogitapaaminen Lapuan Kankureilla

14.9.2015


Saimme SO-blogeina Seinäjoki Art & Design Weekin toimesta kutsun Lapuan Kankureille. Saimme etuoikeuden blogisteina nähdä Kankureiden tulevat uudet myymälätilat Kulttuurikeskus Vanhassa Paukussa, ihastella syksyn uutuusmallistoa, tavata RUUT-kuosin suunnittelijan Heini Riitahuhdan sekä nauttia hyvästä ruuasta ja elävästä musiikista seurustelun merkeissä. Tässä tunnelmia eilisen tapaamisesta ja vähän maistiaisia Lapuan Kankureiden ihanista laadukkaista tuotteista.

kuvassa suunnittelija Heini Riitahuhta ja yrittäjä Jaana Hjelt

Tässä uuden, mustavalkoisen RUUT-malliston peitto/pöytäliina hapsuilla. Tämä 140 x 240 cm kokoinen, pestystä pellavasta/orgaanisesta puuvillasta valmistettu täkki on todella kiva tuote sen monipuolisuuden vuoksi. Sitä voi käyttää näin sängynpeittona, torkkupeittona tai pöytäliinana, kuten näette alemmasta kuvasta. Miten innovatiivinen ihanuus!


RUUT-kuosista on saatavilla myös pyyhkeitä, tyynynpäällisiä ja kaitaliinoja. Tässä näette ylemmän viltin nyt pöytäliinana.

Meille oli katettu kaunis pöytä Kankureiden omilla tekstiileillä. Ihana kattausidea on valita jokaiselle eri värinen ruokaliina.


Syksyn uutuusväreihin kuuluu myös trendikäs sinappi ja farkunsininen, ns. lakka ja mustikka. Itse ihastuin kovasti tuohon KATAJANMARJA-sarjan siniseen villatäkkiin, joka olisi niin lämmin ja pehmoinen takkatulen ääreen! Ostin itselleni kotiintuomiseksi mm. kuvan edustalla olevan japanilaisen Makoto Kagoshiman suunnitteleman KOIRA JA KISSA -kuosin pellavapyyhkeen mustikan sävyssä sekä yksivärisen AAVA-kaitaliinan lakan sävyssä. Niistä näette lisää kuvia keittiössämme ensi postauksessa!

Lapuan Kankureiden neljännen polven omistajat Jaana & Esko Hjelt


Sain tuntea itseni todella hellityksi, sillä ruoka oli ainutlaatuisen herkullista ja valmistettu tuoreista sesongin raaka-aineista. Sen oli meille valmistanut lapualainen Hotelli-ravintola Simpsiönkullas. Suosittelen!


Yksi ihastuttava tuote talveen olisi tämä 100% villaa oleva, vaaleanharmaa CORONA UNI -huivi. Miten ylellisen lämmin ja pehmeä! Tätä tuotetta en löytänyt Kankureiden sivuilta, mutta sitä voitte heiltä varmasti tiedustella.


Ilta Lapuan Kankureiden vieraana oli hieno etuoikeus ja estettisiä elämyksiä täynnä!
Nyt osaan taas arvostaa Etelä-Pohjanmaan yrittäjyyttä ja kädentaitoperinteitä enemmän. Heidän taitonsa valmistaa kauniita tekstiilejä laadukkaista luonnonmateriaaleista ja viedä tätä Suomi-brandia myös maailmalle on hieno esimerkki siitä, miten maamme talous voidaan saada kasvuun. Ei tästä Lapuan perheyrityksestä voi olla kuin ylpeä - lämmin kiitos Teille illasta! :)

Miia
p.s. Ja vinkki: kannattaa käydä Lapuan Kankureiden Lapuan myymälässä, josta löytyy myös paljon II-laatutuotteita puoleen hintaan - voi tehdä hyviä löytöjä!Ei kommentteja:

Proudly designed by Mlekoshi playground